Νέες κυκλοφορίες: ΠΙΚάΠ, Billie, Billy Pod, Answer?, Γουρούνια στο Διάστημα, Nurse of War

ΠΙΚάΠ - She is She

Οι ΠΙΚάΠ είναι ένα εξαμελές ελληνόφωνο συγκρότημα από την Αθήνα που συνδυάζει τον alternative ήχο με τα ηλεκτρονικά στοιχεία. Urban φωνητικές γραμμές, post rock αλλά και folk επιρροές είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά των συνθέσεων τους.

Δημιουργήθηκαν το 2015 και μετά από μια σειρά εμφανίσεων σε διάφορους συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ (encore [s.i.x.  dogs], Indie free festival) παρουσίασαν το πρώτο τους EP το 2017. Το EP των ΠΙΚάΠ περιέχει 5 κομμάτια ανάμεσα τους και η διασκευή στο “Ένα κλεμμένο ποδήλατο” των Στέρεο Νόβα.

Την Άνοιξη 2018 ηχογράφησαν το πρώτο τους LP στο Suono studio με παραγωγό τον  Coti K το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019 με τίτλο ''She is She''.

Τα μέλη είναι:

Χρήστος Μπολώνας (φωνή)
Άλκης Μπλουκίδης (κιθάρα)
Γιώργος Μπλουκίδης (κιθάρα)
Φοίβος Βλάχος (κιθάρα)
Νίκος Γεωργεδάκης (μπάσο)
Φοίβος Άνθης (ντραμς).

BANDCAMP

 

Billie - Σαν κυρία

Όταν το Avant Garde ρεμπέτικο συνάντησε την street hop jazz...

Ο νέος ήχος της πόλης απαντάει στο όνομα Billie και ήρθε να μας σηκώσει από τις καρέκλες μας, υπενθυμίζοντάς μας να συμφιλιωθούμε επιτέλους με τις αμαρτίες μας και να αγκαλιάσουμε με όλη μας τη δύναμη την απαγορευμένη αυτή πλευρά του εαυτού μας… Το πρώτο της album με τίτλο 'ΣΑΝ ΚΥΡΙΑ' περιλαμβάνει αποκλειστικά δικά της κομμάτια  ακροβατώντας ανάμεσα σε ένα πλουραλισμό μουσικών ηχοχρωμάτων με ελληνικό και αγγλικό στίχο και προέκυψε σαν αποτέλεσμα μια χρόνιας εσωτερικής κραυγής και απόφασης να ''σπάσει τα μούτρα'' σε κάθε είδους σύγχρονης χειραγώγησης, εκ μέρους όλων μας.

Η πρόσφατη φιλία  και συνεργασία της με τους @Supernatural ένα αχτύπητο δίδυμο μουσικών (Θανάση Αλεξανδρή και Γιώργο Καπή) έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση του οράματος αυτού. Tο album συμπεριλαμβάνει εκτός των άλλων και συνεργασίες με αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως Τάκη Τσαν, Μάριο Νταβέλη (fundrakar) και Νικήτα Κλιντ.

Για να μας γαργαλίσει τα αυτιά μας άφησε και κρυφακούσαμε τα 4 πρώτα κομμάτια του  album της “ΣΑΝ ΚΥΡΙΑ''  μέχρι την επίσημη παρουσίαση του album της και αναμένεται  στις 23 Μαΐου στο SixDogs.

Ακούστε τα πρώτα της κομμάτια στο official site www.billiesings.com

Για το album συνεργάστηκαν:
Στίχοι - Μουσική - Vocals : Billie (Βασιλική Μαλλή)
Γιώργος Καπής: Μπάσο, κιθάρα, backvocals
Θανάσης Αλεξανδρής: Μπάσο, κιθάρα, backvocals, drums
John Karras: Drums and percussion
Bastian: ​Sax (alto-tenoro)
Andoni Julian Doninguez: Τρομπόνι
ΝίκοςΣολ: Βιολί
Κώστας Σαμαράς: Κιθάρα
Feats: Τάκαρος (Τάκι Τσαν), Μάριος Νταβέλης (Fundrakar), Νικήτας Κλιντ​
Μουσική Παραγωγή : Θανάσης Αλεξανδρής, Billie (Βασιλική Μαλλή)
Ενορχήστρωση : Θανάσης Αλεξανδρής, Γιώργος Καπής, Billie (Βασιλική Μαλλή)
Recording - Beats- Sampling- Mix - Master : Space Od. Studio
click-Retoucher : Αλέξανδρος Βαρελίδης
Επιμέλεια εξώφυλλου: Κώστας Σαμαράς

