Νέες Κυκλοφορίες: Παιδί Τραύμα, Διώνη, Σωκράτης Μπαρμπουνάκης

Παιδί Τραύμα - Μυστικές χορευτικές κινήσεις

Το Παιδί Τραύμα γράφει μουσική και λέξεις σε μια ψηλή πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Το πρώτο του άλμπουμ «Μυστικές Χορευτικές Κινήσεις» έχει “ηλεκτρονικό ήχο πόλης” και στίχους που περιγράφουν όλα όσα συμβαίνουν στην εσωτερική του θύελλα. Με απλές καθημερινές εκφράσεις που βουτάνε στο συμβολισμό, τα 9 κομμάτια του δίσκου μας ωθούν να αγκαλιάσουμε τη φαυλότητα και τη ματαιότητα ως στοιχεία της ευτυχίας μας. Ή αλλιώς, να κοιτάξουμε μέσα μας με λιγότερο τρόμο. Την παραγωγή του δίσκου υπογράφει ο Κτίρια τη Νύχτα ενώ η Κίκα συμμετέχει με φωνητικά σε δύο κομμάτια.

Στο δίσκο εσωκλείεται manual με αναλυτικές οδηγίες για το πώς να χορέψει κάποιος τα τραγούδια του και τελικά να αποκτήσει υπερφυσικές δυνάμεις, όπως το να τρώει καρπούζι μαζί με τα κουκούτσια, να λέει ψέματα χωρίς να πληγωθεί κανείς ή να καταλάβει τι σκέφτονται οι άνθρωποι στις παιδικές φωτογραφίες. Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο που σου υποδεικνύει χειριστικά τί να ακούσεις, τί να χορέψεις και τί να σκεφτείς, προκειμένου να αποκτήσεις υπερφυσικές δυνάμεις, που ίσως να μην είναι και τόσο υπερφυσικές. Χορεύοντας σαν τρελός με «Το μπολ», ταξιδεύοντας στο χρόνο με το «Γραμμικό» και πίνοντας σε μια μπουάτ με τον «Ιχθύ», μπορεί στο τέλος να τα καταφέρεις. Μπορεί και όχι.

Συντελεστές δίσκου:
Στίχοι, μουσική, αντρική φωνή, ιδέα/σχεδιασμός artwork: Παιδί Τραύμα
Παραγωγή, μίξη, όργανα: Κτίρια τη νύχτα
Γυναικείες φωνές: Κίκα
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος
Album release: 5 Νοεμβρίου 2018

Contact: www.paiditrauma.gr   topaiditrauma@gmail.com

YouTube play list: https://www.youtube.com/playlist?list=PLD6KtTl5SZjtXNSj3tkYO9EBUhA8gi8Vu

Bandcamp: https://paiditrauma.bandcamp.com

 

Διώνη - Διώνη

(Ακούστε το τραγούδι και στο επίσημο κανάλι μας ΕΔΩ)

Το πολυφωνικό σχήμα «Διώνη» παρουσιάζει το δίσκο «Διώνη» με ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια. Το σχήμα «Διώνη» μετά από 14 χρόνια γόνιμης πορείας κυκλοφορεί από το OgdooMusicGroup τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο του. Το σχήμα «Διώνη» αποτελούν οι: Ευαγγελία, Παρασκευή και Χριστίνα Γκόγκου, Ειρήνη και Παναγιώτα Κολιούση και Ανθή Κύρκου.

Ο δίσκος «Διώνη» περιλαμβάνει ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια από την περιοχή του Πωγωνίου (Κτίσματα, Παρακάλαμος), των ελληνόφωνων χωριών της Νοτίου Αλβανίας (Σελιό, Πολύτσανη, κ.ά.), καθώς και κάποια ομοφωνικά τραγούδια από την περιοχή της Θεσπρωτίας. Η θεματική τους στρέφεται κυρίως γύρω από τον κύκλο της ζωής: νανουρίσματα, τραγούδια του γάμου, της αγάπης, της ξενιτιάς, μοιρολόγια, καθώς και ιστορικά τραγούδια. Το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, είναι ένα πρωτότυπο είδος της ελληνικής λαϊκής πολυφωνίας και αποτελεί, εδώ και αιώνες, παράδοση δημιουργίας και έκφρασης της συγκεκριμένης περιοχής. Είναι μοναδικό στον ελλαδικό χώρο και σύμφωνα με τον Λάμπρο Λιάβα συγκαταλέγεται ως «μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες μουσικές φόρμες, όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, αλλά στο παγκόσμιο ρεπερτόριο της λαϊκής πολυφωνίας».

