Νέες κυκλοφορίες: The Boy, Acid Death, Somewhere In The Sky, Mazoha

The Boy - Παραδουλεύτρα

“Η Παραδουλεύτρα μένει στην Αθήνα. Είναι το μπισκοτάκι που ποτέ δεν τρώτε ολόκληρο. Έχει μυωπία 8.25 στο αριστερό μάτι και 8 στο δεξί. Στο σχολείο ήταν η χειρότερη μαθήτρια άλλα οι καθηγητές λέγαν ότι είχε χρυσή καρδιά. Ήθελε να σπουδάσει μπασκετμπολίστρια άλλα την πρόλαβαν οι κρίσεις πανικού και την παγίδεψαν στα Πατήσια. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε θα ήταν πιο ευτυχισμένη αν ο υπολογιστής της μπορούσε να γαργαληθεί, αν τα πορτοκάλια της στιβόντουσαν από μόνα τους και αν οι καθρέφτες δείχναν λίγο λιγότερο από αυτήν και λίγο περισσότερο από αυτό που κρύβεται μέσα της”.

Η “Παραδουλεύτρα” είναι το νέο ελληνόστιχο άλμπουμ του The Boy. H μουσική, οι στίχοι, η ενορχήστρωση και η παραγωγή είναι του The Boy. Η ηχογράφηση έγινε από τον Γιώτη Παρασκευαϊδη και τον Χρήστο Μπρίτο. Η μίξη έγινε από τον Γιώτη Παρασκευαϊδη. Αντρική φωνή, συνθ, πιάνο, ρυθμικές συγκοπές: The Boy. Ντραμς, ατμόσφαιρες θορύβου: Ευάγγελος Ασλανίδης. Μπουζούκι, κόκκινο μπάσο, κιθάρα: Γιώτης Παρασκευαϊδης. Ντραμ μασίνς, νομπς: Felizol. Καθρέφτες φωνής: Δεσποινίς Τρίχρωμη, Nalyssa Green, Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Ηρώ Μπέζου, κτίρια τη νύχτα, Λόλεκ, Sandra Abuelghanam, Μαριάννα Λιανού, Πένυ Δανιά, Ειρήνη Βιανέλλη, Κίκα, Δάφνη Μελανίτου, Μυρτώ Τζίμα, Σοφιάννα Ζόγγου, Νίκος Πάστρας, Τάκης Παπαναστασίου. Το μάστερινγκ έγινε από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweetspot Studio. Ο πίνακας-χάρτης είναι του The Boy. Το άρτγουωρκ έκανε ο Νίκος Πάστρας. Η ηχογράφηση και η μίξη έγινε στο στούντιο Aux. Η ηχογράφηση του πιάνου έγινε στο στούντιο ΣυνΈνα από τον Κώστα Στεργίου.

Κυκλοφορεί σε διπλό LP και digital album από την Inner Ear στις 16 Σεπτεμβρίου.

 

Acid Death - Primal Energies

Χαρακτηρίστηκαν από πολλούς ως το πιο ανατρεπτικό, αμφιλεγόμενο και «αιρετικό» συγκρότημα του death metal που υπήρξε στην ελληνική σκηνή μέχρι το 2001. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν όταν η λέξη «δισκογραφία» ακουγόταν πολύ νέα στην Ελληνική underground σκηνή. Έλαβαν πολλές ενθουσιώδεις κριτικές από τον παγκόσμιο Τύπο αλλά και πλήθος από «βέλη…» εναντίον τους ειδικά στην Ελλάδα...

Οι Acid Death, είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά συγκροτήματα που δραστηριοποιήθηκε από το 1989 έως το 2001, ξεκινώντας από το κλασσικό thrash metal και καταλήγοντας να είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι (για πολλούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο) progressive death metal μέχρι την διάλυση τους. Τώρα το συγκρότημα δραστηριοποιείται και πάλι από το 2011. Έχοντας στο ενεργητικό τους ένα EP, ένα split LP, έξι full length άλμπουμ και αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις με μπάντες παγκοσμίου εμβέλειας, όπως Kreator, The Haunted, Impaled Nazarene, Children of Bodom, Mayhem, Rotting Christ, Coroner, Pestilence, Six Feet Under κ.ά. το όνομα της μπάντας υπήρχε πάντα στο προσκήνιο, ακόμα και όταν τα μέλη της βρέθηκαν σε άλλα σχήματα.

