Νέες κυκλοφορίες: Strawberry Pills, Bog art, Winter’s Verge, Artificial Eden, Fenseas

Strawberry Pills - Murder To A Beat

Οι Strawberry Pills κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους “Murder To A Beat”. Ο τίτλος του δίσκου είναι εμπνευσμένος από την βασίλισσα του εγκλήματος, Agatha Christie. Η κεντρική ιδέα είναι ότι λίγο πριν από μια ζωντανή τους εμφάνιση οι Strawberry Pills βρέθηκαν δηλητηριασμένοι, όμως, από ποιον; Ποιος από τους πρωταγωνιστές των τραγουδιών τους το έκανε…;

Το “Murder To A Beat” περιέχει στοιχεία φαντασίας και τρόμου, σε συνδυασμό με τον θάνατο και τον ρομαντισμό. Τα πάντα καλύπτονται από σκοτάδι, μυστήριο, κυνισμό και αίνιγμα. Οι Strawberry Pills αντλούν έμπνευση, όχι μόνο από την μουσική, αλλά από διάφορα είδη τέχνης. Από τα φιλμ νουάρ και την λογοτεχνία του εγκλήματος, μέχρι τον Συμβολισμό (Gustave Moreau) και την φωτογραφία. Για παράδειγμα, το τραγούδι “Voyeur”, που ανοίγει τον δίσκο, αποτελεί μια ωδή στην ηδονοβλεπτική ματιά του φωτογράφου Guy Bourdin, ενώ το “Porcelain Face” αφορά μια εκθαμβωτική femme fatale.

Μουσικά, με αυτό το album οι Strawberry Pills στοχεύουν σε έναν φρέσκο σκοτεινό ήχο, τιμώντας παράλληλα τις ’80s επιρροές τους.

Κυκλοφορεί σε LP και Digital album από την Inner Ear στις 30 Οκτωβρίου.

Οι Strawberry Pills είναι ένα γκρουπ από την Αθήνα. Η μουσική τους είναι μια μίξη από dark electro, minimal wave και coldwave. Η Valisia Odell και ο Αντώνης Κωνσταντάρας είναι τα δύο βασικά μέλη. Γνωρίστηκαν από τη συμμετοχή τους στους Phoenix Catscratch, με τους οποίους έχουν κυκλοφορήσει ένα Άλμπουμ με τίτλο "Nectar & Wrinkles" (Dead Scarlet Records). Μάλιστα, δύο από τα τραγούδια της μπάντας συμπεριλήφθηκαν στο soundtrack της ταινίας "Άλπεις", του Γιώργου Λάνθιμου. Έπειτα από τη διάλυση του γκρουπ συνέχισαν να συνεργάζονται σε διάφορα project και το 2019 αποφάσισαν να δουλέψουν επίσημα κάτω από το όνομα Strawberry Pills.

Τον Φεβρουάριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησαν το single "Verbal Suicide". Το τραγούδι αγαπήθηκε από αρκετούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς με αποτέλεσμα να ακουστεί σε κάποιους από τους μεγαλύτερους σταθμούς της χώρας, κάτι που σύστησε το ντουέτο σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Το τραγούδι, ωστόσο, ακούστηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο και συμπεριλήφθηκε σε εκατοντάδες λίστες του Spotify.

Μέχρι στιγμής, οι Strawberry Pills έχουν εμφανιστεί σε αρκετές πόλεις ανά την Ελλάδα, παίζοντας σε κάποια από τα πιο γνωστά live venue και festival της χώρας και δίπλα σε ονόματα όπως οι: THE KVB (UK), The Soft Moon (US), The Velvet Condom (FR), Oberst Panizza (DE), Λένα Πλάτωνος, Blaine Reininger (US), Acid Baby Jesus, Minami Deutch (JPN) κ.α.

Σύμφωνα με το βιβλίο “Release the Bats: The Story of the Greek Underground Dark Scene” του Νίκου Δρίβα, οι Strawberry Pills αποτελούν μία από τις ελπίδες της Ελληνικής, σκοτεινής σκηνής.

