Νέες κυκλοφορίες: Breath After Coma, Τεφλόν, The Last Drive, The Hydes

Breath After Coma - Woke up In Babel (Ikaros Records)

Οι Breath After Coma δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2013 και το 2015 μας συστήθηκαν με το ομώνυμο EP τους.

Αποτελούνται από τους Ορέστη Τέντζερη κιθάρα, τον Θοδωρή Ματθαίο κιθάρα, μπάσο τον Κώστα Καραπαναγιώτη και ντραμς τον Βαγγέλη Καραπαναγιώτη.

Το καινούργιο τους LP, “Woke up in Babel”, δεν υστερεί καθόλου σε στίχους και ήχο. Διακατέχεται, ίσως, από δυναμικότητα ενώ τα κομμάτια δένουν πολύ αρμονικά μεταξύ τους. Πρόκειται, σίγουρα για μια εξέλιξη για τους ίδιους κρατώντας πάντοτε τα στοιχεία στον ήχο που τους κάνουν μοναδικούς και αναγνωρίσιμους.

Το “Woke up in Babel” είναι από τους δίσκους που σε κάνουν να καταλάβεις ότι εδώ κάτι καλό υπάρχει από την πρώτη φορά που θα το ακούσεις. Βέβαια χρειάζεται ακροάσεις για να συνειδητοποιήσεις πλήρως με τι έχεις να κάνεις, αλλά θα βάλεις να το ακούσεις και να το ξανακούσεις όχι επειδή πρέπει αλλά επειδή το γουστάρεις. Και θα το γουστάρεις ακόμα περισσότερο όταν θα αρχίζεις να ανακαλύπτεις και τις υπόλοιπες πτυχές του όπως για παράδειγμα το “We Are Falling Backwards” που έχει ξεκάθαρα Post-Punk στοιχεία μέσα του.

To “Woke up in Babel” κυκλοφορεί από την Ikaros Records σε περιορισμένη έκδοση των 300 αντιτύπων.

Bandcamp

 

Τεφλόν - Έναντι

τεφλόν [mail / facebook / instagram / spotify / bandcamp / soundcloud / youtube]
τίτλος: έναντι
κυκλοφορία: Παρασκευή 19 Απριλίου 2019
tracklist:
1. επίσκεψη
2. Το ίδιο κάνει | Στου τουρισμού την ανοχή

στίχοι/μουσική:
επίσκεψη: τεφλόν
Το ίδιο κάνει | Στου τουρισμού την ανοχή: Αργύρης Μπακιρτζής (Χειμερινοί Κολυμβητές)
Ηχογραφήθηκε ζωντανά, τον Μάρτιο του 2019 από το συγκρότημα στο στούντιό του.
Ηχογράφηση φωνής: Γιώργος Λιάπης
Mίξη: Μανώλης Αγγελάκης
Mastering: Μανώλης Αγγελάκης
Παραγωγή: τεφλόν & Μανώλης Αγγελάκης
Δημιουργικό: Ιωάννα Χρονοπούλου
Προσαρμογή/Γραφιστική επιμέλεια: Semitone Labs

 

The Last Drive - F*head entropy LP (Labyrinth Of Thoughts / The Lab)

(LOT 057 – LAB 039)

Επανακυκλοφορία του “F*head entropy” των The Last Drive. 400 κόπιες, σε ροζ βινύλιο.

Με νέο mastering από τον Νίκο Στυλίδη της Labyrinth Οf Τhoughts, ανανεωμένο artwork και bonus track το “May this bullet”, το οποίο υπήρχε μόνο στην CD έκδοση του album.