Η επανένωση τους το 2011 βρήκε τους Acid Death με ανανεωμένη σύνθεση, ατελείωτη έμπνευση και πάνω απ' όλα διάθεση για πολλή και σκληρή δουλειά. Από τότε συνέχισε η δεύτερη εξίσου επιτυχημένη περίοδος τους με καινούριες ηχογραφήσεις, με κάποια re-issues από παλαιότερες ηχογραφήσεις και πολλά σημαντικά live σε Ελλάδα και εξωτερικό. To 2019 κυκλοφόρησαν το 6ο full length άλμπουμ τους με τίτλο “Primal Energies” σε συμπαραγωγή του Mastermind των Coroner, Tommy Vetterli, ενώ ετοιμάζουν εκτός των άλλων και ένα επετειακό τουρ σε όλη την Ελλάδα για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την δημιουργία τους.

Οι Acid Death είναι οι:
Σάββας Μπετίνης (μπάσο, φωνή)
Ντένης Κωστόπουλος (ρυθμικές και σόλο κιθάρες)
Γιάννης Αναγνώστου (ρυθμικές και σόλο κιθάρες)
Κώστας Αλεξάκης (τύμπανα, κρουστά)

 

Somewhere In The Sky - Somewhere In The Sky

Οι Somewhere In The Sky είναι ένα progressive rock συγκρότημα από τον Πειραιά. Το ομότιτλο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε στις 21 Αυγούστου 2019. Πρόκειται για θεατρικό rock concept άλμπουμ για τα ένστικτα των ζωδίων. Ο αστερισμός στον οποίο βρίσκεται η Σελήνη σε ένα ωροσκόπιο καθορίζει το ασυνείδητο, ως εκ τούτου τα ένστικτα που οδηγούν τον άνθρωπο να μάθει τα διδάγματα του στη ζωή. Το άλμπουμ αφορά στη γέννηση του πρώτου ανθρώπου από τη Θεά  Σελήνη και το ταξίδι μέσα από τα Τέσσερα Στοιχεία μέχρι να φτάσει την ολοκλήρωση και στη συνέχεια την επιστροφή του πίσω στη θεά.

Αρχίζει με τη συζήτηση μεταξύ της θεάς και του πρώτου ανθρώπου, γραμμένη στην αρχαία ελληνική γλώσσα (Selene track). Στη συνέχεια, τα κομμάτια συνεχίζουν με τη Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης), Γη (Παρθένος, Ταύρος, Αιγόκερως), Αέρας (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος), Νερό (Σκορπιός, Καρκίνος, Ιχθύς). Η σειρά είναι σκόπιμη καθώς τα τραγούδια σε κάθε στοιχείο συμβολίζουν γονιμοποίηση, ζωή και θάνατο. Κάθε στοιχείο έχει μια εισαγωγή που δείχνει τη γέννηση του ίδιου του στοιχείου από τους κοκκώδεις ήχους ως μια καλλιτεχνική ερμηνεία της έννοιας της ακουστικής μικρο-χώρου χρησιμοποιώντας ειδικό hardware (electroacoustic music από τον Νίκο Σταυρόπουλο). Ολόκληρο το άλμπουμ αποτελείται από διαφορετικές ενορχηστρώσεις για κάθε στοιχείο που αντικατοπτρίζει τις διαφορετικές προσωπικότητες και ιδιοσυγκρασίες. Παραμύθια και θρύλοι έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν τους χαρακτήρες του. Το εξώφυλλο στην πραγματικότητα θα είναι το σχέδιο για τις live εμφανίσεις τους, όπου οι τέσσερις ημισέληνοι και η πανσέληνος στη σκηνή θα προβάλουν σκιές και light show. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε με φυσικά όργανα, όπως επίσης μίξη και mastering έγιναν με αναλογικά μέσα.

Bandcamp

 

Mazoha - Μπάσταρδο

Το project MAZOHA δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2017 από τον Τζίμη Πολιούδη (Vagina Lips) στη Θεσσαλονίκη. Πλέον είναι αυστηρά ελληνόφωνο κι όπως και στην περίπτωση Vagina Lips πρόκειται για σόλο project. Μετράει ήδη 2 ανεξάρτητες κυκλοφορίες “The Weight Of Existence” (Album 2017) και “Άσυλο Μηδέν” (ΕP 2018).

Hχητικά έχει χαρακτηριστεί ως synthpunk με τις δύο προηγούμενες κυκλοφορίες, λόγω του ήχου του (μπασογραμμές από synthesizer και πανκ riffs), αλλά κυρίως λόγω των στίχων που είναι εξαιρετικά άμεσοι, προσωπικοί, αφοριστικοί και σε πολλές περιπτώσεις πολιτικοί.

Στο δεύτερο album, που ονομάζεται “ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ”, οι στίχοι παραμένουν όλα τα παραπάνω, αλλά η μουσική περνάει από διάφορα είδη, γίνεται περισσότερο χορευτική κι ακόμη περισσότερο μελωδική.

Το “ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ” κυκλοφορεί σε βινύλιο και digital album στις 16 Σεπτεμβρίου από την Ιnner Ear.