Νέοι δίσκοι: Αγγελάκας - Βελιώτης, CHICKN, Deaf Radio, HYLAS, Night Resident, James Basdanis

Γιάννης Αγγελάκας - Νίκος Βελιώτης - Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων (Ogdoo Music Group / All Together Now)

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης συνεχίζουν τη δισκογραφική σειρά που ξεκίνησε το album τους «Οι ανάσες των Λύκων», με τη δημιουργία ενός νέου διπλού LP που έχει τίτλο «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων». O διπλός δίσκος των Γιάννη Αγγελάκα και Νίκου Βελιώτη «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group και την All Together Now σε 500 αριθμημένα αντίτυπα και είναι τυπωμένος σε έγχρωμα βινύλια διαφορετικού χρώματος. Θα ακολουθήσει την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου η κυκλοφορία του album σε διπλό cd.

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης παρουσιάζουν 21 διασκευές σημαντικών ελληνικών τραγουδιών, δίνοντάς τους μια νέα διαφορετική ζωή και διάσταση μέσα από την ανατρεπτική ματιά και τον διακριτό ήχο των «Λύκων». Στο δίσκο αποτυπώνεται η εργασία των δύο καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια δύο ετών, από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2019. Διασκευές απρόσμενων ελληνικών τραγουδιών μέσα από το πρίσμα της προσωπικής μυθολογίας των δύο δημιουργών, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού που αγαπούν. Απόκοσμοι ήχοι από το τσέλο και τα πλήκτρα του Νίκου Βελιώτη, ηλεκτρικοί ψίθυροι και παύσεις που δημιουργούν την προσμονή για τη συνέχεια, δημιουργούν έναν νέο μουσικό κόσμο, αυτοτελή και συμπαγή συνδέοντας σε ένα σώμα, ετερόκλητα μουσικά ρεύματα που διαμορφώθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και σφυρηλατήθηκαν σε ανόμοιες κοινωνικές συνθήκες.

Ο Γιάννης Αγγελάκας ερμηνεύει απέριττα, αφηγούμενος την ιστορία, ψιθυρίζοντας τα λόγια, με ευδιάκριτες ανάσες, πνιχτές απόμακρες κραυγές και αυθεντικό λυρισμό που διαπερνά και περιβάλλει τον στίχο, προκαλώντας συγκίνηση που ρέει αβίαστα και λυτρωτικά. Οι «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» είναι ένα σύνολο ενιαίο, το οποίο ο ακροατής αντιλαμβάνεται σε όλο του το εύρος σταδιακά με την πρόοδο της ακρόασης.

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης επέλεξαν τραγούδια που έχουν γράψει ήδη την ιστορία τους και έχουν αγαπηθεί με την πρώτη τους μορφή ήδη από το κοινό, γεγονός που έκανε την πρόκληση ακόμη μεγαλύτερη και το αποτέλεσμα ακόμη πιο αξιοζήλευτο. Ρεμπέτικα, παραδοσιακά, «έντεχνα», ροκ, λαϊκά ακούσματα δραπετεύουν από τη δεδομένη τους αυτάρκεια και ενσαρκώνονται εκ νέου σε άλλο σώμα, διατηρώντας ανέπαφη και αγέραστη την ψυχή τους.

Το ονειρικό εξώφυλλο του εξαιρετικού ζωγράφου Γιώργου Κόφτη, γίνεται αναπόσπαστο τμήμα της αισθητικής του συνόλου και αποδίδει την ψυχεδελική διάσταση του ήχου των «Λύκων». Ο πολυπράγμων Coti K, φίλος και συνοδοιπόρος των δύο υπογράφει με τον δικό του διακριτό τρόπο, την μίξη και το mastering.

Τα τραγούδια οπτικοποιήθηκαν στο youtube με 21 διαφορετικά video, που έχει δημιουργήσει ο Νίκος Βελιώτης και αποτυπώνουν την αισθητική που διαπνέει τον ήχο των «Λύκων». Τα τραγούδια του album μπορείτε να τα ακούσετε και να τα δείτε στο επίσημο κανάλι youtube του Γιάννη Αγγελάκα: Γιάννης Αγγελάκας Official

 

CHICKN - Bel Esprit (Inner Ear)

Οι CHICKN με μεγάλη χαρά παρουσιάζουν το τρίτο τους album με τίτλο "Bel Esprit" που κυκλοφορεί σε LP, CD και Digital album στις 18 Οκτωβρίου από την Inner Ear.

