Κυκλοφόρησε το 7ο τεύχος του φανζίν Εντροπία

ΕντροπίαΈνα χρόνο μετά την τελευταία επίσκεψή του στο αναγνωστικό κοινό, το μουσικό (και όχι μόνο) φανζίν (fanzine) Εντροπία, το παλαιότερο από τα μουσικά φανζίν που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1980, κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του, το 7ο. Tο νέο τεύχος της Εντροπίας, το οποίο ‘τιμά’ την ιστορική επέτειο της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την έκρηξη του punk στην Αγγλία, φιλοξενεί συνεντεύξεις με δύο κορυφαίους εκπροσώπους του παλαιού βρετανικού punk.

Ο Thomas ‘Mensi’  Mensforth, o τραγουδιστής και συνθέτης των Angelic Upstarts από το South Shields της βορειοανατολικής Αγγλίας και ο Wattie Buchan, τραγουδιστής και συνθέτης των Exploited από το Εδιμβούργο της Σκωτίας συζητούν με τον εκδότη της Εντροπίας Θανάση Αντωνίου για το κίνημα του punk, την πορεία της εργατικής τάξης του νησιού στις δεκαετίες που μεσολάβησαν από την έκρηξη του punk, θυμούνται την ‘καταραμένη’ Μάγκι Θάτσερ και σχολιάζουν το κύμα προσφύγων προς την Ευρώπη, την άνοδο του ισλαμικού φονταμενταλισμού, την ισλαμοφοβία και την άνοδο της ακροδεξιάς της Ευρώπη.

Στο 7ο τεύχος της Εντροπίας μπορείτε να διαβάσετε επίσης συνεντεύξεις με τους Τούρκους street punks OfiseBoyz και τους Θεσσαλονικιούς garage punks Bat Signal καθώς και μια παρουσίαση της τρομερής post punk κολεκτίβας των The Priests από την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.

Στο fanzine θα διαβάσετε συνεντεύξεις με τον Δημήτρη Αργυρόπουλο των Εκδόσεων Στο Περιθώριο και τον ηθοποιό Βασίλη Κουκαλάνι, ένα κείμενο του Πάνου Πανότα για τα 10+1 τραγούδια που σημάδεψαν το πανκ κι ένα κείμενο του Γιάννη Κολοβού (Κοινωνικά Απόβλητα;) για την ελληνική πανκ σκηνή και την πορεία της στο χρόνο.

Κι όπως σε κάθε τεύχος, παρουσιάσεις δίσκων απ΄ όλο το φάσμα του πανκ ροκ, βιβλία, εναλλακτικές εκδόσεις, κόμικς και κολάζ.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το fanzine από ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες, σε κοινωνικούς χώρους και συνεργατικά καφέ και απευθείας από τον Θανάση Αντωνίου στη διεύθυνση:  thanasis.antoniou67@gmail.com.