Νέες κυκλοφορίες: Egoera, Social Waste, KARTEL, Moa Bones, Transparent Man, Mikael Delta

Egoera - Fortuna

Το ελληνικό post rock συγκρότημα Egoera ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου “Fortuna” στις 30 Απριλίου 2020 σε CD και ψηφιακή μορφή. Η μπάντα έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο κομμάτι του δίσκου, “Hiru”, μαζί με ένα timelapse/hyperlapse βίντεο που δείχνει την πόλη της Αθήνας.

Ο δίσκος αποτελείται από επτά ορχηστρικά κομμάτια που συνδυάζουν γλυκές μελωδίες, σκληρές κιθάρες, groovy μπασογραμμές και δυναμικά τύμπανα, επηρεασμένα από την post rock σκηνή. Η προσθήκη επιπλέον οργάνων (βιολί και σαξόφωνο) και ορισμένων στοιχείων πειραματικής μουσικής δημιουργούν έναν ονειρικό και συναισθηματικό ήχο.

Οι Egoera είναι μία τριμελής instrumental rock μπάντα με στοιχεία από την post rock σκηνή. Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2013 και έχουν έδρα την Αθήνα. Ο ήχος τους έχει επηρεαστεί από μπάντες όπως είναι οι God Is An Astronaut, If These Trees Could Talk, Sleepmakeswaves και Audrey Fall μεταξύ άλλων. Μερικές φορές η μουσική τους είναι έντονη, ενώ άλλες είναι πιο μελωδική. Δεν περιορίζονται, αλλά εκφράζουν ελεύθερα τι σημαίνει instrumental μουσική γι’ αυτούς, συνθέτοντας τα δικά τους κομμάτια.

Τον Φεβρουάριο του 2014, κυκλοφόρησαν ένα demo με τα δύο πρώτα τους κομμάτια “Today we are Infinite” και “Aftermath”. Τον Απρίλιο του 2016, ηχογράφησαν το single “Virtues” και το κυκλοφόρησαν μαζί με το επίσημο βίντεο κλιπ του. Οι Egoera έχουν κάνει δεκάδες ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την Πελοπόννησο όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά και άρχισαν να παίζουν τη δική τους μουσική.

Bandcamp

 

Social Waste - Σύνορα

Πριν από 20 χρόνια οι Social Waste ξεκίνησαν με το «… Ήταν ταξίδι» (2000), «Στη γιορτή της ουτοπίας» (2013), «Με μια πειρατική γαλέρα» (2015). 20 χρόνια μετά, με ξεκάθαρη πλέον δική τους ταυτότητα τους αποτυπωμένη στο «Χιπ Χοπ της Μεσογείου» (2017) τα βάζουν με τα «Σύνορα» (2020) που χωρίζουν ανθρώπους και πολιτισμούς. Σύνορα κατασκευασμένα από τον άνθρωπο όχι από τη φύση.

Ο Μαρσεγιέζος λογοτέχνης Ζαν Κλοντ Ιζζό έγραφε ότι η Μεσόγειος είναι μια θάλασσα την οποία σήμερα αντιλαμβανόμαστε ως «σύνορο» μεταξύ βορείων και νοτίων -νοτιοανατολικών ακτών, ως υδάτινο τείχος που χωρίζει «πολιτισμένους» και «βαρβάρους» μέσα στο οποίο χάνονται χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στο όνομα της «προστασίας» του πλούσιου Βορρά από το φτωχό Νότο. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι.

Παλιότερα το «υδάτινο τείχος» ήταν ένας «υδάτινος δρόμος επικοινωνίας» ανθρώπων και πολιτισμών, ήταν αυτό που μας ένωνε, όχι αυτό που μας χώριζε. Πράγμα που αποδεικνύει ότι έννοιες όπως «τείχος», «δρόμος επικοινωνίας» και «σύνορα» δεν είναι αυθύπαρκτες, αλλά τις κατασκευάζει ο άνθρωπος, και ως ανθρώπινες και κοινωνικές κατασκευές, είναι εφήμερες και γίνονται αντιληπτές με διαφορετικούς τρόπους από εποχή σε εποχή. Σε αυτό αναφέρεται και το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ, τα Σύνορα.