Η ακρόαση της «Διώνης» είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στους αιώνες. Τα πολυφωνικά ηπειρώτικα τραγούδια είναι η ηχώ των δύσβατων βουνών της Ηπείρου και τωναπομονωμένων περήφανων κατοίκων τους. Τα άγρια λουλούδια της αγάπης, ο πόνος του αποχωρισμού, ο απόηχος της γιορτής, η χαρά της έλευσης της νέας ζωής, η τρυφερότητα της μάνας και η απαντοχή στη συλλογική έκφραση είναι τα δομικά υλικά αυτών των μοναδικών τραγουδιών. Το σχήμα «Διώνη» αναδεικνύει με συγκινητικό τρόπο αυτά τα, λειασμένα από τα κύματα του χρόνου, τραγούδια που προκαλούν δέος με την ομορφιά και την ανέγγιχτη νεότητά τους.

Η επιμέλεια της παραγωγής στο δίσκο «Διώνη» είναι του Γιάννη Αγγελάκα.

Συνεργάστηκε αρχικά με το σχήμα «Διώνη»  στο soundrack της ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Ψυχή βαθιά» που δημιούργησε το 2008. Η άλλη σημαντική παρουσία στο δίσκο είναι ο Coti K. ο οποίος έχει κάνει τις μίξεις και το mastering.Το εξώφυλλο του δίσκου κοσμεί ο εξαιρετικός πίνακας του Σταύρου Παναγιωτάκη, o οποίος περιλαμβάνεται στην ενότητα "Σιωπηλές Αφηγήσεις»

• Κατεβάστε το από το iTunes

• Κατεβάστε το από το GoogleStore

• Κατεβάστε το από το Amazon 

• Ακούστε το από το Spotify 

• Ακούστε το από το Deezer

 

Σωκράτης Μπαρμπουνάκης - Χρόνος Δύο

Ο Φόβος, η ανάμνηση μιας προηγούμενης οδυνηρής εμπειρίας, να προβάλλεται στο μέλλον ως η εικόνα ενός έως τώρα ανύπαρκτου -δυνητικά επερχόμενου- δυσάρεστου γεγονότος, που μπορεί και να μη συμβεί ποτέ.

Η Ελπίδα, η ανάμνηση μιας προηγούμενης ευχάριστης εμπειρίας, να προβάλλεται στο μέλλον ως η εικόνα ενός έως τώρα ανύπαρκτου -δυνητικά επερχόμενου- ευχάριστου γεγονότος, που μπορεί και να μη συμβεί ποτέ.

Σαν δύο χέρια που χειρίζονται το συμπαντικό αυτό νήμα -που οι άνθρωποι ονομάζουμε και αντιλαμβανόμαστε ως χρόνο-, παίζουν μαζί μας, σαν να ήμασταν· -οι άνθρωποι-, μαριονέτες, σε έναν γελοίο, ατέλειωτο χορό.

Σ.Μ.
Αθήνα 2018.

Links:

YouTube: https://www.youtube.com/playlist?list=PLgVkwen2olJ0N-2BuTp_oFffESbj6Yh3G

Bandcamp (high quality download με ελεύθερη συνεισφορά): https://sokratisbarbounakis.bandcamp.com/album/--2

Facebook: https://www.facebook.com/sokratisbarbounakispage

Στίχοι, μουσική: Σωκράτης Μπαρμπουνάκης
Τύμπανα έπαιξαν οι Θοδωρής Σοφόπουλος (tracks 1,2,4,5,9) και Βασίλης Κούρτης (tracks 3,6,7,8,10).
Φωνή, κιθάρες, μπάσο, synths: Σωκράτης Μπαρμπουνάκης
Τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν από τον Παντελή Νικηφόρο στο στούντιο των Λάμδα.
Οι υπόλοιπες ηχογραφήσεις έγιναν από το Σωκράτη Μπαρμπουνάκη στο στούντιο Τσίου.
Υποστήριξη παραγωγής/καλλιτεχνική επιμέλεια: Αναστασία Βρεττού
Μίξη: Σωκράτης Μπαρμπουνάκης
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος (Sweetspot Productions)
Εξώφυλλο/artwork: Ειρήνη Βρεττού