Νέοι Δίσκοι: Black Body Radiation, Βύρων Κατρίτσης, Πέρα στα Όρη, Παντελής Καραγεώργης & Γιώργος Κοκκινάρης

Black Body Radiation – Burn the cycle (Ανεξάρτητη Κυκλοφορία)

Οι Black Body Radiation παρουσιάζουν ζωντανά το ντεμπούτο album τους "Burn the Cycle"!

Έπειτα από μια ασφυκτικά γεμάτη χρονιά, οι Black Body Radiation ανεβαίνουν στη σκηνή του IΛION Plus για να επικοινωνήσουν το μήνυμα του πρώτου τους album!

Το “Burn the Cycle” είναι μια προσπάθεια μελέτης της ζωής, αλλά και ένας ύμνος του αγώνα για να γίνει καλύτερη. Τα κοινωνικά ζητήματα του σήμερα, η εκμετάλλευση, ο πόλεμος, η αδικία, το άγχος της καθημερινότητας είναι εκεί, συνοδευόμενα από μια διαφορετική άποψη και προσέγγιση.

Μουσικά, το άλμπουμ σφύζει από ορμητικούς ρυθμούς που υποστηρίζονται από ευρηματικές μπασογραμμές, που θέτουν τα θεμέλιά του. Οι διαφορετικοί ήχοι των κιθαρών, άλλοτε ηλεκτρισμένοι και επιθετικοί, άλλοτε απαλοί και διακριτικοί, παρέχουν το ηχητικό τοπίο για να ολοκληρωθεί η εικόνα.

Λίγα λόγια για τη μπάντα:

Οι Black Body Radiation είναι ένα post-punk κουιντέτο, που δημιουργήθηκε το 2015 στην Αθήνα. Πήρε την τρέχουσα σύνθεσή του το 2020.

Το καλοκαίρι του 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP, "Master of Yourself", σε μια πρώτη προσπάθειά να αποτυπώσουν το αποτέλεσμα των συνδυασμένων διαφορετικών επιρροών τους, που κυμαίνονται από post-hardcore και heavy metal έως indie pop και progressive rock.

Έχοντας υποστεί μεγάλες περιόδους παύσης λόγω εξωτερικών υποχρεώσεων αλλά και του covid, η μπάντα χάραξε τα τελευταία δύο χρόνια μια νέα πορεία, προσθέτοντας μια τρίτη κιθάρα ικανή να συμπληρώσει το πλούσιο ηχόχρωμα της και να την οδηγήσει στο πρώτο της LP, "Burn the Cycle". Οι ηχογραφήσεις του δίσκου έγιναν στο Πλαγκτόν και στα Encore Music Studios από τον Θοδωρή Ζευκιλή, ο οποίος υπογράφει και τις μίξεις/mastering που έγιναν στα SCA Studios, καθώς και την παραγωγή από κοινού με τη μπάντα.

Με τον επίσημο πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο και τις δυνατότητες του καινούργιου ήχου τους, οι Black Body Radiation επανασυστήνονται στο κοινό και μας προδιαθέτουν για ένα ορμητικό live στις 11 Μαΐου. Μαζί τους στη σκηνή του IΛION Plus θα βρεθούν οι φίλοι τους Common People και Jimmy Knows, που θα προλογίσουν την παρουσίαση με τις μουσικές τους!

THE CYCLE WILL BURN!

 

Βύρων Κατρίτσης– Οργασμικός Κατακλυσμός ή Τ/Ο Τ.Κ.έρας της Αμά(λ)θειας (Ανεξάρτητη Κυκλοφορία)

Στις αρχές του 2024 αποφασίσαμε να κάνουμε ένα παιχνίδι. Η έμπνευση μας βρήκε με τη μορφή λέξεων που ύστερα μετασχηματίσαμε σε ήχους, ο καθένας με τον τρόπο του. Κρατήσαμε κοινούς τίτλους για τα κομμάτια και το σύνολο του έργου, καθώς και ίδια διάρκεια και ίδιο εξώφυλλο κι ο καθένας μας έφτιαξε κάτι διαφορετικό (το δικό του μουσικό άλμπουμ) από την ίδια αφετηρία, με τον ίδιο τερματισμό και με τα ίδια δημιουργικά εμπόδια. Όπως κοινή είναι και η κατήφεια που μας κατακλύζει καθημερινά με όλα τα στραβά και τα στραβότερα του κόσμου τούτου. Θέλουμε και συνεχίζουμε. Βρίσκουμε το χρόνο να πάρουμε ανάσες και τη δύναμη να πλάσουμε ηχητικά έργα που βασίζονται σε αυτό που ζούμε. Το κάναμε καιρό τώρα, από μόνοι μας και μαζί. Όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει η ανάγκη για φωνή, φωτιά και πέτρα. Έτσι πήρε ήχους και λέξεις ο ΟΡΓΑΣΜΙΚΟΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ή Τ/Ο Τ.Κ.έρας της Αμά(λ)θειας. Και τώρα ανήκει σε σας. Ακούστε το. Διαβάστε το.

