Ο Matt Elliott στο Mylos Club και το Death Disco


Mylos H melotronproductions και η What Is It With You? παρουσιάζουν τον Matt Elliott.
Τρίτη 29 Μαρτίου - Μύλος Club, Θεσσαλονίκη
Opening Act: 226+3 Buttons
Προπώληση: €12 - Ταμείο: €15
Σημεία προπώλησης: Lotus Record shop, Tickethouse (Musicland), Stereodisc

Σάββατο 2 Απριλίου - Death Disco, Αθήνα
Opening Act: ΙΟΝ

Ο Matt Elliott επιστρέφει για ακόμη μια φορά στη χώρα μας έχοντας στις αποσκεύες του και το νέο του δίσκο The Calm Before που κυκλοφορεί επίσημα από την Ici d'ailleurs στις 4 Μαρτίου .

Γεννημένος στο Bristol της Μεγάλης Βρετανίας, ξεκίνησε την προσωπική του καριέρα το 1996 ως Third Eye Foundation με την κυκλοφορία του Semtex στην ανεξάρτητη εταιρία Linda's Strange Vacation. Με αυτό το όνομα κυκλοφορεί ακόμα 5 άλμπουμ και καταξιώνεται στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.

Το 2003 κυκλοφορεί πλέον ως Matt Elliott το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ The Mess We Made στην Domino και συστήνει στο κοινό τον καινούργιο του ήχο ο οποίος κινείται σε φολκ μοτίβα με τη συνοδεία κιθάρας, πιάνου και φυσικά των ιδιαίτερων και μελαγχολικών φωνητικών του. Ακολουθεί η τριλογία του Drinking Songs (2005), Failing Songs (2006) και Howling Songs (2008) στη γαλλική δισκογραφική εταιρεία Ici d'ailleurs.

To 2010 κάνοντας μια στροφή προς πιο πειραματικές φόρμες επανεμφανίζεται ως Third Eye Foundation και παρουσιάζει το The Dark. Μετά από 3 χρόνια συνεχίζει τις κυκλοφορίες του ως Matt Elliott με το The Broken Man (2011) και το Only Myocardial Infarction Can Break Your Heart (2013).

Ο νέος του δίσκος The Calm Before δεν αποτελεί απλά μια λογική συνέχεια των προηγούμενων δουλειών του αλλά μας αποκαλύπτει την εξέλιξη του τόσο σε μουσικό όσο και σε στιχουργικό επίπεδο.

Links:
http://www.thirdeyefoundation.com/
https://www.facebook.com/mattelliottthirdeyefoundation

Το "226+3 buttons" είναι το πειραματικό project των Παναγιώτη Ανδρέογλου (μπαγιάν) και Γιώργου Αβραμίδη (τρομπέτα). Μέσα από αυτόν τον ασυνήθιστο συνδυασμό οργάνων, οι 226+3 buttons παρουσιάζουν δικές τους συνθέσεις με στοιχεία jazz και post-rock.

Πίσω από το όνομα ION λειτουργεί ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ένας από τους πρωτοπόρους της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής. Η συμμετοχή του στα συγκροτήματα Rehearsed Dreams, Spider’s Web και Raw καθώς και οι δισκογραφικές παραγωγές της Elfish Records (1991-1995) τον καθιστούν ως ένα από τα πιο δραστήρια πρόσωπα στην ελληνική ανεξάρτητη σκηνή. Στις σόλο ηχητικές του εξερευνήσεις ο ΙΟΝ μετατρέπει το laptop σε μουσικό όργανο και φορητό στούντιο. Ενεργός στη δισκογραφία με αυτό το project από το 1996, έχοντας παίξει ζωντανά σε δεκάδες φεστιβάλ και ανοίξει συναυλίες καλλιτεχνών όπως η Anne Clark, Momus, M83 και με μια πληθώρα κυκλοφοριών σε ελληνικά και ξένα labels o ION έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν ιδιαίτερα βαθύ και προσωπικό ήχο: ένα πρωτότυπο μείγμα από ambient ηχοτοπία, βιομηχανικά drones, field recordings και υπνωτιστικά beats. Παράλληλα ο Γιάννης Παπαϊωάννου είναι ο δημιουργός του drone ‘n’ roll συγκροτήματος Mechanimal.

http://ionmusik.com