Κυκλοφορία: Μανώλης Αγγελάκης - Ο άνθρωπος βόμβαΟ Άνθρωπος ΒόμβαΜετά την θερμή υποδοχή κοινού και κριτικών για το album "Τι Κάνουν Οι Σκιές Τη Νύχτα;", ο Μανώλης Αγγελάκης επιστρέφει με το τέταρτο album της προσωπικής δισκογραφίας του (και το δεύτερο στην Inner Ear) που είναι "Ο Άνθρωπος Βόμβα".

Οι εκρήξεις του "Ανθρώπου Βόμβα" είναι χαμηλών τόνων και δρουν υπογείως. 10 συνθέσεις του Μανώλη Αγγελάκη που χαρακτηρίζονται από την απλότητα, την ειλικρίνεια και την ευγενική αλητεία του δημιουργού τους. Στις ενορχηστρώσεις κυριαρχούν οι κιθάρες άλλοτε επιθετικές και άλλοτε γεμάτες παράπονο και μελαγχολία, τα τύμπανα δένουν γερά και οι βρώμικοι ηλεκτρονικοί ήχοι και θόρυβοι συμπληρώνουν το λυρικό χάος του Αγγελάκη. Η θεματολογία των κομματιών έχει όπως πάντα κοινωνικό περιεχόμενο και μαζί με τη χαρακτηριστική φωνή και την αφοπλιστική ερμηνεία του, σκιαγραφούν το πορτρέτο ενός αυθεντικού τροβαδούρου που καταγράφει τα σημάδια δύσκολων καιρών με μια ζοφερή νοσταλγία για αλλοτινές εποχές. Τόσο οι στίχοι του Χρήστου Κανελλόπουλου, του Δημήτρη Μπόρση και του ίδιου του Αγγελάκη όσο και τα μοναδικά ποιήματα που διάλεξε να μελοποιήσει από τον Καβάφη, το Σουρή, το Λειβαδίτη και τον Τηλέμαχο Τσαρδάκα μιλούν για την ανθρώπινη μοναξιά, τον έρωτα, τη φτώχεια, τον θάνατο..., μόνο που αυτή τη φορά είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. "Τα Χριστούγεννα φέτος δε θα έρθουν/Το νέο χρόνο κανείς δεν θα τον δει/Κανένας δε θα αγοράσει δώρα/Κανένας δε θα κεραστεί".

Το album "Ο Άνθρωπος Βόμβα" κυκλοφορεί από το label του Εξώστη, σε βινύλιο περιορισμένων αντίτυπων που θα περιέχει και το περιεχόμενο του album σε cd.

Cat.No: INN072L
Format: LP + bonus cd
Barcode: 5200347701133
Release Date: 17/12/2012

www.myspace.com/manolisaggelakis

Μανώλης Αγγελάκης Live
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 21.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Οι καινούριες μουσικές του Μανώλη Αγγελάκη με "Τα Θηρία" του, θα ακουστούν για πρώτη φορά στο six d.o.g.s.

https://www.facebook.com/events/362974280458618/
http://www.youtube.com/watch?v=-ESSNa4Zi-U
http://www.inner-ear.gr/

Περισσότερες πληροφορίες:
six d.o.g.s
Αβραμιώτου 6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510 W: http://sixdogs.gr/