Lamb, Lang, Bees, Sparta, Thrills, Suede, Cake, Radio 4, MotorheadLamb
Πολλά βαρετά νέα για κυκλοφορίες σήμερα, θα προσπαθήσω να είμαι λακωνικός.

Δυο συλλογές των Lamb κυκλοφορούν. Το 'Best kept secrets 1996-2004' είναι το best of τους που συνοδεύεται από dvd και οι επιλογές τους για τη σειρά 'Back to mine' που είναι η Martina Topley-Bird, οι African Headcharge, ο Dr John, η Nina Simone, ο Nitin Sawhney, ο Omar Faruk Tekbilek κ.α.

Oι Cake βγάζουν στις 7 Σεπτεμβρίου το 'Pressure chief'.

Οι Oasis βγάζουν για την επέτειο των δέκα χρόνων το 'Definitely maybe' σε dvd. Συνεντεύξεις με μέλη και μη μέλη, live και telelive - αφού ξέρετε τι να περιμένετε, ας μην επαναλαμβανόμαστε.

Τον Οκτώβριο θα προστεθεί νέο άλμπουμ στη δισκογραφία των Manic Street Preachers, το dvd και την επανέκδοση του 'The Holy Bible' τα αφήνουν για αργότερα. Παίζουν οι πιθανοί τίτλοι 'Life Blood' και 'Goodbye Suicide'.

Στις 22 Ιουνίου το 'Inferno' των Motorhead που περιέχει συν τοις άλλοις και τα τρυφερά 'Δολοφόνοι', 'Χαμογελώντας σαν δολοφόνος', 'Αυτοκτονία', 'Η ζωή είναι μια σκύλα' και 'Το blues του μπουρδέλου'. Ο Steve Vai χορδίζει σε δύο κομμάτια (να γίνει).

Η περασμένη - ξεχασμένη Καναδή καντρίστα K.D. Lang υπέγραψε στη Nonesuch και βγάζει στις 27 Ιουλίου δίσκο με διασκευές Καναδών: Cohen, Young, Mitchell, Siberry, Cockburn... 'Hymns of the 49th Parallel' το λέει. 49th Parallel ήταν και το όνομα ενός ψυχεδελικού καναδέζικου γκρουπ των sixties αλλά που να τους ξέρει η Kady Di...

Την ίδια ιδέα φαίνεται πως είχαν ταυτόχρονα και οι Franz Ferdinand αφού ο Alex Kapranos ανακοίνωσε πως πριν από το δεύτερο κανονικό τους δίσκο θα υπάρξει ένας δίσκος με διασκευές ελληνικών, αγγλόφωνων rock τραγουδιών. Tα οποία ήδη έχουν επιλεγεί:

1. Earthbound : Gardenia, 2. Ziggy Was : Salted kiss, 3. Villa 21 : I see no, 4. Closer : Wine, 5. Bokomolech : Sin river, 6. Sigmatropic : Ordinary life, 7. South of no North : Annabelle Lee, 8. Interstellar Overdrive : In the cycle, 9. The Mute : Forever, 10. Common Sense : Child's play, 11. Make Believe : Leave me alone.

Οι αδελφοί Neil και Tim Finn ξανά μαζί μετά από μια οκταετία. Θα βγάλουν το δίσκο 'Everyone is here', όχι όμως σαν Crowded House.

Οι Radio 4 βγάζουν δίσκο αγνώστων λοιπών στοιχείων, παραγωγημένο από τον Max Hayes που υπηρέτησε και τις καλλιτεχνικές ορέξεις των Primal Scream και Doves από το ίδιο πόστο.

Και οι Bees από τη νήσο Γουάιτ εκφράζουν φιλοζωϊκά-φιλοεντομικά αισθήματα (προηγήθηκαν οι Primus με το 'Animals should not try to act like people') με το δεύτερό τους 'Free The Bees' στις 28 του Τζούνη.

Oι Sparta, η δεύτερη γενιά του drive-in, ξαναχτυπά στις 13 Ιουλίου με το 'Porcelain' στην Geffen. H γιαπωνέζικη βέρσιον θα εμπλουτιστεί με το εμπνευσμένο από το θάνατο του Elliott Smith 'Bombs and us'. Θα ακολουθήσει τουρ ...δύο ετών!

Μόνιασαν και ξαναφτιάχνουν γκρουπ οι πρώην Suede, Brett Anderson και Bernard Butler που τα έσπασαν προ δεκαετίας. Δε βρήκαν όνομα αλλά έχουν σχεδόν έτοιμα 18 κομμάτια, αρκετά για ένα cd και κάνα δυο b-sides.

Οι Thrills δεν κατάφεραν να γίνουν αυτό που ονειρευόταν ο 'Rude Boy' Ιάκωβος και ξαναδοκιμάζουν με το νέο δίσκο τους. Ενέπλεξαν σ'αυτόν τον παραγωγό των Dandy Warhols και τους τιμά με επίσκεψη ο Peter Buck κι ο Van Dyke Parks για τον οποίο είχα καιρό ν'ακούσω - από το 'Soft Bomb' των Chills αν δε με απατά η μνήμη μου. 13 Σεπτεμβρίου βγαίνει το αβάπτιστο ακόμα lp.

Απ'την εταιρεία του Brant Bjork, την Duna θα κυκλοφορήσει το 'All is forgotten' του Nick Oliveri που θα είναι ακουστικό.

Η On Stage θα κυκλοφορήσει το 'Painting on air', συλλογή με demos και ακυκλοφόρητα των Purple Overdose, αιωνία η μνήμη τους.
H είδηση για τους Franz Ferdinand είναι πλάκα.