Ο Ντόκτορ Gene σε νέες περιπέτειες - Ένα σπαρταριστό video προώθησης που φέρει την υπογραφή του

Ναι ναι! Είναι ο άνθρωπος στο rock’n’roll του οποίου ο χαρακτηρισμός "εκμαυλιστής" να είναι ίσως και μικρός μπροστά σε αυτά που έχει κάνει (και αντιπροσωπεύει). Μπορεί να θεωρείται ως ένας από τους πλέον ματεριαλιστές στο χώρο όχι μόνο του hard rock αλλά και ολόκληρου του genre που ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου του 1954 στο Μέμφις των Ηνωμένων Πολιτειών. Κανείς όμως δεν αμφισβήτησε επίσης ότι ο Gene Simmons δεν έχει χιούμορ, έστω και σαρδόνιο. Και να λοιπόν που για άλλη μια φορά αυτό αποδείχθηκε. Στις 19 Απριλίου του 2022 η Gibson ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός signature μοντέλου ηλεκτρικού μπάσου με την υπογραφή του Simmons το οποίο φέρει τον τίτλο ‘Gene Simmons G² Thunderbird Bass’. Το Gene Simmons G² (προφέρεται G-squared) Thunderbird Bass έχει όπως εύκολα υποθέτει κάποιος τεχνογνωσία και τεχνολογία αιχμής πάνω του και για την ιστορία σωστό είναι να αναφερθεί ότι βγαίνει σε δύο εκδόσεις, μία με μαύρο και λευκό καθρεφτίζων ταμπλώ και μία δεύτερη με μαύρο και κερασί κόκκινο.

Τα ωραία ξεκινούν ακριβώς σε αυτό το σημείο. Σε διάφορα ιντερνετικά συζητητήρια έχει από την επόμενη κιόλας ημέρα αρχίσει μία διαμάχη σχετικά με την επιλογή του Gene Simmons. Η συζήτηση έχει να κάνει όχι με την θεωρητικά καλή απόδοση του (βάσει προδιαγραφών, ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημα test στο όργανο) Gene Simmons G² Thunderbird Bass, αλλά με την επιλογή του ίδιου του Simmons, μιας και πολλοί θιασώτες της εταιρείας εκτιμούν ότι πρόκειται για μία boomer επιλογή εκ μέρους της Gibson και ότι έπρεπε να επιλεγούν νεώτεροι μουσικοί με αντίκτυπο στη σημερινή μουσική πραγματικότητα. Κλασσικές αντιπαραθέσεις θα πει κάποιος και όντως ισχύει αυτό άσχετα αν η αντίθετη όχθη στην παραπάνω άποψη υποστηρίζει ότι ακόμα και σήμερα οι Kiss όπου και αν παίζουν είναι sold out, κάτι που όντως αληθεύει.

Αυτό που επέλεξε όμως η Gibson και σίγουρα με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη του Simmons (δεν διακρίνεται για την υποχωρητικότητά του ως επιχειρηματίας) -οπότε πιστώνεται σε αυτόν το παρακάτω ωραίο σημείο της όλης ιστορίας (και δεν θα μας κάνει καθόλου εντύπωση αν μαθευτεί ότι τελικώς ήταν και δική του ιδέα εξολοκλήρου και εξαρχής)- έχει να κάνει με το διαφημιστικό το οποίο συνοδεύει την έκδοση του G². Το σχετικό video που αναρτήθηκε στο YouTube είναι 3 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα απόλυτης απόλαυσης. Ο λόγος έχει να κάνει με την εξαιρετική περαίωση της ιδέας που θέλει τον Gene Simmons να διαφημίζει το μπάσο ως Doctor D D'Mone από το Ινστιτούτο Μπασιστικών Λύσεων σε χρώμα, μοντάζ, σενάριο, κάστινγκ, φιλμάρισμα που παραπέμπει απόλυτα πετυχημένα σε αμερικάνικες (και εξ αντανακλάσεως και στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια) διαφημίσεις που αφορούν από όργανα γυμναστικής μέχρι χειροκίνητους απολεπιστές φρούτων. Πολλαπλά τα σημεία αυθεντικού γέλιου που θα ρίξετε, παρακολουθείστε το σχετικό video και θα του δώσετε ένα credit ακόμα και αν στην εφηβεία σας ακούγατε XTC ή έχετε ως ένοχη απόλαυση την K-Pop.

Οι παρατηρητικοί θα διακρίνουν ότι πουθενά δεν αναφέρεται στο διαφημιστικό το όνομα των Kiss καθώς ένα "μπιπ" πέφτει την ώρα που λέει το όνομα του σχήματος ο ίδιος, ενώ οι σκηνές που αφορούν live στιγμές είναι με τον ίδιο μόνο. Η μεταμφίεση του (που είναι δικό του copyright και έξωθεν του σχήματος) χρησιμοποιείται με τη μορφή των κλασσικών bat μποτών. Ο λόγος για την απουσία των Kiss έχει να κάνει φυσικά με τη χρήση των πνευματικών δικαιωμάτων για το όνομα. Έχει υπογράψει ως "Gene Simmons" και όχι ως "Gene Simmons (Kiss)" (εκεί θα χρειαζόταν άλλος κώδικας συμβολαίου και άλλο ποσό).

https://www.youtube.com/watch?v=xWbp2uHciSA&ab_channel=GibsonTV