Νέες κυκλοφορίες: BLML, Θοδωρής Σουρβίνος, Θωμάς Μελετέας, Angelos TP

BLML - Maze

«Φτάνοντας στο τέλος της παραγωγής, δύο μέρες μόλις πριν το πρώτο lockdown, νιώσαμε τυχεροί και ανακουφισμένοι καθώς κάτι που ξεκίνησε σαν ένα ιδιότυπο τζαμ με σκόρπιες ιδέες απόκτησε οντότητα και έφτασε στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Έχοντας περάσει σχεδόν ένα χρόνο στο στούντιο, ένα διαφορετικό εκούσιο lockdown αν το σκεφτείς και με ένα νέο μέλος στη σύνθεση της μπάντας, τον Yiogo Zach στην κιθάρα νιώσαμε πως αυτή η δύσκολη συγκυρία είναι ταυτόχρονα και ο κατάλληλος τόπος και χρόνος για αυτή την κυκλοφορία». 

Το ‘Maze’ το τρίτο studio album των BLML κυκλοφορεί εδώ και ένα μήνα σε βινύλιο, cd και σε ψηφιακή μορφή από την Sound Effects. Η παραγωγή έγινε στα Fab Liquid Studios ενώ το εξώφυλλο σχεδίασε η comic artist Dani.

Facebook
Bandcamp

 

Θοδωρής Σουρβίνος - 19-20 Γρίλιες

Ο Θοδωρής Σουρβίνος γράφει και παίζει pop τραγούδια από τα μέσα της δεκαετίας του 90. Έχει υπάρξει μέλος (τραγουδιστής-κιθαρίστας) πολλών αγγλόφωνων και ελληνόφωνων συγκροτημάτων μέχρι πολύ πρόσφατα (Kenny Freq, Wise Lines, Μαύρο Κόκκινο, Jackie Breaks, Versace Widow, Pillow).

Η συλλογή τραγουδιών 19-20 ΓΡΙΛΙΕΣ είναι η νέα του ελληνόφωνη δουλειά, αυτή τη φορά μόνος σε κάθε φάση της δημιουργίας (σύνθεση, εκτέλεση, παραγωγή) και κυκλοφορεί μόνο ψηφιακά από τις προσωπικές τους ιστοσελίδες:

https://thodorissourvinos.eu
https://thodorissourvinos.bandcamp.com
https://youtu.be/P8wjSBIDDL8

 

Θωμάς Μελετέας - Shapeshifting Wizards

Ο νέος δίσκος του Αθηναίου συνθέτη, ουτίστα και πολυ-οργανίστα Θωμά Μελετέα,
Shapeshifting Wizards, αποτελείται απο 6 νέες οργανικές συνθέσεις, που συνδυάζουν τη μουσική παράδοση του ελλαδικού χώρου και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μεσογείου με τα σύγχρονα βιώματα, ερεθίσματα και αισθητική του ίδιου και των συνδημιουργών της μουσικής.

Σε θεματικό επίπεδο, ο δίσκος αντλεί έμπνευση από τη λαογραφία, τη μυθολογία και τις σαμανιστικές πρακτικές των πολιτισμών της Μέσης Αμερικής, ιδιαίτερα από την πεποίθηση του ναγουαλισμού (nagualism), σύμφωνα με την οποία ορισμένοι άνθρωποι διαθέτουν την ικανότητα να μεταμορφωθούν κατά βούληση σε ζώο. Η κάθε σύνθεση αποπειράται να περιγράψει με τρόπο αφηρημένο τη διαδικασία μεταμόρφωσης από το ανθρώπινο στο ζωώδες. Σε δεύτερο επίπεδο, το κάθε ζώο αποτελεί σύμβολο μιας πτυχής της πολυδιάστατης ψυχοσύνθεσης του ανθρώπου, συνεπώς η μουσική εξερευνεί την ψυχολογική μετάβαση στη μοναδικότητα της κάθε πτυχής.

Κυρίαρχο εκφραστικό εργαλείο των συνθέσεων αποτελεί η αρμονική συνύπαρξη της φόρμας, ρυθμών και μελωδικών πορειών προερχόμενων από την μουσική παράδοση του ελλαδικού χώρου και της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου, με την κατασκευή σύγχρονων ρυθμικών μοτίβων και μελωδικών δομών. Παράλληλα, ο διακριτός αυτοσχεδιασμός και η ιδιαίτερη ενορχήστρωση των συνθέσεων είναι στοιχεία πανταχού παρόντα καθ’ όλη τη διάρκεια του άλμπουμ.

Συντελεστές:
Ο δίσκος Shapeshifting Wizards ηχογραφήθηκε από τους εξής μουσικούς:
Λάμπρος Παπανικολάου - κοντραμπάσο (όλα τα κομμάτια)
Σωτήριος Τσόλης - τύμπανα (όλα τα κομμάτια)
Χρήστος Σύγγελος - νέυ (κομμάτια 1, 2, 3)
Άρτεμις Βαβάτσικα - ακκορντεόν (κομμάτια 1, 2, 6)
Γιώργος Διαμαντόπουλος - κρουστά (κομμάτι 1)
Θωμάς Μελετέας - ούτι (όλα τα κομμάτια), μπουζούκι (κομμάτι 6), κρουστά (κομμάτια 2, 5, 6), φωνητικά (κομμάτι 2).

Bandcamp
Spotify

 

Angelos TP - Angelo’s Bookstore

Το «Angelo’s Bookstore», είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος, με τον οποίο μας συστήνεται ο νέος τραγουδοποιός Angelos TP (κατά κόσμον, Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης). Με βαθιές μουσικές οικογενειακές ρίζες, ο νέος ταλαντούχος δημιουργός, φανερώνει με αυτό το ολοκληρωμένο album, την μουσική του ταυτότητα, τον ανήσυχο καλλιτεχνικό του κόσμο και τα όσα ωραία αναμένεται να συνοδεύσουν την πορεία του.

Πρόκειται για μια ενότητα 12 κομματιών, από τα οποία το ένα είναι οργανική συνθεση, τα δέκα αγγλόφωνα τραγούδια σε μουσική και στίχους του Αngelos ΤΡ και ένα ελληνόφωνο, το «Σπασμένο Ρόδι», με τη συμμετοχή στην ερμηνεία του σπουδαίου Βασίλη Παπακωνσταντίνου, σε στίχους του αγαπημένου Κώστα Φασουλά.

Στο τραγούδι, «Dimensions», συμμετέχει φωνητικά η Αγγελική Τουμπανάκη και στο «Vision of hope» η Υακίνθη Λάγιου. Το τραγούδι «Speed of love» είναι ντουέτο με την Αγγελική Τουμπανάκη.

Σε όλον τον δίσκο του Αngelos ΤΡ, είναι εμφανείς οι μουσικές του καταβολές, οι επιρροές και τα ακούσματά του αλλά και το ιδιαίτερο προσωπικό, μουσικό του στίγμα, που ήδη τον χαρακτηρίζει.

Το «Angelo’s Bookstore», είναι ο δίσκος που έχει όλες τις προδιαγραφές για να απευθυνθεί,  σε κάτι ξεχωριστό που έχουμε μέσα μας.

https://orcd.co/angelosbookstore