Ο Matt Elliott στο Club του ΜύλουMatt Elliott

 

Η ομάδα Melotron παρουσιάζει μία από τις πιο σημαντικές ανεξάρτητες μουσικές μονάδες της σημερινής εποχής, τον Matt Elliott, που μας επισκέπτεται για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, μετά από μία συγκλονιστική εμφάνιση το 2008, για να πραγματοποιήσει ακόμα μία στο Club του Μύλου, την Τετάρτη 2 Ιουνίου.

Από το πρώτο του άλμπουμ, υπό το όνομα Matt Elliott, με τίτλο "The mess we made" ,το 2003, στην ανεξάρτητη εταιρεία Domino έχει ήδη ξεκινήσει να διαφοροποιείται από τον "ηχο" των T.E.F. και να στρέφεται σε πιο folk συνθέσεις "αφήνοντας στην άκρη" σταδιακά το laptop και γενικότερα την ηλεκτρονική φόρμα μέχρις ότου αυτή να αντικατασταθεί από παραδοσιακά μουσικά όργανα όπως κιθάρα, βιολί, πιάνο κτλ. Μετά αποφασίζει να δημιουργήσει μία τριλογία και συγχρόνως ξεκινά η συνεργασία του με την γαλλική δισκογραφική εταιρεία Ici d' Ailleurs. Το πρώτο μέρος είναι το "στοιχειωμένο" "Drinking songs" και συνεχίζει με το "Failing songs" όπου πλέον ο Elliott καθιερώνεται ως ένας αληθινός και ειλικρινής τραγουδοποιός-performer. Η φωνή του ήδη έχει αρχίσει να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο τραγουδώντας πολύ προσωπικούς και σκοτεινούς στίχους. Το μελαγχολικό στοιχείο είναι κυρίαρχο και στις συνθέσεις του εμφανίζονται ψήγματα από την σλαβική μουσική παράδοση ή ακόμα και από την ισπανική. Το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας ονομάστηκε "Howling songs" και συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο την μέχρι τώρα μουσική πορεία του M. Elliott.ονομάστηκε "Howling songs" και συνοψίζει με τον καλύτερο τρόπο την μέχρι τώρα μουσική πορεία του M. Elliott.

Την συναυλία θα "ανοίξει" ο Inverz κατά κόσμον Σάββας Μεταξάς. Ο Inverz αποτελεί μέλος των Goodluck Mr Gorski και είναι ένας από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τις κυκλοφορίες της Granny records. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ σε ανεξάρτητες ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες τη MoreMars και τη Granny, καθώς και ακόμα ένα στο βρετανικό label Phantom Channel. Η τελευταία του ολοκληρωμένη παραγωγή πρόκειται να κυκλοφορήσει από δισκογραφική εταιρεία των Η.Π.Α. , την Installsounds.

Άμεσα επηρεασμένος από τις παραγωγές των Fennesz, Pan American, Alva Noto, Svarte Greiner κλπ, o Inverz, χρησιμοποιώντας ακουστικές αλλά και ηλεκτρικές κιθάρες, μία πληθώρα αναλογικών εφέ, samples και field recordings καταφέρνει να δημιουργεί ένα πλούσιο σε έκφραση αστικό ambient τοπίο.

Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμή εισιτηριών: 13e προπώληση, 18e ταμείο
Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα παρακάτω δισκοπωλεία: Joint, Λωτός, Metropolis, Noise, Stereodisc, Wax, Playground.