 

Billy Pod - Drums To Heal Society (Puzzlemusik)

Ο Billy Pod (Βασίλης Ποδαράς), γνωστός μας από την πορεία του ως ντράμερ των Next Step και από τη συμμετοχή του σε μεγάλο αριθμό άλλων σχημάτων της ελληνικής σκηνής, κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ του Drums To Heal Society. Ένα άλμπουμ σύγχρονης jazz που εμπλουτίζει τον jazz κώδικα αφετηρίας του με στοιχεία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, pop-electronica και ροκ για να δημιουργήσει έναν ήχο πολυμορφικό στον οποίο τα ενοποιημένα πλέον στοιχεία που απαρτίζουν το σύνολο αντικατοπτρίζουν την ανθρώπινη εμπειρία στη σύγχρονη κοινωνία.

Τον σταθερό πυρήνα του σχήματος του Billy Pod απαρτίζουν οι Μιχάλης Τσιφτσής (κιθάρα) και Κίμων Καρούτζος (κοντραμπάσο). Στο Drums To Heal Society συμμετέχουν επίσης ως καλεσμένοι και οι Γιώργος Κοντραφούρης (πιάνο), Γιάννης Παπαδόπουλος (μέλος των Next Step – πιάνο), Γιάννης Αναστασάκης (electronics), Στέφανος Χυτήρης (τύμπανα - από κοινού με τον Βασίλη Ποδαρά στο ομώνυμο κομμάτι του άλμπουμ) και Katerine Duska η οποία συμμετέχει με την φιλική συγκατάθεση της MINOS–EMI S.A. / UNIVERSAL MUSIC ερμηνεύοντας  το “Limit To Your Love” , σύνθεση των Feist και Chilly Gonzales (από το άλμπουμ της Feist “The Reminder”) το οποίο έγινε ευρύτερα γνωστό από την διασκευή του James Blake.

Η κυκλοφορία του “Limit To Your Love” σε digital single προηγήθηκε της κυκλοφορίας του άλμπουμ Drums To Heal Society. Το τραγούδι έχει ήδη συχνή παρουσία στο ραδιόφωνο και κατά τα φαινόμενα βρίσκεται ήδη σε τροχιά του να σημειώσει σημαντική επιτυχία καθώς αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς και παραγωγούς ανά την Ελλάδα.

Το άλμπουμ περιλαμβάνει 11 κομμάτια και αντανακλά τις σκέψεις του δημιουργού του για τον σύγχρονο κόσμο, με όλο το χάος του, την ομορφιά του αλλά και τις προοπτικές που προσφέρει.

Ο ίδιος ο Βασίλης Ποδαράς αναφέρει για το concept του  άλμπουμ: «Όλοι μας έχουμε διαφορετικές πλευρές μέσα μας και αυτό είναι κάτι που νιώθω την ανάγκη να εξερευνήσω. Για μένα, τα τύμπανα συνδέονται με τα πάντα. Είναι ο ρυθμός με τον οποίο ζούμε τις ζωές μας, με τον οποίο ερωτευόμαστε, πολεμούμε, διεκδικούμε ή απελπιζόμαστε.

Από το εναρκτήριο Void, στο οποίο  οι διαφορετικές χροιές και η υφή των τυμπάνων μας υποδέχονται στήνοντας το σκηνικό, το άλμπουμ ταξιδεύει τον ακροατή σε μια διαδρομή με ενδιαμέσους σταθμούς την αναζήτηση για ουσιαστική επαφή, την αγάπη και την απώλεια, την μοναξιά, μέχρι που στο τέλος κυριαρχεί η  ελπίδα όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την τρυφερότητα της κιθάρας του Healing που κλείνει το δίσκο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πολυμορφικό άλμπουμ με δυνατές μελωδικές γραμμές, με στοιχεία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού αλλά και στοιχεία από άλλα μουσικά είδη που διαλέγονται και αλληλοσυμπληρώνονται ώστε τελικά να συνδιαμορφώνουν ένα ενιαίο σύνολο.

Το “Connection” ζει εδώ μία δεύτερη ζωή (είχε εμφανιστεί πρώτη φορά στο ντεμπούτο του Next Step Quintet) ενώ το “Billy Pod” είναι μία σύνθεση του Γιώργου Κοντραφούρη, με τον ίδιο στο πιάνο.

