Κυκλοφορία: Low Noise - Low Noise


Low NoiseΜετά τη διάλυση των Cpt. Nefos (1984), o Ιάκωβος Μανής, ιδρυτικός μέλος τους, δημιουργεί τους Low Noise, με συμμετοχή των υπολοίπων μελών των Nefos και τον Γεράσιμο Γκατζέλια στο μπάσο.

Το ύφος της μουσικής στην πρώτη αυτή φάση του συγκροτήματος εξακολουθεί να παραπέμπει στην αγγλική New Wave σκηνή και ηχογραφείται ένα σχετικό demo κασέτα στο home studio των Jaywalkers.

Με την είσοδο του αμερικάνικου ήχου (Green on Red, Dream Syndicate) η προσοχή στρέφεται προς τα εκεί. Στη δεύτερη αυτή περίοδο των Low Noise, εκτός του Ιάκωβου Μανή (κιθάρα, τραγούδι), συμμετέχουν και οι: Στάθης Καλυβιώτης (Ανυπόφοροι) στο μπάσο και ο Βασίλης Κασκαμπάς στα τύμπανα. Με τη σύνθεση αυτή συμμετείχαν σε συναυλία στο Πεδίο του Άρεως με τις Τρύπες και τον Π. Σιδηρόπουλο, όπου οι Τρύπες -σε μια μοναδική εμφάνιση- βγήκαν με ακουστικές κιθάρες και congas.

Το 1987 έρχονται οι Βάγιος Ζητωνούλης στο μπάσο και Γιάννης Τρυφερούλης στα τύμπανα και ηχογραφούνται τα τραγούδια στο home studio του συγκροτήματος στα Κ. Πετράλωνα, με τη συμμετοχή του Γιώργου Δημητριάδη (τραγούδι).

Ακολουθούν εμφανίσεις στο Ρόδον (support στους Αμερικάνους Angst με τη συμμετοχή του Γιάννη Ντρενογιάννη), 127 db (Εξάρχεια), Rodeo, Κύτταρο (support στις Τρύπες), Cats Meaw, Swing (Εξάρχεια) σε μια σύντομη πορεία (ως τρίο ουσιαστικά).

Το συγκρότημα συμμετέχει επίσης σε θεματική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης για το Ελληνικό ροκ που παρουσίαζε ο Δημήτρης Πουλικάκος.

Low Noise - "S/T" LP
200 numbered copies
100 marbled clear
100 marbled yellow

BANDCAMP