Νέοι δίσκοι: The Jet Black, O.Y.D., Isla Fortuna

The Jet Black - Transcendence

Το "Transcendence" αποτελεί το φιλόδοξο, ντεμπούτο άλμπουμ των Jet Black. Τα μέλη των Jet Black, 22 χρόνια πάνω σε αυτόν τον κόσμο, μετρούν ήδη 17 χρόνια φιλίας μεταξύ τους. Δύο οικογένειες, που πλέον έχουν γίνει μία.

Ξεκίνησαν να παίζουν μαζί σε ένα γκαράζ ως δικαιολογία για να βλέπονται συστηματικότερα, στην πορεία όμως και τελείως αβίαστα, άρχισε η δημιουργία. Η ηχογράφηση του "Transcendence" ξεκίνησε ενδοιαστικά το 2014 και ολοκληρώθηκε με ωριμότητα το καλοκαίρι του 2017. Την τεχνική επιμέλεια του δίσκου έχει αναλάβει ο Θάνος Αμοργινός (ex. The Last Drive, Earthbound). Με την τεράστια πείρα του, αλλά και τις γνώσεις του πάνω στην μουσική, βγήκε από τον στενό, παγιωμένο ρόλο του παραγωγού – ηχολήπτη, και μετήλθε στον ρόλο ενός δάσκαλου – καθοδηγητή στην μουσική πορεία του συγκροτήματος.

Οι Jet Black λοιπόν, αποτελούνται από τέσσερεις αυτοδίδακτους μουσικούς που αγαπούν και προσεγγίζουν με πολύ διαφορετικό τρόπο την μουσική. Διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα επιρροών, από Jazz, Funk, Punk, Garage και Metal, αλλά όμως, με έναν μοναδικό τρόπο, καταφέρνουν να βγάζουν ένα συνεκτικά αρμονικό αποτέλεσμα.

Απόσταγμα όλων των παραπάνω αποτελεί το "Transcendence", μία συμπαραγωγή με την Ikaros Records. Φωτογραφικό υλικό από τον Δημήτρη Μυλωνά (Milo / The Last Drive official photographer)

Bandcamp

 

O.Y.D - Indigo

Κυκλοφόρησε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 ο δεύτερος δίσκος των O.Y.D με το όνομα "INDIGO". Οι O.Y.D., είναι ένα alt/ modern metal σχήμα από την Καλαμάτα, οι οποίοι πρωτοσυστάθηκαν στις αρχές του 2012. Μέσα από κάποιες αλλαγές στα μέλη αλλά και στο μουσικό ύφος τους, το Νοέμβριο του 2014 έκαναν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο, ηχογραφώντας στα Sound Emporium Studios, στο Nashville του Tennesse, το "Deep Breath". Πίσω από τη μίξη, το mastering και την παραγωγή του δίσκου ήταν ο κάτοχος 2 Grammy Toby Wright, ο οποίος έχει συνεργαστεί με Metallica, Alice in Chains, Korn, κλπ.

Πέντε χρόνια μετά, ταξιδεύουν μέχρι τη Σουηδία και τα Fredman Studios στο Γκέτεμποργκ, για την ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου τους. Στο τιμόνι του παραγωγού και της ηχοληψίας βρίσκεται ο Fredrik Nordstrom (Bring Me The Horizon, Architects, Arch Enemy, At The Gates, Carcass, Dark Tranquillity) - υπεύθυνος για το λεγόμενο "ήχο του Γκετεμποργκ", η τεχνική του οποίου στο σκληρό ήχο, έχει καταστεί μπούσουλας για κάθε ηχολήπτη που αναζητά ένα αποτέλεσμα γεμάτο όγκο και επιβλητικότητα.

Fredrik Nordstrom και O.Y.D., δημιουργούν το "INDIGO", ένα δίσκο με 9 τραγούδια, τα οποία χαρακτηρίζονται από έντονο πλουραλισμό, επιθετικό τόνο, δυναμικό ρυθμό, συμπαγή χαρακτήρα συνθετικά, και ταυτόχρονα εναλλαγές στο γράψιμο, οι οποίες προσδιορίζουν το συγκρότημα μουσικά.