Το άλμπουμ περιέχει δέκα τραγούδια, μέσα στα οποία συναντώνται ήχοι, αρώματα, και μουσικές της Μεσογείου και του κόσμου ολάκερου, και στα οποία περιπλέκονται- με το γνώριμο διακειμενικό τρόπο των Social Waste - o Jack London, o Corto Maltese, o Thomas Mor, o Bennedict Anderson, o Λίβας κι ο Βοριάς, κάτι παιδιά με φαρδιά παντελόνια, και κάτι πόλεις που θυμίζουνε ανθρώπους. Γκάιντες, λαούτα, ποντιακές λύρες, μπάσα, τύμπανα, κλαρίνα και scratches συνοδεύουν ισότιμα τις αφηγήσεις.

Ακούστε το δίσκο στο YouTube

 

KARTEL - Ελευθερία

Η ελληνική Prog/Rock/Metal μπάντα γιορτάζει την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της. Οι KARTEΛ είναι ένα Progressive Rock/Metal συγκρότημα από την Αθήνα. Ξεκίνησαν ως μπάντα διασκευών. Την περίοδο 2014-15 το σχήμα έκανε διάφορες εμφανίσεις σε γνωστές  Live σκηνές της Αθήνας, αποτελούμενο από τους Μάριο Φιλίππου (τύμπανα), Μάνο Σιδέρη (μπάσο), Γιάννη Σταθάκη (πλήκτρα) και Μιχάλη Φεργαδιώτη (φωνητικά και ηλεκτρική κιθάρα).

Στις αρχές του 2016 το συγκρότημα πήρε την τελική του μορφή, με το Βασίλη Χατζηανδρέου να αναλαμβάνει τη θέση του ντράμερ. Η μπάντα ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς, με το δικό της πλέον υλικό. Όλα αυτά ενίσχυσαν τη διάθεση των μελών για το επόμενο βήμα τους, που ήταν η δημιουργία του πρώτου τους άλμπουμ. Το  2017  ξεκίνησε η διαδικασία των ηχογραφήσεων, η  οποία έφτασε στο στάδιο της προπαραγωγής στα μέσα του 2019.

Η συνέχεια του «ταξιδιού» βρίσκει το γκρουπ να συνεργάζεται με τον Έκτορα Τσολάκη, γνωστό ως hector. d, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι στις διαδικασίες της παραγωγής, μίξης και mastering. Το concept άλμπουμ έχει τον τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου 2020.

Το ύφος της μουσικής των  KARTEΛ διαθέτει συγκεκριμένα βασικά χαρακτηριστικά, όπως ελληνικό στίχο, συνδυασμένο με καθαρά Ροκ φωνητικά, βαριές Ροκ/Μέταλ  κιθάρες και μπασογραμμές, έντονα ρυθμικά μέρη στα ντραμς και πλούσια  ορχηστρικά-συμφωνικά στοιχεία. Πέρα από τα παραπάνω όμως, τα μέλη της μπάντας αισθάνονται ελεύθερα να παίξουν και να συνθέσουν οποιοδήποτε μουσικό είδος διεγείρει την φαντασία τους, εμποτίζοντάς το με τον οίστρο τους και τα βασικά τους στοιχεία, μέσα από τα δικά τους φίλτρα, για να φτιάξουν τραγούδια που δημιουργούν εικόνες εκτός από μουσική, πιστεύοντας έτσι ότι αγγίζουν τα όρια του μιούζικαλ.

