Νέοι Δίσκοι: cHΩROS, Ντίνος Σαδίκης, Polygrains

cHΩROS – A (A Man out of A Man)

Ο πρώτος δίσκος των cHΩROS έρχεται ως συνέχεια της συνεργασίας των δύο δημιουργών του δίσκου "Σύνθεση Ακροατηρίου" που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2023 με τα ονόματα τους στην προμετωπίδα του εξωφύλλου. Ως cHΩROS πια οι Μ. Καραγιάννης και Σ. Τζιρίτας κινούνται (σε αντίθεση με το νευρικό avant jazz) σε πιο new age/greek oriented/art rock δρόμους, οι οποίοι και συνεχίζουν να παράγονται από τύμπανα και συνθετητές.

credits

*Μιχάλης Καραγιάννης: Τύμπανα, κρουστά

*Στυλιανός Τζιρίτας: Πλήκτρα, μαγνητοταινίες, παραγωγή

*Κώστας Στεργίου: Ηχοληψία, Μίξη, Mastering

 

Ντίνος Σαδίκης – Πίσω από τη σκιά (Labyrinth of Thoughts)

Η προσωπική μουσική διαδρομή του Ντίνου Σαδίκη, ίσως και να μην διαφέρει τελικά και πολύ από αυτή των Εν Πλω. Από το συγκρότημα φάντασμα με τον έναν και μοναδικό δίσκο, στην ανά 10 περίπου χρόνια δισκογραφική παρουσία και στις συναυλίες που πολλές φορές είναι κάτι σαν secret gigs μόνο για τους μυημένους. Ηθελημένα ή όχι, το προστατευτικό περίβλημα μέσα στο οποίο τα πάντα καθορίζονται εντός των τοιχών, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα. Άλλωστε οι μόνιμοι, από το 2001,  συνοδοιπόροι του Πάνος Παπάζογλου (κιθάρες), Χρήστος Παππάς (μπάσο) και Λάζαρος Πλιάμπας (τύμπανα) φροντίζουν για αυτό.

Η Labyrinth of Thoughts κυκλοφορεί στις 28 Δεκεμβρίου το τέταρτο album του Ντίνου Σαδίκη, «Πίσω από τη σκιά» σε 200 αριθμημένα αντίτυπα βινυλίου.

Ροκ – ηλεκτρονικές φόρμες, ένα soundtrack δυστοπικού παρόντος / μέλλοντος. Δύστροπες, απροσπέλαστες, βαθιά συγκινητικές τελικά. Ότι ήταν και ότι θα είναι για πάντα δηλαδή το σύμπαν του Ντίνου Σαδίκη.

Η παραγωγή έγινε από τους Χρήστο Χαρμπίλα, Πάνο Παπάζογλου, Ντίνο Σαδίκη, και Τίτο Καριωτάκη.

Artwork: Hyper Tria

Label: https://labyrinthofthoughts.gr/

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 28/12/2023

 

Polygrains – Patterns & Accidents (Costa Levanda)

Μετά από τρία χρόνια παραγωγής, το άλμπουμ ‘Patterns and Accidents’ πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου. Ο τίτλος περιγράφει τη γέννηση, τον θάνατο και την αναγέννηση του ίδιου του άλμπουμ.

Το καλοκαίρι του 2020, καθώς ο δίσκος κόντευε να ολοκληρωθεί, ένα σφάλμα παρουσιάστηκε κατά τη μεταφορά των αρχείων σε εξωτερικό δίσκο, με αποτέλεσμα τα αρχεία να εξαφανιστούν. Έχοντας παλιότερα αποθηκεύσει κάποιες πρώτες πρόχειρες εκδοχές σε άλλο εξωτερικό δίσκο, κατάφερα να εντοπίσω και να ακολουθήσω τα αρχικά στάδια και μοτίβα της πρώτης εγγραφής. Το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο με το αρχικό άλμπουμ, όχι όμως ακριβώς το ίδιο, μια συνέπεια των ‘Patterns and Accidents’.

Η αναπαραγωγή μιας δημιουργικής διαδικασίας η οποία διακόπηκε από ένα ατύχημα είναι τόσο οικεία όσο και καθολική. Ενώ τα μοτίβα της συμπεριφοράς επαναλαμβάνονται, ένα ατύχημα συχνά διακόπτει τη διαδικασία. Στη συνέχεια, είτε η διαδικασία επαναλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο, είτε μια αλλαγή προσέγγισης πραγματοποιείται για να αποτραπεί ένα εκ νέου ατύχημα. Ο τίτλος του άλμπουμ είναι μια αφορμή για στοχασμό πάνω στη δημιουργική διαδικασία -ή τη ζωή γενικότερα-αντικατοπτρίζοντας τα υποκείμενα μοτίβα και την ανατρεπτική ή αναγεννητική φύση των ατυχημάτων.