Bandcamp

 

Bog art - Thornbush

“Κοντά στο σπίτι όπου μεγαλώσαμε υπήρχε ένας τεράστιος θάμνος από αγκάθια. Ένας θάμνος τόσο μεγάλος που με τον καιρό, χάρη στην αδιαφορία των ανθρώπων και τις δικές του αθόρυβες και υπομονετικές προσπάθειες, κατέληξε να καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικόπεδο. Κανείς δεν τον πλησίαζε αυτόν τον θάμνο, αφού, πέρα από μερικά άγρια βατόμουρα και πολλές γρατζουνιές, δεν έμοιαζε να έχει να προσφέρει τίποτα.  Ωστόσο, τα παιδιά της γειτονιάς είχαμε ανοίξει μέσα του ένα δαιδαλώδες δίκτυο από τούνελ τα οποία συνδέονταν και οδηγούσαν σε ένα σφαιρικό δωμάτιο στο κέντρο του αγκαθωτού θάμνου. Εκεί γλιστρούσαμε προχωρώντας με τα γόνατα όταν θέλαμε να μείνουμε μόνοι μας, όταν θέλαμε να κρυφτούμε από τους μεγάλους ή όταν θέλαμε να νιώσουμε ασφαλείς από πραγματικούς και φανταστικούς κινδύνους, στην καρδιά ενός αγκάθινου κόσμου ο οποίος μας ανήκε ολοκληρωτικά. Στη φύση, βλέπεις, οτιδήποτε είναι ευαίσθητο ή διαθέτει κάτι πολύτιμο που αξίζει να προστατευτεί από τρίτους έχει αγκάθια· αν όμως κάποιος δεν έχει δικά του αγκάθια τότε μπορεί να δανειστεί τέτοια από κάποιον άλλον που έχει περίσσευμα...”

Το Thornbush, ηχογραφημένο το φθινόπωρο του 2019, με τον Γιάννη Αναγνωστάτο (Λόλεκ) στη θέση του παραγωγού, είναι το τρίτο άλμπουμ των Bog art – το πρώτο του σχήματος έπειτα από την επιβίβαση σε αυτό του κιθαρίστα Θέμη Βασιλείου (Sons of Zevedeus). Περιλαμβάνει επτά τραγούδια που μιλούν για την αγάπη, τη ζωή, τον θάνατο και άλλες ανθρώπινες αγωνίες. Προβάλλει ως το τελευταίο μουσικό δημιούργημα ενός συγκροτήματος που, από το 2003, εξελίσσει διαρκώς τα εκφραστικά του μέσα, ενσωματώνοντας κάθε είδους ερεθίσματα και επιρροές για να συνθέσει ένα ηχητικό αποτέλεσμα, το οποίο δύσκολα μπορεί να τυποποιηθεί και –προς μεγάλη ικανοποίηση των δημιουργών του– σπάνια δέχεται ετικέτες που το εντάσσουν σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Με το Thornbush oι Bog art τραβούν για λίγο τα αγκάθια στο πλάι και προσκαλούν τους ακροατές στο εσωτερικό ενός διαφορετικού κόσμου, ο οποίος μπορεί να προσφέρει έντονες συγκινήσεις σε εκείνους που είναι διατεθειμένοι να αφήσουν στην είσοδο του όλα όσα γνωρίζουν, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με κάτι τόσο καινούργιο και αληθινό όσο ο πόνος από ένα αγκάθι που σε αγγίζει μέσα σε ένα όνειρο και, χωρίς να σου αφήσει σημάδι σε κανένα δάχτυλο, σε ξυπνάει και μερικές φορές δεν σε αφήνει να ξανακοιμηθείς.

Bog art are:
Achilles Ill - Vocals, Bass
Panos Trikatsoulas - Electric Guitar
Themis Vasileiou - Electric Guitar
Marios Gampierakis - Drums

Words: Achilles III
Music: Bog art
Engineered, mixed and produced by Giannis Anagnostatos
Co-engineer: Clyde Jabra
Recorded at Artracks Studios, Athens, Greece, on the 23rd & 24th of November 2019.
Artwork by Mavra Gidia
Photos by Mavra Gidia

Bandcamp
Spotify
Facebook

 

Winter’s Verge - The Ballad of James Tig (Pride & Joy, Γερμανία)

Οι Winter's Verge είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μπάντες της Κύπρου. Από  την ίδρυσή της  το 2005, η μπάντα έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει 4 ολοκληρωμένα studio άλμπουμ και 3 Eps και έχει δημιουργήσει μια ισχυρή φήμη σαν μια από τις πιο εντυπωσιακές κυπριακές μπάντες στις live εμφανίσεις,  με το δυνατό μείγμα του επικού, μελωδικού και συμφωνικού metal τους!