Facebook

 

Moa Bones - Το τέλος του έρωτα OST

Γεννημένο κι εμπνευσμένο απ΄τη μουσική ομώνυμης θεατρικής παράστασης που ανέβηκε το φθινόπωρο του 2019, στο Θέατρο Δεκατέσσερα (Αθήνα).

Σαν παιδί μας σφραγίζει ένα υπέροχο κεφάλαιο της ζωής μας. Πλέον ενηλικιώνεται, φεύγει, γλιστρά μέσα απ' τα χέρια μας. Ξεχύνεται στην άγρια θάλασσα, στις ρωγμές και τις πνοές του κόσμου διψώντας για νέες περιπέτειες. Πάντα όμως θα μας θυμίζει πόσο αγαπηθήκαμε…

Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 27 Μαΐου 2020 αποκλειστικά στo YouΤube για ελεύθερη ακρόαση.

OFFICIAL VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=ITSThWeE3pk         

PREMIERE TRACK
https://www.youtube.com/watch?v=4mR2_3NQOaU

Artist's Links And More Info
https://www.instagram.com/moa_bones/?

https://www.facebook.com/MoaBones/

Το Τέλος Του Έρωτα
https://www.facebook.com/ΤΟ-ΤΕΛΟΣ-ΤΟΥ-ΕΡΩΤΑ-του-Pascal-Rambert-101163187969330

 

Transparent Man - Shame

Το πρώτο του ΕP με τίτλο “Shame” κυκλοφορεί ο Transparent Man μέσω της Logarithm Cassette Label. Ιστορίες ντροπής με αναμνήσεις και εμπειρίες πόνου, μοναξιάς, χαράς και συντροφικότητας, παράγουν ένα  σύνολο αντιθέσεων που τον ενέμπνευσαν να δημιουργήσει τα πρώτα του 5 μουσικά κομμάτια.

Το EP κυκλοφόρησε στις 21 Απριλίου σε ένα οικολογικό packaging κασέτας, αποφεύγοντας την πλαστική συσκευασία και κάνοντας χρήση οικολογικών χρωμάτων και χαρτιών, σε μια προσπάθεια της Logarithm να τονώσει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού.

 Το album διατίθεται για παραγγελία μέσω της σελίδας της Logarithm στο Bandcamp και για ακρόαση μέσω όλων των κύριων μουσικών πλατφόρμων (Spotify, Bandcamp, Soundcloud, Apple Music κτλ) καθώς και του Youtube.

//It's a shame... We let others decide our future, we are afraid of expressing our feelings, we don't act when we want to.

// Stream/ Download / Buy

Youtube

Spotify

Bandcamp

 

Mikael Delta - Higher Frequencies

Ο Μιχάλης Δέλτα παρουσιάζει το “Higher Frequencies”, ένα EP που αποτελείται από 5 ορχηστρικά κομμάτια.

Η σύνθεση και ηχογράφηση αυτού του μουσικού υλικού προέκυψε μέσα σε διάστημα δύο μηνών σαν αυτόματη γραφή με ατελείωτες ώρες πάνω στα συνθεσάιζερ και τα drum machines. Ταυτόχρονα αποτελεί και μια εκστατική εμπειρία ενδυνάμωσης για τον δημιουργό του, καθώς η ολοκλήρωσή του συνέπεσε με τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Δυνατά breakbeats, χειμωνιάτικα pads που συναντούν την άνοιξη και sub-bass ήχοι σε ματζόρε και μινόρε συγχορδίες, που καταλήγουν σε ένα δυστοπικό soundtrack σύγχρονης αστικής electronica. Ένα συναισθηματικό πέρασμα μέσα από το κοινωνικό και υπαρξιακό τούνελ του σύγχρονου ανθρώπου με μοναδικό προορισμό την απελευθέρωση από κάθε μπλοκάρισμα και την έξοδο στο φως.

Το “Higher Frequencies” κυκλοφορεί σε digital EP από την Inner Ear και είναι διαθέσιμο για download και streaming εδώ.