Πέρα από τα παραπάνω που αφορούν στο επιμέρους περιεχόμενο του άλμπουμ, το Drums To Heal Society  δίνει στο σύνολο του την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε σε πόσο υψηλό επίπεδο έχει φτάσει πλέον συνολικά η jazz σκηνή στην Ελλάδα και να διαπιστώσουμε επίσης την πρόσληψη και την ανταπόκριση που μπορεί να έχει αυτό στο εξωτερικό.  Τα πρώτα δείγματα είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά καθώς το έγκυρο, βρετανικό, UK Vibe στην κριτική του δίνει βαθμολογία 4 στα 5 !

You Tube link: L  https://youtu.be/0SQMipZDpRE
Soundcloud link: Limit To Your Love https://soundcloud.com/puzzlemusik/limit-to-your-love-feat-katerine-duska-billy-pod

Ηχογράφηση – Μίξη: Γιώργος Καριώτης (Studio Sierra)
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος (SweetSpot)
Παραγωγή: Βασίλης Ποδαράς (aka Billy Pod)
Artwork & Design εξωφύλλου: Carmelo Παπαδόπουλος
Φωτογραφίες: Φώτης Φωτόπουλος

Το βίντεο του τραγουδιού “Limit To Your Love” γυρίστηκε στο Dudu Loft από τον Φώτη Φωτόπουλο και τον Δημήτρη Μαντζαφό. Μοντάζ: Φώτης Φωτόπουλος.

Το Drums To Heal Society  θα παρουσιαστεί live στο σύνολο του στο Six Dogs την Δευτέρα 4/3 με την επί σκηνής σύμπραξη των περισσότερων από τους καλεσμένους που συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του άλμπουμ.

Την ίδια μέρα θα κυκλοφορήσει και η έκδοση βινυλίου του άλμπουμ, επίσης από την Puzzlemusik. Αναλυτικότερες πληροφορίες για την live αυτή παρουσίαση θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

H B-otherSide records ανακοινώνει την κυκλοφορία σε βινύλιο των πανκ βετεράνων The Answer? "...and it's already tomorrow" σε 300 αριθμημένες κόπιες & την διανομή του νέου άλμπουμ από τα Γουρούνια στο Διάστημα "Εκεί που ο χρόνος δεν υπάρχει" σε 200 κόπιες.

 

Answer? - "...and it's already tomorrow"

Η B-Οtherside Records με την υποστήριξη της Aza Records Collective, θα έχει την χαρά να παρουσιάσει τον νέο δίσκο των πανκ βετεράνων “The Answer?” με τίτλο “…And It’s Already Tomorrow” ο οποίος περιλαμβάνει 11 rock δυναμίτες οι οποίοι ακροβατούν ανάμεσα στο μελωδικό Punk, τον Alternative-Indie ήχο των ‘90’s αλλά και πινελιές από Pop Punk του σήμερα.

Η έκδοση έχει γίνει σε 300 αριθμημένα αντίτυπα τα οποία περιλαμβάνουν δισέλιδο ένθετο με credit και στίχους των τραγουδιών. Τα 150 από αυτά θα διατεθούν προς πώληση στα καταστήματα και τα υπόλοιπα 150 θα διατεθούν από την μπάντα στα live.

Μπορείτε να ακούσετε το άλμπουμ εδώ: BANDCAMP

 

Γουρούνια στο Διάστημα - Εκεί που ο χρόνος δεν υπάρχει

Η Β-οtherSide Records θα διανείμει το νέο άλμπουμ βινυλίου των Γουρούνια στο Διάστημα με τίτλο "Εκεί που ο χρόνος δεν υπάρχει".

Τα Γουρούνια στο Διάστημα από την Θεσσαλονίκη παίζουν ελληνόφωνο μελωδικό πανκ από το 2011 και το  "Εκεί που ο χρόνος δεν υπάρχει" είναι το δεύτερο άλμπουμ τους. Κυκλοφορεί σε 200 αντίτυπα βινυλίου, με δισέλιδο έγχρωμο ένθετο που περιλαμβάνει τους στίχους των τραγουδιών.

Μπορείτε να ακούσετε το άλμπουμ εδώ: BANDCAMP

 

Nurse of War - Εις τόπον χλοερόν

H B-otherSide records σε συμπαραγωγή με την Scarecrow Records παρουσιάζει τον πρώτο δίσκο για τους Αθηναίους Nurse of War οι οποίοι παίζουν ένα έξυπνο μείγμα Disco/Synth punk'n'roll με αντρικά και γυναικεία φωνητικά και σαγηνευτικά πλήκτρα. Η έκδοση είναι διαθέσιμη σε 220 βινύλια τα οποία περιλαμβάνουν ένθετο, από τα οποία τα 85 θα διατεθούν προς πώληση στα καταστήματα.

Ακούστε όλο το δίσκο εδώ: BANDCAMP