Η μπάντα αποτελείται από 6 από τους πιο έμπειρους και γνωστούς μουσικούς της κυπριακής ροκ και μεταλλικής σκηνής, τον Γιώργο Χαραλάμπους στα φωνητικά, το Deniel Pavlovski και το Σάββα Παρπερί στις κιθάρες, το Σταύρι Μιχαήλ στα πλήκτρα, το Μιγκέλ Τραπεζάρη στο μπάσο και το Ντάνι Γεωργίου σε τύμπανα. Η μουσική του Winter's Verge είναι ιδιαίτερα εννοιολογική και λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα μυθολογικό βασίλειο  που ονομάζεται Tiberon. Όλα τα τραγούδια και οι στίχοι παίρνουν σάρκα και οστά μεταφορικά μέσα σε αυτόν τον κόσμο, επιτρέποντας στους φίλους της μπάντας να εξερευνούν τα θέματα, τους χαρακτήρες και τις τοποθεσίες με βάση της δική τους ερμηνεία.

Η πρώτη κυκλοφορία των Winter's Verge ήταν το « Eternal Damnation» του 2008, η οποία ηχογραφήθηκε στα Studios Prophecy & Music Factory στη Γερμανία υπό την καθοδήγηση του R.D.Liapakis (Mystic Prophecy, Devil's Train, Ημέρα της κοιλάδας) και Christian Schmid και κυκλοφόρησε από την  LMP Records. Οι κριτικοί και οι φίλοι της μπάντας υποδέχτηκαν πολύ θετικά το άλμπουμ, και μερικά από τα αγαπημένα κομμάτια μέσα από αυτό ήταν το «Eternal Damnation», το «My Winter Sun» και το «To You I Sail Tonight». Η φήμη των Winter's Verge αυξήθηκε αρκετά  με την κυκλοφορία αυτή  και metal fans από όλο τον κόσμο άρχισαν να στρέφουν την προσοχή τους προς τη μπάντα. Το επόμενο άλμπουμ «Tales of Tragedy” κυκλοφόρησε μέσω της σπουδαίας γερμανικής εταιρείας Massacre Records. Το άλμπουμ θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντικό από το μεταλλικό τύπο και ανέπτυξε τον ήχο της μπάντας περαιτέρω, με αγαπημένα τραγούδια των φαν το 'The Captain's Log', 'I Jury Revenge' και 'Reflections of the Past'. Η κυκλοφορία  του άλμπουμ συνέπεσε με μια ευρωπαϊκή περιοδεία με τους θρύλους του power metal Stratovarius, που προσέλκυσε χιλιάδες νέους οπαδούς για τη μπάντα.

Το 2012 η Massacre Records κυκλοφόρησε το επόμενο άλμπουμ της μπάντας «Beyond Vengeance». Αυτό το άλμπουμ ήταν επίσης εξαιρετικά επιτυχημένο και ακολουθήθηκε από εκτεταμένες ζωντανές εμφανίσεις, όπου κομμάτια όπως το 'Unto the Darkness', το 'No Without a Fight' και το 'Dying', έγιναν απαραίτητα για τα live. Μετά από μια σύντομη διακοπή και αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας, η μπάντα είχε μια νέα αίσθηση του σκοπού και οι Winter's Verge επέστρεψαν πίσω στη δουλειά, ηχογραφώντας  το τέταρτο άλμπουμ της μπάντας, το "IV", για ανεξάρτητη κυκλοφορία το 2015.

Με πιο άμεσο και σκληρό ήχο χάρη στη σύνθεση των διπλών κιθάρων, αλλά όχι λιγότερο επικό από τα προηγούμενα άλμπουμ,  η μπάντα είχε μια πολύ καλή υποδοχή για το τέταρτο και πολυαναμενόμενο άλμπουμ τους. Τραγούδια όπως τα «Break Down the Walls», «Father’s Vow», «Reborn At Dawn» και «Call From The Deep» έγιναν γρήγορα αποδεκτά ως νέα αγαπημένα κομμάτια στα live από τους οπαδούς.

Το άλμπουμ υποστηρίχθηκε από τη δεύτερη ευρωπαϊκή περιοδεία της μπάντας  το 2016, όπου  επισκέφθηκαν και κέρδισαν νέους οπαδούς σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία με  μια εμφάνιση μάλιστα στο σημαντικό φεστιβάλ Metalhead Meeting!

