O Moby, o Αστερίξ και το τέλος της Κριστιάνια

Ο Moby, που μάλλον το 'χει χάσει πια μουσικά, το έριξε στη συγγραφή βιβλίων. Μαζί με την πρώην του Κέλι Τισντέιλ (πολτιτισμένος χωρισμός προφανώς!) έβγαλε ένα βιβλίο με τίτλο "Teanybook", ο οποίος παραπέμπει στην τσαγερί που κατέχει εξ ημισείας στην Νέα Υόρκη. Και περιέχει συνταγές!. Ελπίζω πάντως να μην είναι τόσο ξενέρωτες όσο οι τελευταίοι δίσκοι του... Α, μόλις θυμήθηκα ότι είναι χορτοφάγος! Τι να περιμένεις από άνθρωπο που δε τρώει το ..παϊδάκι;Falling SkyΤο ότι οι καλλιτέχνες δεν ξέρουν πότε να βάλουν τελεία στην πορεία τους, δεν ισχύει μόνο για τους μουσικούς. Ισχύει και για τους κομιξάδες. Τρανό παράδειγμα ο Uderzo, ο οποίος τόσα χρόνια μετά το θάνατο του Goscinny εξακολουθεί να εκμεταλλεύεται το όνομα και να βγάζει το ένα ανέμπνευστο τεύχος μετά το άλλο. Νέος Asterix λοιπόν βγήκε στη Γαλλία με τίτλο "Ο Αστερίξ και ο Ουρανός που πέφτει", με υπόθεση η οποία είναι λέει ουσιαστικά μια σάτιρα κατά του Bush (αμάν πια!). Δυστυχώς τα όποια κοινωνικοπολιτικά μηνύματα δεν καλύπτουν την αταλαντοσύνη. Ο δε Αμερικανός πρέσβης στο Παρίσι σχολίασε "Οι παλιές ιστορίες ήταν καλύτερες" και θα συμφωνήσω μαζί του!

Napster, Audiogalaxy... Πάει τώρα και το Grokster! Το Soulseek κρατάει γερά;;
Ευτυχώς σαν την Λερναία Ύδρα όλο και ξεπετάγονται καινούργια "διαβολικά" προγραμματάκια. BitTorrent λέγεται ένα από αυτά και οι μεγάλες κινηματογραφικές βιομηχανίες έχουν χάσει τον ύπνο τους καθώς το πρόγραμμα αυτό είναι "ταμάμ" για μεταφορά μεγάλων αρχείων. Ταινιών δηλαδή, εκεί όπου είναι πια όλα τα λεφτά! Ενδεικτικό της λυσσασμένης αντίδρασης είναι ότι για πρώτη φορά παγκοσμίως φυλακίστηκε άνθρωπος (στο "ελεύθερο" Hong Kong) για διαδικτυακό μοίρασμα ταινιών!

Διαβάζω ότι υπογράφηκε στην UNESCO με ψήφους 148 υπέρ και 2 κατά (οι ΗΠΑ και το Ισραήλ όλως τυχαίως) μια Σύμβαση για την προστασία των τοπικών πολιτισμώ τςη τοπικής ποικιλίας και κατά της ..παγκοσμιοποίησης! Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι αυτά θα ήταν ζητήματα που θα κρέμονταν από την υπογραφή μερικών γραφειοκρατών...

Ανεστάλη τελικά από το ΣΤΕ η χουντικής εμπεύσεως απόφαση του ΕΣΡ για κλείσιμο του σταθμού Best 92,6. Και τελικά τι έμεινε από όλη τη φασαρία; Μια καλή διαφήμιση στον Best και τον Ψαριανό και ο εξευτελισμός του ΕΣΡ.

Όσοι έχετε βρεθεί Κοπεγχάγη δεν μπορεί να μην είχατε επισκεφτεί την Κριστιάνια. Τη συνοικία της πόλης όπου άνθιζε μια αυτόνομη αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα, χωρίς ατομική ιδιοκτησία, χωρίς αστυνομικές και διοικητικές αρχές, ουσιαστικά μια νησίδα-κατάλοιπο από τις χίπικες ημέρες του '60. Η ουτοπία όμως φαίνεται να παίρνει τέλος, καθώς η κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να παραχωρήσει την περιοχή σε εταιρείες οικιστικής "ανάπτυξης". Ήδη δε έχουν αρχίσει οι αστυνομικές επιχειρήσεις ενάντια σε όσους αρνούνται την απαλλοτρίωση! Τελικά η επίθεση του συντηρητισμού είναι παγκόσμιο φαινόμενο...