To “Bel Esprit” είναι ένα acid pop album 33 λεπτών που περιέχει 9 τραγούδια εξαιρεμένα από genres και περιττούς συμβιβασμούς. Ηχογραφήθηκε από τον Μάρτιο ως τον Ιούνιο του 2019 με ηχολήπτες τον Νίκο Τριανταφύλλου και τον Ηρακλή Βλαχάκη σε παραγωγή Άγγελου Κράλλη και CHICKN. Ιστορίες αγάπης διαθέσιμες προς ψηλάφηση, οικείες φωνές που τραγουδούν αλλόκοτα λόγια και κοσμικούς σκοπούς, διαστημικά grooves και τροπικά vibes είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα συναντήσετε μέσα σε αυτόν τον δίσκο.

Το "Bel Esprit" είναι το πρώτο και τελευταίο άλογο κούρσας των CHICKN, μία περισυλλογή πάνω στην απουσία και την πρόοδο. Το bel esprit (πνευματώδες) μέχρι σήμερα το αντιλαμβανόταν κανείς μόνο όταν αυτό είχε ήδη χαθεί, αλλά τώρα υπάρχει η φανταστική ευκαιρία να το ζήσετε σε πραγματικό χρόνο.

Οι CHICKN είναι μια Αθηναϊκή ροκ μπάντα που δημιουργήθηκε το 2012. Ορμώμενη από ειλικρινή περιέργεια και πάθος για την ψυχεδελική μουσική, η μπάντα άρχισε τις εντατικές συναυλίες, χωρίς προηγούμενη δισκογραφία, αναφορές στον τύπο ή συγκεκριμένο λόγο, και έχτισε μια δυναμική στην αθηναϊκή live σκηνή, κυρίως από στόμα σε στόμα. Από τότε, έχουν περάσει επτά χρόνια πειραματισμού, εκρηκτικών εμφανίσεων, τριών EPs, δυο δίσκων και δεκάδων εναλλασσόμενων μελών, οι οποίοι διαμόρφωσαν, αναμόρφωσαν και επαναπροσδιόρισαν τους CHICKN.

H παραπάνω διαδικασία οριοθετήθηκε από το πρώτο τους ομώνυμο διπλό LP ενώ, για τις ανάγκες του δεύτερου LP τους, “WOWSERS!”, το line-up των CHICKN άλλαξε και απέκτησε την τωρινή πενταμελή του μορφή που το ηχογράφησε στο στούντιο και το υποστήριξε σε όλες τις συναυλίες εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι CHICKN στην Ευρώπη έχουν συνεχή παρουσία έχοντας κάνει τέσσερα ευρωπαϊκά τουρ σε Ελλάδα, Τουρκία, Βαλκάνια, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Ιούνιο του 2019 έπαιξαν ζωντανά στο ετήσιο πάρτι του ACNE Film στις Κάννες. Αυτό το διάστημα, σχεδιάζουν την πέμπτη περιοδεία τους στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου τους δίσκου Bel Esprit, ο οποίος κυκλοφορεί στις 18 Οκτωβρίου από την Inner Ear Records.

CHICKN (αυτή τη στιγμή) είναι:
Άγγελος Κράλλης: κιθάρα, συνθεσάϊζερ, φωνητικά
Παντελής Καρασεβδάς: τύμπανα
Άξιος Ζαφειράκος: μπάσο, φωνητικά
Χρήστος Μπεκίρης: κιθάρα, συνθεσάϊζερ, φωνητικά
Ντoν Σταυρινός: πνευστά, κρουστά

Facebook page

 

Deaf Radio - Modern Panic

Οι Αθηναίοι rockers Deaf Radio βρίσκονται σε μία πολύ παραγωγική φάση εν όψει της νέας τους δισκογραφικής κυκλοφορίας, από την οποία έχουν μόλις δώσει στην δημοσιότητα το πρώτο video clip που μάλιστα καταδεικνύει για άλλη μια φορά την διάθεσή του group να ξεχωρίσει από τον σωρό.