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, η μπάντα επέστρεψε στη δουλειά συνθέτοντας και ηχογραφώντας το νέο EP με τίτλο «Wolves of Tiberon» που κυκλοφόρησε το 2016. Με την ιδέα αυτού του EP, η μπάντα  διερεύνησε περαιτέρω τον κόσμο του Tiberon που υπάρχει ως περιβάλλον για τη μυθολογία του Winter's Verge, δίνοντας  σε βάθος περισσότερες λεπτομέρειες , χαρακτήρες και ιστορίες . Τα τραγούδια όπως «I am Wolf», «The Pirate Hound» και «For The King» θεωρούνται ευρέως ως μερικά από τα καλύτερα τραγούδια των Winter's Verge μέχρι σήμερα, ανάγοντας  τη μουσική τους σε ανώτερα επίπεδα πολυπλοκότητας, τεχνικότητας, ευρύτητας ιδεών  και χρήσης αυτών.

Τώρα το 2020, μετά από τρία χρόνια προετοιμασίας, οι Winter's Verge είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα τους μέχρι σήμερα, το «The Ballad of James Tig». Πάνω σε μια ιδέα και στίχους του φημισμένου τοπικού συγγραφέα βιβλίων και θεατρικών έργων Φροίξου Μασούρα, το νέο άλμπουμ είναι μια άλλη ιστορία με ένα τεράστιο ηχητικό πεδίο και  με τον συμφωνικό ήχο που όλοι οι fans των Winter's Verge σίγουρα θα αγαπήσουν.

Facebook
Youtube

 

Artificial Eden - Artificial Eden (Boersma Records, Germany)

Oι Artificial Eden δημιουργήθηκαν το 2003. Έχοντας επιρροές από τον χώρο του hard rock και του progressive metal, σύντομα ξεκίνησαν τη σύνθεση των πρώτων κομματιών. Σαν αποτέλεσμα το 2006, να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους demo αποτελούμενο από τρία κομμάτια. Μια κυκλοφορία που έγινε με το αρχικό όνομα της μπάντας που ήταν Quadra.

Τα επόμενα χρόνια, οι Artificial Eden συμμετείχαν σε πολλά φεστιβάλ, χτίζοντας και απολαμβάνοντας την υποστήριξη πολλών οπαδών. Κάποιες σημαντικές στιγμές για την μπάντα ήταν το άνοιγμα της συναυλίας για την ελληνική death metal μπάντα Rotting Christ, το άνοιγμα της συναυλίας του πρώην τραγουδιστή των Iron Maiden Paul Di'Anno, και το άνοιγμα της συναυλίας για τη σουηδική μπάντα Enforcer. Επίσης παίζοντας σε μια ζωντανή εμφάνιση το τραγούδι "Seven" του βιρτουόζου κιθαρίστα Prashant Aswani και ανεβάζοντας το βίντεο στο YouTube, ο κ. Aswani έσπευσε να επικοινωνήσει με το συγκρότημα για να δώσει τα συγχαρητήρια του.

Στη συνέχεια τα βασικά μέλη του συγκροτήματος, ο Αντώνης Παναγόπουλος και ο Θάνος Παπαρίδης, συνεργάστηκαν στενά για την πρώτη πλήρη κυκλοφορία του συγκροτήματος που περιλαμβάνει έξι τραγούδια.

Αυτό το σημείο σηματοδοτεί επίσης την αλλαγή του ονόματος της μπάντας σε Artificial Eden, η οποία πιστεύουμε ότι αντικατοπτρίζει τη δημιουργική κατεύθυνση που έχει η μουσική μας.

Facebook
Youtube

 

Fenseas - Nefsis

Οι Fenseas είναι ένα μουσικό project που κινείται στο χώρο της electronica – cinematic – dream art – post punk μουσικής σκηνής.

Το 2017 κυκλοφόρησε το ''in medias res'' που είναι και το πρώτο full album του project και την 10-10-2020 κυκλοφορεί διαδικτυακά  το e.p. Nefsis που περιλαμβάνει τρία tracks. Αυτό το διάστημα το project αποτελείται από δύο μέλη και λόγω συνθηκών ετοιμάζει live τύπου desk concert για την προώθηση του νέου E.P. Η εσώτερη τάση μας για κίνηση είναι η αναπόφευκτη απάντηση στην βροχή πληροφορίας που δεχόμαστε.

Bandcamp
Hearnow
Facebook