Κυκλοφορία: Nefeli Walking Undercover - Απλά τραγούδια για την αγάπη

Απλά Τραγούδια Για Την Αγάπη

Τα “Απλά Τραγούδια Για Την Αγάπη” είναι ο νέος δίσκος της Nefeli Walking Undercover. Είναι ένας δίσκος μικρός και haiku-ίστικος, φτιαγμένος σπιτικά, με φωνές, βιολιά και πειραγμένα πιάνα. Διατίθεται μέσω bandcamp είτε σε ψηφιακή εκδοχή είτε σε φυσική, υπό τη μορφή χάρτινου κουτιού με καρτποστάλς του εικαστικού (περιορισμένα αντίτυπα).Οι στίχοι, η μουσική και οι ενορχηστρώσεις είναι της Νεφέλης Λιούτα, όπως επίσης και η εκτέλεση, η ηχογράφηση και το εικαστικό του άλμπουμ.Μπορείτε να ακούσετε και να παραγγείλετε τη δουλειά εδώ , καθώς και να την απολαύσετε ζωντανά στα πλαίσια της επερχόμενης Nefeli Walking Undercover συναυλίας την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου “Φίλιππος Νάκας”.

Καλή ακρόαση!

---

“Τα “Απλά Τραγούδια Για Την Αγάπη” είναι ένα μικρό άλμπουμ δεκαπέντε λεπτών με αρχή, μέση και τέλος, είναι οκτώ τραγούδια για όλους τους ανεκπλήρωτες έρωτες που μας έβαλαν φωτιά και μας έκαψαν όταν παντού τριγύρω μας περικύκλωνε νερό, για όλες τις εκπληρωμένες αγάπες που άλλοτε ήταν εκεί άλλοτε μακριά άλλοτε ξανά κοντά κι εμείς μια τις βλέπαμε μια θαμπώναμε, είναι για όλα τα συναισθήματα που μας ανατίναξαν μέσα γερά και δυνατά όταν έξω παντού τριγύρω ησυχία, είναι το πρώτο μου άλμπουμ για την αγάπη μετά από τρεις δουλειές για το φως και το σκοτάδι, σε μια εποχή που σκέφτομαι ότι λάθος μέρες διάλεξα να μιλήσω για τον έρωτα αλλά ίσως τελικά, να είναι κι οι σωστές.”

ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Νεφέλη Λιούτα γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Είναι φοιτήτρια νομικής, συνθέτης/στιχουργός/ερμηνευτής, συγγραφέας κειμένων-παραμυθιών, ερασιτέχνης φιλμογράφος και διπλωματούχος βιολιού (τάξη Ι.Τζουμάνη, 2011, άριστα παμψηφεί, βραβείο). Εργάζεται ως δασκάλα βιολιού και μουσικών συνόλων για παιδιά (2011 – σήμερα, Ωδείο Φ.Νάκας κ.α.). Τον Απρίλιο του 2011 ανακηρύχθηκε “Καλλιτέχνης του Μήνα” από το μουσικό site “Jumping Fish” και τo Δεκέμβριο του ίδιου έτους διακρίθηκε με Α' Βραβείο και Βραβείο Στίχου στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού του Ιδρύματος Ωνάση. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε μουσικούς χώρους της Αθήνας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Τεχνόπολις, 6 D.O.G.S. κ.α.) και της επαρχίας και έχει συνεργαστεί με διάφορα σύνολα (Καμεράτα, Σύνολο Χάλκινων Πνευστών Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών κ.α) και εγχειρήματα (Το «Ελληνικό Σχέδιο»).

Στον τομέα των μελοποιήσεων, συνεργάστηκε με το εργαστήριο στιχουργικής  της Αγαθής Δημητρούκααταγουδοποι, όπως επίσης και με το Ελληνικό Σχέδιο, μελοποιώντας Έλληνες ποιητές.Το 2015 συμμετείχε στο πρόγραμμα “Άγονη Γραμμή Γόνιμη” διδάσκοντας βιολί σε σχολεία της άγονης ζώνης. Ως μαθήτρια απασχολήθηκε εθελοντικά στο Πολιτιστικό Τμήμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”.

Τραγούδια και δουλειά της μπορείτε να δείτε και να ακούσετε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

http://www.nefeliwalkingundercover.com

http://nefeliwalkingundercover.bandcamp.com