Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Δημήτρη Τζιμέα «Η αγάπη είναι η μόνη επίθεση»

Η αγάπη είναι η μόνη επίθεσηΕίναι τα λόγια από τα τραγούδια των RadioSol που τραγουδάμε και χορεύουμε λουσμένοι στον ιδρώτα χωρίς να έχουμε την παραμικρή ιδέα τι λένε. Το καινούργιο βιβλίο του Δημήτρη Τζιμέα μόλις κυκλοφόρησε και περιέχει στίχους τραγουδιών, ανέκδοτα ποιήματα καθώς και μια συλλογή φωτογραφιών του από όλο τον κόσμο.

Η αγάπη είναι η μόνη επίθεση, είναι ένα μικρό ταξίδι από εικόνες ενός κόσμου που είναι γεμάτος από στιγμές που δενόμαστε ισόβια μαζί τους,
πάει με ένα ωτοστόπ στην έρημο, σκοτώνει το Τέρας με το σπαθί του Μπόμπι Σαντς,
σου γεμίζει το ποτήρι ακόμα κι όταν δεν είσαι εκεί,
ζει πάνω σε ένα χαρτί κι ονειρεύεται το άπειρο,
πιστεύει στο αληθινό, στο γνήσιο, στο όμορφο,
κι αναρωτιέται αν δεν είχαμε δοθεί πώς θα μας δρόσιζαν οι πρώτες μας σκέψεις το πρωί και γιατί κανείς δε μας ακούει για αγάπη όταν μιλάμε.

Αφιερωμένο σε όσους ανακάλυψαν πως τελικά δεν είχαν κανένα ιδιαίτερο ταλέντο πέρα από τον τρόπο που επιλέγουν να ανασαίνουν την κάθε τους στιγμή.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίαυλος

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:

Ο  Δημήτρης Τζιμέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Φοίτησε στο τμήμα Φυσικής του Παν. Αθηνών και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Εργάστηκε ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης και συνέχισε την ερευνητική του δραστηριότητα στην ομάδα Φασματοσκοπίας του Παν. Αθηνών στον τομέα της Υπολογιστικής Αστροφυσικής. Έχει εκδώσει πλήθος άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά όπως MIT Press, Springer,  Oxford Press και Elsevier. Είναι κάτοχος διπλώματος κλασικής κιθάρας και αντίστιξης, έχει εκδώσει τραγούδια σε  δισκογραφικές δουλειές του με Warner, Minos EMI, LYRA και Antelma, ενώ εργάστηκε για χρόνια σε περιοδικό και ημερήσιο τύπο εκδίδοντας κείμενα και φωτογραφίες ταξιδιωτικής αρθρογραφίας από όλο τον κόσμο.