Το συγκρότημα έχει συμμετάσχει σε live μεγάλων εγχώριων ονομάτων όπως οι 1000mods ή οι Nightstalker, αλλά και του ξένου χώρου όπως οι Comeback Kid.

Η μεγάλη προσδοκία των O.Y.D. είναι να συνεχίσουν να δημιουργούν μουσική που θα διεγείρει το αυτί του ακροατή ακατάπαυστα και η παρουσίασή της σε όσο πιο πολλούς συναυλιακούς χώρους είναι δυνατόν.

Το "INDIGO" κυκλοφορεί από την Ikaros Records σε LP & Download.

 

Isla Fortuna - Verity

Οι Isla Fortuna συστάθηκαν το καλοκαίρι του 2013, με σκοπό τη σύνθεση και εκτέλεση δικής τους μουσικής. Η μπάντα επιδιώκει την επικοινωνία του δικού της μοναδικού χρώματος και γούστου, τα οποία συνδυάζουν rock riffs, ψυχεδελικά και ατμοσφαιρικά στοιχεία, και αναδεικνύονται μέσω της διαφορετικότητας των επιρροών τους, όπως blues, progressive rock, desert rock, trip hop και πολλών άλλων. Πολλές φορές, η μουσική των Isla Fortuna συνδυάζει παλιά και καινούργια μουσικά στοιχεία, μέσω συνεχούς πειραματισμού στην σύνθεση και τον ήχο.

Εξ΄αρχής του σχήματος και μέχρι σήμερα, τα τρία μέλη παρέμειναν αφοσιωμένα στη δημιουργία αυθεντικής μουσικής, ακόμη και σε περιόδους κατά τις οποίες ζούσαν και οι τρεις σε διαφορετικές πόλεις, ακόμη και χώρες, μεταξύ Κύπρου και Βρετανίας, μη έχοντας ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της μπάντας. Παρ’ όλα αυτά, οι Isla Fortuna συνέχισαν να υφίστανται και να επεξεργάζονται τον ήχο τους.

Η πρώτη ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έγινε το καλοκαίρι του 2015 στο φεστιβάλ Into the Limbo, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στη ψυχεδελική μουσική, όπου και παρουσιάστηκαν τα πρώτα κομμάτια του Verity. Ακολούθησαν αρκετές ζωντανές εμφανίσεις στην περίοδο 2015 - 2016, με ντόπιες μπάντες στην Κύπρο. Τον Ιανουάριο του 2017, οι Isla Fortuna εμφανίστηκαν μαζί με τους 1000mods στην πόλη τους, Λάρνακα, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.

Η μπάντα συνέχισε να αναπτύσσει τον ήχο της και να γράφει καινούριο υλικό. Κατά το τέλος του 2017, οι Isla Fortuna ηχογράφησαν το πρώτο τους δίσκο που ονομάζεται ‘Verity’ και περιέχει 8 κομμάτια.

Το Verity κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2018 και η μπάντα εμφανίστηκε μαζί με τους ‘The Great Machine’ και στο φεστιβάλ ‘Power of the Night’. Η παρουσίαση του δίσκου έγινε στη Λάρνακα το Σεπτέμβριο του 2018, και στη Λευκωσία το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου. 

Οι Isla Fortuna συνεχίζουν να γράφουν νέο υλικό και να εμφανίζονται ζωντανά. Η μπάντα οραματίζεται να παίξει στην Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ ένα δεύτερο άλμπουμ είναι στα σχέδιά τους.

Τα μέλη της μπάντας είναι:

Νικόλας Φούρναρης – Μπάσο, Φωνητικά
Λυκούργος Ξενοφώντος – Κιθάρα
Στέφανος Ηλιόπουλος – Τύμπανα

Bandcamp