Νέες κυκλοφορίες: Αστρογόνο, Διάφανα Κρίνα, Κροταλίας, No Name Dogs, Grande Fox

Αστρογόνο - Κάρμαν

Τα αστέρια γεννούν ζωή.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2019, τα πέντε μέλη των αστρογόνο και ο Παντελής Νικηφόρος, που ανέλαβε την παραγωγή, φόρτωσαν τον εξοπλισμό τους και έφυγαν από την Αθήνα για τα Άγραφα. Το πέτρινο σπίτι στο Πευκόφυτο της Καρδίτσας έγινε για δύο εβδομάδες το στούντιο όπου ηχογραφήθηκαν τα εννιά τραγούδια του νέου, δεύτερού τους δίσκου.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2020, μες στη μεγαλύτερη νύχτα αυτού του αλλόκοτου χρόνου, άφησαν αυτό το δίσκο να δραπετεύσει πέρα από τη γραμμή Κάρμαν. Η μουσική αγρυπνά φωτεινή.

Παραγωγή, ηχογράφηση, μίξη: Παντελής Νικηφόρος
Mastering: Νίκος Λάβδας (Kiwi studio)
Φωτογραφία εξωφύλλου: Μαρίζα Καψαμπέλη

Youtube
Bandcamp
Spotify
Faceboοk

 

Διάφανα Κρίνα - Ο γύρος της μέρας σε 80 κόσμους

Η Β-otherSide Records με χαρά παρουσιάζει την κυκλοφορία του ορχηστρικού άλμπουμ των Διάφανων Κρίνων "Ο γύρος της μέρας σε ογδόντα κόσμους" για πρώτη φορά σε διπλό βινύλιο.

Tο άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2005 σε μορφή Βιβλιό-cd, περιλαμβάνοντας εκτός από τις 11 συνθέσεις, ένα βιβλίο 150 σελίδων με στίχους, προσωπικές καταθέσεις των μελών και πρωτότυπα σχέδια του Θάνου Ανεστόπουλου. Στο 5ο άλμπουμ των Διάφανων Κρίνων, ο ήχος έχει αποκρυσταλλωθεί σε post-rock μονοπάτια τα οποία αναδεικνύουν τις εκτελεστικές δυνατότητες της μπάντας.
Η έκδοση έχει γίνει σε συμπαραγωγή με τον Μr.Vinylio Record Store σε 500 αριθμημένα διπλά βινύλια από τα οποία τα πρώτα 250 σε πορτοκαλί χρώμα και τα υπόλοιπα 250 σε κλασσικό μαύρο. Η έκδοση περιλαμβάνει 16-σελιδο ένθετο που περιέχει το σύνολο του εικαστικού που υπήρχε στην αρχική έκδοση του βιβλιο-cd.

Το mastering επιμελήθηκε ο Γιάννης Κύρης (www.kyris.gr) και την προσαρμογή και διαμόρφωση του εξωφύλλου και ενθέτου ο Θανάσης Ξανθάκος (Plan59). 
Ημέρα Κυκλοφορίας 27/12/2020
Το πλήρες άλμπουμ μπορείτε να το ακούσετε εδώ.

 

Κροταλίας - Ο τελευταίος άνθρωπος στη γη

Οι Κροταλίας παρουσιάζουν το 2ο full άλμπουμ τους με τίτλο "Ο τελευταίος άνθρωπος στη γη". Η ηχογράφηση και η Μίξη έχει γίνει από τον Βασίλη Ζαμπίκο στο Ηχοβρύχιο Studio, το Μastering από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweetspot, την σχεδίαση του εξωφύλλου ανέλαβε η Αλέξια Οθωναίου και τα γραφιστικά ο Θάνος Τοκμάκης - Bewild Brother. Το άλμπουμ είναι διάρκειας 29 λεπτών και αποτελείται από 11 τραγούδια σε Punk rock ύφος.