Αυτό είναι για το τραγούδι Animals και μπορείτε να το δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=2wkwBFh5H5A

Το ίδιο το συγκρότημα λέει για το τραγούδι: «Το "Animals" είναι ένα ερωτικό κομμάτι, το οποίο με αφετηρία βιωματικές καταστάσεις μιλα συνολικά για τις ανθρώπινες σχέσεις, την εξάρτηση, την ένταση και το πάθος. Τόσο στην μουσική, όσο και στο βίντεο, εξωτερικεύεται η ανάγκη μας να μιλήσουμε ευρύτερα για την αγάπη και να εναντιωθούμε στις παράλογες διακρίσεις. Ο έρωτας είναι κάτι μοναδικό και αγνό. Βιώνεται από κάθε ζευγάρι διαφορετικά και γι' αυτόν τον λόγο η καταγωγή, το φύλο ή το χρώμα δεν θα έπρεπε να παίζουν κανέναν ρόλο.»

Το δεύτερο σε σειρά album της μπάντας είναι το Modern Panic (έχει προηγηθεί το εξαιρετικό Alarm του 2017 που καθιέρωσε το Αθηναϊκό κουαρτέτο στις μουσικές συνειδήσεις μας), που κυκλοφορεί στις 15 Νοεμβρίου μέσω της ihaveadrum και του οποίου το εντυπωσιακό εξώφυλλο έχει επιμεληθεί ο Bewild Brother. Η νέα μουσική ταυτότητα του συγκροτήματος μας συστήθηκε μέσω του πρώτου single του δίσκου, Astypalea που δόθηκε στην δημοσιότητα λίγο καιρό πριν, μπαίνοντας κατευθείαν στην λίστα του Βρετανικού περιοδικού Classic Rock Magazine, ενώ παίχτηκε και στον αέρα του διεθνούς φήμης Αμερικανικού ραδιοφωνικού σταθμού KEXP Radio.

Το Modern Panic είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία σε μαύρο και marble gatefolded βινύλιο 180 γραμμαρίων (περιορισμένη διάθεση), σε CD και σε ψηφιακή μορφή μέσω της σελίδας bandcamp του συγκροτήματος:

Μέσα σε όλα, μόλις ανακοινώθηκε και η πρώτη ζωντανή ημερομηνία, για την παρουσίαση του Modern Panic που θα πραγματποιηθεί στο Temple, στην Αθήνα, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου (πληροφορίες εδώ: https://bit.ly/317tC1T), και ουσιαστικά προλογίζει την επόμενη Ευρωπαϊκή περιπέτεια του συγκροτήματος, για την οποία επίκεινται ανακοινώσεις στο προσεχές διάστημα.

Bandcamp

 

HYLAS (ΗΥΛΔS) – Athena (2019)

Οι Hylas είναι μία τετραμελής instrumental μπάντα από την Αθήνα που σχηματίστηκε το 2015 και η μουσική τους κινείται σε progressive post rock ύφος.

Η πρώτη δισκογραφική τους δουλειά κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2019 με το όνομα “Athena”. Η ιδέα του άλμπουμ γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μία τιμητική αναφορά στην πόλη που μεγάλωσαν και συνεχίζουν να ζουν τα περισσότερα μέλη του συγκροτήματος. Η συγκεκριμένη δουλειά λειτουργεί ως καθρέφτης της πόλης. Πάνω του αντικατοπτρίζονται γκρι πολυκατοικίες με γκράφιτι στους τοίχους, νεραντζιές στους δρόμους, μπαχάρια στην Αθηνάς, πολυπολιτισμικές γειτονιές, αλλά και οι άνθρωποί της. Το “Athena” είναι ένα μωσαϊκό ανθρωπίνων βιωμάτων, διαθέσεων και συναισθημάτων.

Το άλμπουμ “Athena” κυκλοφόρησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Όλα τα τραγούδια του δίσκου ενορχηστρώθηκαν και εκτελέστηκαν από τους HYLAS. Ηχογράφηση: Πέτρος Βινάκος @ Destiny studio. Μίξη: Πέτρος Βινάκος και HYLAS. Mastering: Troy Glessner @ Spectre Studios. Παραγωγή: HYLAS. Artwork and layout design: Ευγενία Λάζαρη

ΗYLAS:

Γιάννης Μπουντέκας // Κιθάρα - Φωνή
Κώστας Σπυράτος // Τύμπανα - Φωνή
Μάνος Δελώτης // Μπάσο - Φωνή
Πάνος Καλκανάς // Κιθάρα - Φωνή

Συμμετοχή: Χρυσούλα Κεχαγιόγλου // Φωνή (στα κομμάτια “System” και “Nani”)

Οι HYLAS θα παρουσιάσουν live για πρώτη φορά στη σκηνή του six dogs το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Athena” το Σάββατο στις 30 Νοεμβρίου.