Βύρων Κατρίτσης – Δημήτρης Τσιρώνης

Βύρων Κατρίτσης

https://byronkatritsis.bandcamp.com/album/--2

https://www.youtube.com/@byronkatritsis4550

https://open.spotify.com/album/4xepyVmFPhlPjPjVJ3BNqw

Δημήτρης Τσιρώνης

https://defaultstandard.bandcamp.com/album/--2

https://www.youtube.com/watch?v=Jrj5M9gAJ5k

 Περισσότερα για τον Βύρωνα Κατρίτση

Facebook Page || YouTube || Bandcamp || Spotify  

 

Πέρα στα Όρη - Hix Hax EP (To Pikap Records)

ΟΙ Πέρα στα Όρη επιστρέφουν στην Pikap Records με ένα EP εμπνευσμένο από την rave σκηνή της δεκαετίας του '90.

Οι δονήσεις του old school jungle συναντούν τις δυνατότητες της σύγχρονης παραγωγής σε τέσσερα κομμάτια με φρενιασμένη χειραγώγηση των breakbeat, πειραγμένα φωνητικά δείγματα και βαρύ μπάσο, φτιαγμένα για την πίστα.

 

Παντελής Καραγεώργης &  Γιώργος Κοκκινάρης - Out from Athens (Driff Records)

Μια διαγενεακή και διαχρονική συνεργασία που φέρνει κοντά δύο μουσικούς που μοιράζονται μια κοινή πόλη καταγωγής και που βρίσκουν ένα κοινό μουσικό νήμα στο διαφορετικό τους υπόβαθρο. Αυτό το άψογα ηχογραφημένο σετ από ντουέτα και σόλο για πιάνο και μπάσο από το καλοκαίρι του 2023 στην Αθήνα, περιλαμβάνει ένα μείγμα από πρωτότυπες συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς.

Ο Γιώργος Κοκκινάρης είναι ένας από τους πιο δραστήριους νεότερους μουσικούς που δραστηριοποιούνται σήμερα στην αυτοσχεδιαστική και νέα μουσική σκηνή της Αθήνας. Εκτός του ότι παίζει σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση συναυλιών και εργαστηρίων, είναι

επίσης συν-εκδότης του περιοδικού NewMusic.gr, το οποίο προσπαθεί να διευρύνει τη σκηνή της νέας μουσικής κοινότητας στην Ελλάδα. Αφού πέρασε κάποιο διάστημα στο Βερολίνο ως performer και αυτοσχεδιαστής, επέστρεψε στην Αθήνα, όπου επίσης παίζει σε χορευτικά πλαίσια αυτοσχεδιασμού, εξερευνά την κίνηση και μελετά την ιστορία του σύγχρονου χορού. Πιο πρόσφατα, διοργανώνει μια σειρά από εργαστήρια χορογραφίας & μουσικής σύνθεσης.

Ο Παντελής Καραγεώργης, ένας επίσης Αθηναίος, ζει στη Βοστώνη για πάνω από τριάντα χρόνια ακολουθώντας καριέρα στη τζαζ και την αυτοσχεδιαστική μουσική. Αυτή είναι η πρώτη του συνεργασία με Έλληνα μουσικό μετά από τόσα χρόνια! Μαζί, βρίσκουν κοινό έδαφος σε κάποιες από τις συνθέσεις του Καραγιώργη, αλλά και σε μια γλώσσα που μοιράζεται τόσο η σύγχρονη μουσική όσο και η free jazz. Η ηχογράφηση οργανώθηκε από τον Γιώργο σε ένα στούντιο στην Αθήνα με ένα εξαιρετικό πιάνο Fazzioli τον Αύγουστο του 2023. Μετά από μερικές πρόβες τις προηγούμενες ημέρες, η σύνοδος εκτυλίχθηκε απρόσκοπτα μέσα σε ένα απόγευμα.

Παντελής Καραγεώργης - πιάνο (https://karayorgis.com)

Γιώργος Κοκκινάρης - κοντραμπάσο (www.kokkinaris.com)

https://driffrecords.bandcamp.com/

kokkinaris.bandcamp.com