Κυκλοφορία: Rocket From The Tombs - Black Record


RocketΟι πιο ψαγμένοι τους ήξεραν. Κάποιοι τους έμαθαν ως "πρόγονους" των The Dead Boys, των Saucers και των Pere Ubu. Οι Rocket From The Crypt δανείστηκαν πολλά από αυτούς, κάνοντας καριέρα, ενώ οι Pearl Jam και οι Guns N' Roses διασκεύασαν τραγούδια τους. Αν, μάλιστα, πιστέψετε τον εκδότη του Rolling Stone David Fricke, τότε έχουμε να κάνουμε με την πάλαι ποτέ καλύτερη underground μπάντα της Αμερικής.

Για ποια εποχή μιλάμε; Για το χρονικό διάστημα από τις 16/6/1974 μέχρι τον Αύγουστο του 1975, που οι Rockets είχαν προλάβει να γράψουν υπέροχα τραγούδια που ξεχείλιζαν από ενέργεια ("Sonic Reducer", "30 Seconds Over Tokyo", "Final Solution", "Ain't It Fun", "Amphetamine", "So Cold" και "What Love Is"), να παίξουν μερικά live και να αλλάξουν τέσσερις ντράμερ, πριν διαλυθούν και συνεχίσουν αλλιώς το πολύ ενδιαφέρον μουσικό ταξίδι τους.

Μετά από πάρα πολλά χρόνια σιωπής και με διαρκώς αυξανόμενη φήμη, κυρίως μέσω underground bootlegs, κυκλοφόρησε το 2002 μια συλλογή με τίτλο "The Day The Earth Met The Rocket From The Tombs". Και να λοιπόν, που στις 13/11/2015 φτάνει η στιγμή για το "Black Record"(Fire Records), το οποίο περιέχει οκτώ νέα τραγούδια, αρκετά κλασικά, όπως τo αξεπέραστο "Sonic Reducer" και το "Read It And Weep", καθώς και τη διασκευή του "Strychnine" των The Sonics. Μαζί τους στο στούντιο έπαιξαν οι This Moment In Black History (συμπατριώτες από το Cleveland), για τους οποίους ο frontman Crocus Behemoth μιλά με τα κολακευτικότερα λόγια. Κι αν νομίζετε πως κάτι σας θυμίζει το όνομά του, ναι, έχετε δίκιο, πρόκειται για τον πολύ κύριο David Thomas των Pere Ubu.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον.