Νέες κυκλοφορίες: Supermoon, Post Lovers, Διονύσης Φαρμάκης, ONISM

Supermoon - Supermoon

“a brief trip from earth to heaven,
then alas we are the same old dust of thousand ages” 

Li Bai

Oι Supermoon κυκλοφόρησαν το πρώτο, ομότιτλο album τους σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι Supermoon είναι μια forest rock μπάντα που δημιουργήθηκε το 2019 στην Αθήνα από τον Βασίλη Τσιγκρή. Αρχικά ως solo project κατά τη διαδικασία δημιουργίας του πρώτου album,  είναι πλέον ένα συλλογικό project τεσσάρων μουσικών. Η forest rock των Supermoon είναι ατμοσφαιρικό/ψυχεδελικό ροκ, με θεματολογία η οποία περιστρέφεται γύρω από τη φύση, το φολκλόρ, την παγκόσμια μυθολογία και την πνευματικότητα.

Με βαριές μπασογραμμές και μελωδικές κιθάρες, ψυχεδελικές ατμόσφαιρες,  stoner/doom υπνωτιστικό tempo και space φωνητικά στοιχεία, οι Supermoon επιτυγχάνουν αβίαστα crossovers στα μουσικά είδη συνθέτοντας ένα μουσικό σύμπαν καινούριο και ταυτόχρονα οικείο, που ακροβατεί ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Ένα σύμπαν σε τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη φύση και τη μαγεία που ξεδιπλώνεται σε 8 tracks με ρυθμική αυστηρότητα και μελωδικότητα.

Στα κομμάτια-mantras του album, τα στοιχεία της φύσης, αρχετυπικές εικόνες και λέξεις που ανακαλούν στη μνήμη θρύλους απαρτίζουν μια σχεδόν ενιαία αφήγηση, μια κατάδυση στη ρωγμή ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο και τον υπερβατικό. Και κατά τον μύθο, ένας λαγός που ζει στο φεγγάρι κρατά το ελιξίριο της αιώνιας ζωής που δε θα αγγίξουμε ποτέ.

Αrtwork by Dask, Orge, Manster Design.

Διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω του Bandcamp

Youtube

 

Post Lovers - Drive

Οι Post Lovers, το προσωπικό project της Ελένης Καραγεώργου, μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2018, επιστρέφουν με νέο album που έχει τον τίτλο Drive.

Ο δεύτερος δίσκος των Post Lovers περιλαμβάνει 10 τραγούδια που γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν από τον χειμώνα του 2019 ως το καλοκαίρι του 2020 σε δική τους παραγωγή και μίξη του Σταύρου Γεωργιόπουλου.

Το Drive, η εσωτερική ώθηση για να ικανοποιηθεί μια ανάγκη, είναι το κοινό συστατικό όλων των τραγουδιών του άλμπουμ. Αγανάκτηση, συνείδηση, αισιοδοξία, θάνατος, έρωτας, αρρώστια, πόλη, φίλοι, όλα μοιρασμένα σε δύο πλευρές βινυλίου, μια ενεργητική και αιχμηρή, μια πιο σκοτεινή και συναισθηματική.

Κυκλοφορεί στις 22 Ιανουαρίου σε βινύλιο και digital album από την Inner Ear.

Η Ελένη Καραγεώργου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ασχολείται με τη μουσική από το 1997 που αγόρασε την πρώτη της ακουστική κιθάρα. Χρόνια μετά, οι Post Lovers αποτελούν την πρώτη της ολοκληρωμένη απόπειρα σε σύνθεση και ενορχήστρωση.

Το 2014-2015 συμμετείχε στο σχήμα Household και στην ανεξάρτητη κυκλοφορία του ομώνυμου EP τους.

Το single “Melbourne/Going Anyway” είναι η πρώτη δισκογραφική κυκλοφορία των Post Lovers και κυκλοφόρησε στο πλαίσιο του special project της Inner Ear “A Distant Victory Singles Club”. To ντεμπούτο album τους με τίτλο “Post Lovers” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2018.

 

Διονύσης Φαρμάκης - Ahimsa

Ahimsa: όχι βία.

Ένας εσωτερικός θεματικός δίσκος καθώς οι στίχοι, οι μουσικές, όπως και τα σκίτσα, συνδέονται μεταξύ τους αλλά μπορούν να ''σταθούν'' και αυτούσια ως τραγούδια.

Υλοποιήθηκε στο διάστημα της καραντίνας, (Μάρτιος με Μάιο 2020), αν και η σκέψη προυπήρχε.  Πραγματεύεται το σήμερα σε επίπεδο καλλιτεχνικό έναντι του μηχανισμού που μας θέτει στην αφάνεια, συνάμα όμως υπάρχει και προσωπικό στίγμα καθώς εμπεριέχονται δύο τραγούδια του εκλιπόντα παππού μου, Αντώνη Ράλλη, φέρνοντας το χθες στο σήμερα και αντίστροφα.

Προτείνω να ακούσετε τα τραγούδια με σειρά, καθώς κοιτάτε τα σκίτσα της Μαρίας και διαβάζοντας τους στίχους.

Spotify
Bandcamp
Youtube

 

ONISM - Leyes

Onism ονομάζεται το darkwave μουσικό project, που δημιούργησαν ο Lupe και η Efremia τον Φεβρουάριο του 2020, και είναι η προσπάθεια δύο ανθρώπων να εκφράσουν την συνειδητοποίηση, ότι όλοι μας, ως ανθρώπινα όντα, είμαστε πεπερασμένοι, έχουμε ένα τέλος. Ο Lupe και η Efremia γεννήθηκαν στην Αθήνα, είναι και οι δύο τραγουδιστές με σπουδές και δάσκαλοι φωνητικής, ενώ παίζουν και πιάνο. Ο Lupe έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο solo album του υπό τον τίτλο “Burn” και τραγουδά στην gothic rock μπάντα Mosquito. Η πρώτη επίσημη κυκλοφορία των Onism είναι το “Leyes” EP, το περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια και μόλις κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή. Όλα τα τραγούδια γράφηκαν και ηχογραφήθηκαν από τον Lupe και την Efremia στο ML Studio.  

And travellers, now, within that valley, Through the red-litten windows see Vast forms that move fantastically To a discordant melody; While, like a ghastly rapid river, Through the pale door A hideous throng rush out forever, And laugh—but smile no more” ~ Edgar Allan Poe

YouTube
Bandcamp
Spotify