A Moden Motorik Day στο Mylos Club με Moon Duo, Mechanimal, Beyond the Blackout

Moon DuoΕισιτήρια early bird των 12 ευρώ είναι διαθέσιμα σε κάθε σημείο προπώλησης και συνεχίζεται με 14 ευρώ μετά την εξάντλησή τους. Στην είσοδο τα εισιτήρια θα κοτιζουν 17 ευρώ.

Σημεία προπώλησης είναι το Stereodisc Record Shop, Λωτός και TicketHouse (Musicland -2310264880).

MOON DUO (US)
Οι Moon Duo δημιουργήθηκαν το 2009 στο San Francisco από το ζεύγος των Ripley Johnson (Wooden Shjips) και Sanae Yamada. Από τις πρώτες τους κυκλοφορίες κατάφεραν να συνδυάσουν ιδανικά το φουτουριστικό synth/punk των Suicide και Silver Apples με το fuzz του Αμερικάνικου rock n roll, μορφοποιώντας το δικό τους ιδιότυπο psych/space rock.H συνέχεια με τις κυκλοφορίες των albums "Mazes", και "Circles" κατέστησε τους Moon Duo ως ένα από τα πλέον πρωτοπόρα σχήματα της νέας αστικής ψυχεδελικής σκηνής. Την άνοιξη του 2015, ο τελευταίος τους δίσκος, "Shadow of The Sun" - και πάλι στη Sacred Bones - ήρθε να επιβεβαιώσει τη σταθερή προσήλωση τους στην χρήση ζωντανών ντραμς, αφού η μπαγκέτα του John Jeffreyσυνεχίζει να υπηρετεί όχι το ίδιο εμμονικά την γνώριμη krautrockικών καταβολών ρυθμονομία του ντουέτου, επιτρέποντας να αναδυθούν αχαρτογράφητες μέχρι πρότινος επιρροές στον ηλεκτρισμένο ήχο του - proto-punk, new wave μέχρι horror film - καθιστώντας το Shadow of The Sun ίσως τον πιο χορευτικό δίσκο τους. Οι αναρίθμητες περιοδείες τους και η ικανότητά τους να προσαρμόζουν τα live τους εξίσου καλά είτε πρόκειται για ένα μεγάλο φεστιβάλ είτε για ένα υπόγειο club τους έχουν κάνει πλέον περιζήτητους στις live σκηνές ανά τον πλανήτη. Η εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 5 Ιουνίου, είναι στο πλαίσιο της επερχόμενης Ευρωπαϊκής τους περιοδείας όπου θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων και υλικό από το νέο τους δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του χρόνου.

MECHANIMAL (GR)
Aν κάποιος έπρεπε να περιγράψει τους Mechanimal με μια μόνο αναφορά σε ένα μουσικό είδος, τότε το drone ΄n΄ roll, μια ονομασία που τα ίδια τα μέλη δίνουν στη μουσική τους, ταιριάζει απόλυτα: ένα εκρηκτικό μείγμα industrial ήχων και krautrock ρυθμού το οποίο διαπερνά ένα shoegazing κιθαριστικό τείχος και διατρέχει τις μουσικές ιστορίες του σχήματος.
Το τρίτο τους άλμπουμ "ΔΝΠ" ηχογραφήθηκε με σκοπό να σβήσει τα γεγονότα ενός έντονου και δύσκολου παρελθόντος και να επικεντρωθεί στη φύση ως μέσο απόδρασης από τη σύγχρονη κατάθλιψη της αστικής ζωής. Τα νέα κομμάτια με γυναικεία φωνητικά την Ελένη Τζαβάρα (πρώην Film, Etten) αιχμαλωτίζουν το μυστήριο που βρίσκεται κάτω από την ήσυχη ζωή πέρα από την πόλη. Το υβριδικό μουσικό blend των Mechanimal σχηματίζει τώρα μια διαφορετική προοπτική η οποία αγκαλιάζει την ιδιομορφία και την ατμόσφαιρα των ονειρικών τοπίων γύρω από την Αθήνα. Η αποτύπωση αυτών των σιωπηλών τοπίων σε έναν εννοιολογικό ήχο, αποκάλυψε μια νέα διαδικασία, η οποία βοήθησε το συγκρότημα να μετατρέψει το όραμα του σε ένα απτό μέσο. Το "ΔΠΔ" είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Έλληνα καλλιτέχνη, ζωγράφου και μακροχρόνιου φίλου του συγκροτήματος, Nicholas Liber (1956-2013) και κυκλοφορεί σε λευκό βινύλιο και digital album από την Inner Ear.

BEYOND THE BLACKOUT (GR)
Motorik ρυθμοί, drones, κολλημένες μπασογραμμές, punk ξεσπάσματα: καλώς ήρθατε στο θορυβώδες, φρικαριστικό σύμπαν των Beyond the Blackout. Οι τέσσερις ψυχεδελορόκερ από τη Θεσσαλονίκη γνωρίζουν πώς να εξελίσσουν τα μινιμαλιστικά τους θέματα σε μια ατμόσφαιρα που σε υποβάλλει και ταυτόχρονα σε απογειώνει. Οι κιθάρες τους περνάνε μέσα από αμέτρητα distortion και σιγουρα στην καρδιά αυτού του σύμπαντος χτυπάει κάτι αληθινό.

VIDEO TEASER