"O τελευταίος άνθρωπος στη γη" κυκλοφορεί από την  Walk The Line Records και Punk 'n' Loud Records με διανομή από την B-otherside records.

To άλμπουμ μπορείτε να το ακούσετε εδώ.

 

No Name Dogs - 9•11

«Η ιστορία πίσω από το 9•11»
Πέντε κομμάτια βασισμένα σε κιθαριστικά riffs, όχι με τη λογική της πολυλογίας αλλά με βιωματικούς στίχους πάνω σε κοινωνικά θέματα όπως ο ρατσισμός, η έπαρση, οι προσωπικές σχέσεις, η ανάγκη για πίστη και η αποκοπή από όλα όσα μας κρατάνε δέσμιους. Το σύνολο πλαισιώνεται από ένα rhythm section που δίνει τον κατάλληλο παλμό σε κάθε ιστορία, ώστε ο ακροατής να βιώνει και όχι απλά να ακούει το κάθε κομμάτι.

«Μια εικόνα 1000 λέξεις»
Όπως όλα, έτσι και το εξώφυλλο ήταν «Δια χειρός NND», μια ιδέα των μελών της μπάντας βασισμένο σε πραγματική φωτογραφία, μέσα στο χώρο εργασίας μέλους της μπάντας, θέλοντας να περάσει το μήνυμα μέσω της εικόνας. 

Ο τίτλος του ΕΡ «9•11»
Έχει γίνει το «ανέκδοτο» της μπάντας μιας που για πολλούς συμβολίζει την ημέρα του τρομοκρατικού χτυπήματος στις ΗΠΑ, ακόμα και τον τριψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης όπως και πολλά αλλά που πίστευαν όσοι το άκουσαν για πρώτη φορά. Η αλήθεια όμως είναι πιο απλή, καθώς 9 με 11 είναι συνήθως η ώρα που κάνει πρόβες η μπάντα. Αν και στη συνέχεια ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν και αλλά πολλά πίσω από αυτούς τους δυο αριθμούς, όχι και τόσο τυχαία τελικά, όσο μας φάνηκε στην αρχή.

«Οικογενειακή υπόθεση»
Έτσι θεωρούμε ότι θα έπρεπε να ονομάσουμε την παραγωγή του ΕΡ σε κάθε στάδιο, γιατί για να πραγματοποιηθεί όλο αυτό, σε κάθε μας βήμα εκτός από την τετράδα των μελών της μπάντας ήταν πραγματικοί φίλοι που τους θεωρούμε οικογένεια και όχι απλά συνεργάτες, όπου πέρασαν μαζί την αγωνία, τις τρέλες ιδέες μέχρι και τις παραξενιές μας και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ευχαριστήσουμε για όλο αυτό.

Band members:
Charis Kontaxis - Vocal
Petros Nks - Guitar
George Motakis - Bass Guitar
Bill Rodostoglou – Drums

You Tube
Bandcamp

 

Grande Fox - Empty Nest

Οι Θεσσαλονικείς psychedelic heavy rockers Grande Fox έχουν έτοιμο το δεύτερο LP album τους.

Ο τίτλος του είναι ‘’Empty Nest’’ και θα κυκλοφορήσει στις 19 Φεβρουαρίου 2021. (Indie, θα κυκλοφορήσει σε φυσική και ψηφιακή μορφή).

Οι ηχογραφήσεις και η προπαραγωγή έγιναν στο Blueberry Productions co. στην Θεσσαλονίκη. Η παραγωγή, η μίξη και το mastering έγιναν στην Γερμανία με την υπογραφή του Marco Rodriguez Musician–Engineer–Producer.

Οι Grande Fox είναι:

Μπερζαμάνης Νίκος – φωνητικά
Λουκάς Δημήτρης – τύμπανα
Χάικας Γιώργος – μπάσο
Ζαοσκούφης Λευτέρης – κιθάρα

Website