Κυκλοφόρησε το Tonight, I'm Leaving... των Vello Leaf


TonightΚυκλοφορία του νέου album των Vello Leaf "Tonight, I'm Leaving..."

Tο πολυαναμενόμενο νέο album των Vello Leaf είναι γεγονός! To dream pop συγκρότημα που ξεκίνησε το 1999 στα Χανιά και έκανε το ντεμπούτο του το 2006, ξεχωρίζοντας με τον ονειρικό και κινηματογραφικό ήχο του, παρουσιάζει την πρώτη του Long-Play κυκλοφορία! Το "Tonight I'm Leaving..." αποτελεί τη συνέχεια του πρώτου τους EP "Morning Star" το οποίο έγινε ευρέως αποδεκτό λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και πλήθος αναφορών από τον τύπο και το ραδιόφωνο, ενώ συμπεριλήφθηκε στις καλύτερες κυκλοφορίες του 2007 από τους αναγνώστες του μουσικού περιοδικού Sonik. Τραγούδια τους συμπεριλήφθηκαν σε πέντε μουσικές συλλογές, κυριότερες εκ των οποίων ήταν το "A Silent Wonder" του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου και το "City Campers" της Sound Of Everything, ενώ συμμετείχαν στο Soundtrack της ταινίας "Alter Ego" (Village Films). Ακολούθησε μία σειρά από live εμφανίσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Χανιά και στη συνέχεια επέστρεψαν στο studio για την ηχογράφηση του νέου τους album, "Tonight, I'm Leaving...".

Το "Tonight, I'm Leaving..." περιέχει 8 συνθέσεις, οι οποίες περνάνε από μελαγχολικές σε πιο φωτεινές στιγμές και ξεσπάσματα, διατηρώντας πάντα το γνώριμο ατμοσφαιρικό ήχο του γκρουπ, πλαισιωμένο από εύθραυστα γυναικεία φωνητικά. Η ακρόαση του μοιάζει με ένα ταξίδι στις αναμνήσεις και τη φαντασία, με άγνωστο προορισμό.

Όπως και σε κάθε τους δημιουργία, οι Vello Leaf έχουν στο ταξίδι αυτό συνεπιβάτες εξαιρετικούς μουσικούς και φίλους.

- Η μούσα τους, Alexandra McKay, είναι και πάλι στο πλάι τους με την υπέροχη φωνή της, τις τρυφερές και εσωστρεφείς ερμηνείες της, και με το παθιασμένο κινηματογραφικό ξέσπασμα της στο "Long Way" να κλέβει την παράσταση.

- Η Evira (Abbie Gale) συμμετέχει με τον πιο όμορφο και ονειρικό τρόπο, ντύνοντας τη μουσική με αέρινα κολάζ φωνητικών, σε δύο γεμάτες με εικόνες dream pop συνθέσεις ("In Sunsine", "By The Morning Light").

- Η sound artist Dalot στέλνει από την Νέα Υόρκη σκοτεινά ηχητικά τοπία στην πιο κινηματογραφική στιγμή του άλμπουμ ("Velvet Land") και η Aubben Ren?e ψιθυρίζει γλυκά από την παγωμένη Μινεσότα.

Τους εκλεκτούς καλεσμένους των Vello Leaf συμπληρώνουν τείχη από shoegaze κιθάρες, επιβλητικά strings, θορυβώδη ξεσπάσματα και μια μονίμως ονειρική ατμόσφαιρα διάρκειας 45 λεπτών.

Όλα αυτά συνοδεύονται από ένα σπάνιας ομορφιάς πολυτελές artwork που επιμελήθηκε η νεαρή ανερχόμενη ζωγράφος από την Αγγλία, Kate Alizadeh.

Η παραγωγή του album έγινε από την Insight Room. Για περισσότερες πληροφορίες www.velloleaf.gr

(Κυκλοφορεί από τις 21 Δεκεμβρίου σε κεντρικά δισκοπωλεία, με διανομή από το Μουσικό Ταχυδρομείο)