Κυκλοφορία: Scott & Charlene’s Wedding “Mid Thirties Single Scene”

Scott & Charlene’s Wedding “Mid Thirties Single Scene”Στις 9 Σεπτεμβρίου πρόκειται να κυκλοφορήσει από τη Fire Records το τρίτο άλμπουμ των Scott & Charlene’s Wedding, που έχει τίτλο “Mid Thirties Single Scene”.

Η μπάντα που χαρακτηρίστηκε από το Mojo ως “neo indie bomb” απονέμει το δέοντα σεβασμό τόσο στα 60’ς, όσο και στο παλαιάς κοπής ροκάδικο attitude, που με ένα περίεργο τρόπο καταλήγει στο να απαρνείται τον ίδιο του τον εαυτό, στρέφοντας την προσοχή σου κατευθείαν στη μουσική.

Ο Craig Dermody μοιάζει να αγνοεί μουσικά την Αυστραλέζικη καταγωγή του και να επικεντρώνεται αμετανόητα στη «γειτόνισσα» Αμερική. Έχοντας επιστρέψει στη Μελβούρνη από μια μακρόχρονη περιοδεία, φέρνει στις αποσκευές του τους καρπούς της επίπονης προσπάθειάς του να κάνει γνωστά τα τραγούδια του και αρκετή αυτοπεποίθηση. Ωσονούπω παραδίδει στην κυκλοφορία και το κατά κάποιον τρόπο αυτοβιογραφικό “Mid Thirties Single Scene”, που επαληθεύει πλήρως τις προσδοκίες μας. Και στο δίσκο αυτόν ο Dermody παραμένει παράφορα ερωτευμένος με τους The Velvet Underground (ακούστε τα “Hardest Years” και “Distracted” και θα καταλάβετε) και τους Television, τους οποίους εν προκειμένω απατά κάποιες φορές για τα αναπόφευκτα επιδραστικά για κάθε συνομίληκό του 90’ς. Τραγουδά για τα προβλήματά του, αυτοσαρκάζεται και κρύβει την ευαισθησία του μέσα σε όχι και τόσο ευδιάκριτο χιούμορ (χαρακτηριστικό παράδειγμα το “Scrambled Eggs”).

To “Don’t Bother Me” φέρνει στο νου τους The Lemonheads, ενώ το “Delivered” έχει ικανή δόση από τους Pavement και τον Richard Hell. Κι αν η αναφορά στο grunge, που γίνεται με το “End Of The Story” δεν προκαλεί καμία έκπληξη, δεν ισχύει το ίδιο για εκείνη στις Marine Girls μέσα από το “Forever And A Day”.