Lisa Gerrard, Supergrass, Billy Corgan, Nick CaveLisa Gerrard
H αγαπημένη Lisa, το ξωτικό των Dead Can Dance, επιστρέφει στα «πεζά εγκόσμια» με ένα έργο γραμμένο σε συνεργασία με τον Ιρλανδό συνθέτη Patrick Cassidy με τίτλο «Immortal Memory». Ο κόσμος είναι όμως και σκληρός για τα ξωτικά, και έτσι το soundtrack που έφτιαξε για την νέα αμφιλεγόμενη ταινία του Mel Gibson «Passion of the Christ» (η οποία και έχει ξεσηκώσει ήδη αντιδράσεις στο θρησκευτικό «σινάφι») απορρίφθηκε και προτιμήθηκε αντ' αυτής κάποιος John Debney, «γνωστός« συνθέτης γλυκερών και ψευδοεπικών soundtrack! Tα σχόλια περιττά...

Ένα από τα πιο αξιοπρεπή γκρουπάκια του «τσίρκου» που λέγεται brit-pop, οι Supergrass σβήνουν τα δέκα κεράκια τους, και θα βγάλουν ένα greatest hits (ε, μετά από 10 χρόνια το δικαιούνται, τη στιγμή που άλλοι βγάζουν στα 3 ή και στα 2!) το οποίο θα έχει και δύο κομμάτια νέας σοδειάς.

Οι Throbbing Gristle, θρυλική μπάντα του industrial που μπροστά τους ακόμη και οι Neubauten του «Kollaps» φάνταζαν μελωδικοί, επανεμφανίστηκαν και θα παίξουν μαζί με άλλα καλά παιδιά του χώρου όπως οι Coil, ο F.M.Einheit, οι Matmos, o Scanner κάπου στην αγγλική εξοχή (το μέρος λέγεται Camber Sands). Μέσα στο τρέχον έτος αναμένεται και μια συλλογή. Θα είναι σίγουρα από τα must για τους νεόκοπους οπαδούς του χώρου!

Επανεμφανίσεων, επανασυνδέσεων και επανόδων συνέχεια: οι Tears for Fears, ντουέτο μουσικώς γνωστό για μερικά μαζικά pop χιτάκια στα 80s, και «κουτσομπολίστικως» γνωστό για τους καβγάδες του, οι οποίοι και οδήγησαν στην ουσιαστική τους διάλυση, μετά από σχεδόν 15 χρόνια τα ξαναβρήκαν και διεκδικούν κάποιο μερίδιο προσοχής με το νέο LP τους «Everybody Loves a Happy Ending» (υπονοούν κάτι;)

Τα charts γράφουν την ιστορία της μουσικής... Όση αλήθεια εμπεριέχει αυτή η πρόταση άλλη τόση εμπεριέχει και η άποψη ότι: «τα Oscar γράφουν την ιστορία του κινηματογράφου»! Σίγουρα πάντως αποτελούν μια καταγραφή της μαζικής κουλτούρας και σίγουρα εξυπηρετούν εμπορικές σκοπιμότητες. Αναμενόμενες και φέτος οι υποψηφιότητες οι οποίες ανακοινώθηκαν επισήμως αυτές τις μέρες (αν τις έπαιζε η εταιρεία στοιχημάτων ούτε 1,10 απόδοση δεν θα έδινε!): ο «Άρχοντας» έλαβε 11 υποψηφιότητες (τόσα λεφτά ξοδέψαμε, να μην τα βραβεύσουμε κιόλας;), το «Master and Commander» (δώστε έπος στον λαό!) 10 και το εναλλακτικό «άλλοθι» «Lost in Translation» 4. Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερες λεπτομέρειες, αλλού...

Ο υπερτιμημένος (αν κρίνουμε την solo πορεία του) Billy Corgan σε μια κλασική κρίση ...μετριοφροσύνης, μια ασθένεια η οποία προσβάλλει πολλούς καλλιτέχνες την εποχή ετοιμασίας νέων δίσκων, δηλώνει για τον δικό του, υπό επεξεργασία ακόμη, νέο δίσκο ότι θα είναι «δυνατός, όμορφος και ποιητικός» και ότι είναι πολύ ενθουσιασμένος που δουλεύει μόνος του πάνω σε μια τέτοια μουσική. Εμείς πάντως ας προμηθευτούμε μικρό «καλάθι»...

Ξέρετε ότι εδώ στο Μic όταν ακούμε charts και κατάλογους επιτυχιών ...τραβάμε πιστόλι, αλλά δεν μπορεί να μην σημειώσουμε ότι το διπλό LP των Outkast έχει κάνει αρμένικη επίσκεψη στην κορυφή του αμερικάνικου TOP όπου και έχει συμπληρώσει συνολικά 7 εβδομάδες.

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες τις οποίες ο «Βασιλιάς Μελάνι» μπορεί να υπολογίζει ότι ανήκουν στις κατακτήσεις του! Έτσι λογικά το DVD που ετοιμάζει με 20 videoclip από όλη την πορεία του με τους Bad Seeds αναμένεται να έχει και την ανάλογη «βασιλική» υποδοχή!