Bandcamp

 

Night Resident - Night Resident

Δημιουργημένοι τον Σεπτέμβριο του 2018 από τρείς μουσικούς με αρκετή προυπηρεσία και εμπειρία στο χώρο του ελληνικού underground rock / metal χώρου, σε σχήματα όπως οι Speedblow, Black Soul Horde, Engine-V, κ.α., οι Night Resident είχαν από την αρχή έναν και μόνο στόχο: Να παίξουν rock μουσική που πηγάζει αυθόρμητα από την καρδιά τους και από τον μουσικό διάλογο που δημιουργούν μεταξύ τους στο studio, με βασικές τους επιρροές τα ακούσματα τους από rock, heavy rock, doom και heavy metal ηχοχρώματα όλων των δεκαετιών, περασμένα από ένα δικό τους πρίσμα και χωρίς φόβο για τον πειραματισμό και το νέο. Αν ψάχνετε για κάτι σκοτεινό, ομιχλώδες, ατμοσφαιρικό, heavy, στακάτο, πολυμορφικό και εντέχνως αιρετικό, είναι πολύ πιθανό οι Night Resident να αποτελέσουν το επόμενο μουσικό σας ναρκωτικό!

Εκλεκτοί καλεσμένοι και φίλοι, οι Mr.Booze ιδρύθηκαν το 2012 με σκοπό να παίζουν δυνατό, χαμηλοκουρδισμένο heavy rock, όπως μας συστήθηκε στα 70’s από την Iommi-κή σχολή και διαμορφώθηκε στις επόμενες δεκαετίες από τους πιστούς της ανα τον κόσμο. Τον Νοέμβριο του 2012 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, με τίτλο “Greetings from the Middle Finger” και τον Νοέμβριο του 2015 τον διάδοχό του, με τίτλο “Dance at Your Own Risk”. Ακολούθησαν αρκετές συναυλίες σε μεγάλα ή μικρότερα venues, αυλές σπιτιών και σαλόνια φίλων, μέχρι που τον Φεβρουάριο του 2017 κυκλοφόρησαν σε κασέτα την ζωντανή ηχογράφηση “Live at Blackbird” και τον Ιούνιο του 2018 το “The Mourning Hypocrites”.

Bandcamp

 

James Basdanis - Kaemos

Ο Δημήτρης Μπασδάνης, γνωστός και ως James Basdanis, κυκλοφορεί το πρώτο του ολοκληρωμένο instrumental album με τίτλο “KAEMOS”, όπου περιέχει 7 κομμάτια. Ένας συνδυασμός ήχων της ανατολής και πολλά στυλ επηρεασμένα από τη δυτική μουσική συνθέτουν, με γνώμονα την ηλεκτρική κιθάρα και ένα δυνατό μπάσο-τύμπανο, έναν “World-Jazz-Rock δίσκο βγαλμένο από τα παλιά”, όπως έγραψε η Leila Antalky στο Νεοϋορκέζικο Ninu Nina για το “KAEMOS”.

O Βολιώτης μουσικός, με έδρα τα Ιωάννινα, συμπράττει με τους Νίκο Τάνγκα στο μπασο και Γιώργο Μέμο στα τύμπανα και προσπαθούν να δώσουν ένα ύφος Power Trio μιας πιο άμεσης-live προσέγγισης και αρκετών αυτοσχεδιασμών.

Σε site του εξωτερικού έγραψαν: 

“His incredible upcoming debut album fuses Eastern influences with rock guitar and bass, which is surely a progression from the cd’s I used to find on the world music rack at Virgin or Sam Goody back in the day” (Leila Antakly, medium.com, Sep.23.2019, NY)

"A strong combination of jazz sophistication, rock intensity, and fusion experiments.

James Basdanis is a recording artist with a focus on creating lush melodies with astonishing textures and great production aesthetics. His music blurs the lines between world, jazz, and rock, and his vision is absolutely one-of-a-kind." (thebandcampdiaries.com, Oct.02.2019, Italy)

“The musician James Basdanis is a true all-rounder, he breathes life into the tracks on Kaemos with a lot of passion and blood.” (she-wolf.eu, Oct.03.2019, Germany)

Ιστοσελίδα: www.basdanis.eu

Ακούστε τον δίσκο στο Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=f_eIF_zq1ao