Kυκλοφορεί στις 10 Μαϊου από τις Labyrinth Of Thoughts records & The Lab records.

www.labyrinthofthoughts.gr   

www.thelabtshirtathens.com/the-lab-records

“May this bullet” on youtube: https://youtu.be/MTW7R5As_XY

 

The Hydes - Self Preservation Instinct Zero LP (Rumble Skunk Records)

Η μπάντα σχηματίστηκε το 1993 στην Θεσσαλονίκη με ''Godfather-πνευματικό καθοδηγητή'' τον Robert Lewis Stevenson, με επιρροές από κινηματογραφικά αριστουργήματα όπως ''Shadows'', ''Too Late Blues'' και ''Rocky Horror Picture Show''. Οι Hydes μέσα απ' την κλεψύδρα του χρόνου (παρέα με τον μέντορα τους, Edward Hyde), αφομοίωσαν τα σκοτεινά & φωτεινά μονοπάτια του rock'n'roll & μπάντες όπως οι Spades, The Stooges, MC5, The Real Kids, Radio Birdman, Dead Boys, The Only Ones, The Velvet Underground, The Modern Lovers, Johnny Thunders, The Pretty Things, The Outsiders, Q65, The Music Machine, Droogs, The Lyres, The Chesterfield Kings, The Zakary Thaks, The Liberty Bell etc.

Η παρθενική τους εμφάνιση σε βινύλιο ήταν η συμμετοχή τους το 1995, με το ''Big City'' στην συλλογή της Corduroy Records ''Not So Pretty'', ένα tribute στους θρυλικούς Pretty Things! To 1997 κυκλοφορούν το καταπληκτικό 7'' EP ''Hard Lovin''', για λογαριασμό της Swallow It All Records & την ίδια χρονιά το δεύτερο 45άρι της μπάντας ''Out Tonite''/''Sun Won't Go Down'', θα τυπωθεί στο Αυστραλέζικο label της Corduroy!!! Την ίδια χρονιά συμμετέχουν στο CD-συλλογή του ''The Thing Vol. 20'', με την εμπρηστική διασκευή του ''Flaming Torch'' των Βρεττανών Only Ones!

Μια χρονιά μετά, διασκευάζουν το κλασσικό ''Heatwave'' των Martha & The Vandellas, επίσης στο CD-συλλογή του The Thing Vol. 201 (English issue). Το ίδιο κομμάτι θα συμπεριληφθεί & στη συλλογή της On Stage Records ''Enjoy The Greeks''. To 2002 o Nick Phillips αποφασίζει να τυπώσει την διπλή συλλογή σε βινύλιο με τίτλο ''Standing In The Shadows (A Tribute To The Golden Days Of The Rolling Stones 1963-1967)'', οι Hydes συμμετέχουν με μια υπέροχη διασκευή του ''Have You Seen Your Mother...''! Το 2004 το fanzine Rumble Skunk τους φιλοξενεί στις σελίδες του & οι Hydes μας χαρίζουν μια καταπληκτική σε σύλληψη διασκευή του ''Sour Wine'' (Q65), όπως και μια δυναμική εκτέλεση του ''Wars Or Hands Of Time'' των Αυστραλών The Masters Apprentices.

Όσον αφορά τα live  της μπάντας έχουνε παίξει με αρκετές Ελληνικές μπάντες & μοιράστηκανε την σκηνή επίσης με τους Radio Birdman, The Cynics, The Electric Prunes, Terry Lee Hale etc. From the wrong side of town to the wrong side of time: The Hydes - ''Self Preservation Instinct Zero''!!! Tο LP κυκλοφορεί απ' την Rumble Skunk Records σε 500 κόπιες βινυλίου περιέχοντας ένθετο με στίχους!!! 13 original κομμάτια, ηχογραφημένα στο δικό τους στούντιο (House Of Kicks), απ' τον Ghost το χρονικό διάστημα 2002-2006! Οι μίξεις γίνανε στο στούντιο Cue απ' τον Ghost & Slim Chance & το mastering στο Cue απ' τον Γιάννη Μαυρίδη! Are we talking rock'n'roll here or what? A milestone!!!

Johnny Jewel: Guitars
Slim Chance: Bass, Vox
Ghost: Guitars, Vox
Marine Boy: Drums, Percussion