Οι Get Well Soon στο PassPort


Well 27 Απριλίου στο Passport
Οpening act - dj set: ladydust

Οι Get Well Soon, η ροκ μπάντα που έλκει την καταγωγή της από τη Γερμανία, επιστρέφει στη χώρα μας για δεύτερη φορά, στο Passport, την Παρασκευή 27 Απριλίου.

Το συγκρότημα-όχημα του ενός, του Γερμανού Konstantin Gropper, που συνθέτει, παίζει και τραγουδά όλα τα κομμάτια, δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση στην Ευρωπαϊκή μουσική σκηνή τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Μέχρι σήμερα, έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ. Κατά πρώτον, το εξαιρετικό "Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon" (2008) που κυκλοφόρησε αρχικά σε Γερμανία και έναν χρόνο μετά σε Αυστρία, Σουηδία Γαλλία, Ισπανία και όλη την Ευρώπη από τη City Slang. Και, κατά δεύτερον, το Vexations (2010). Στην μουσική τους εύκολα διακρίνει κάποιος τους indie, folk και progressive rock στοιχεία, ενώ οι στίχοι σε τραγούδια τους όπως το "Witches! Witches! Rest now in The Fire" και το "We are safe Inside While They Burn Down Our Houses" χαρακτηρίζονται από φιλοσοφική διάθεση και έναν κυνισμό. Για αυτό εξάλλου οι δίσκοι τους, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Τύπος, "δεν ακούγονται μόνο, αλλά διαβάζονται και "βιώνονται".

Το δεύτερο άλμπουμ τους, επίσης στην ετικέτα της City Slang, έτυχε ακόμη μεγαλύτερης εμπορικής αποδοχής. Αρκετά διαφορετικό από το πρώτο, αλλά εξίσου δυνατό. Οι κιθάρες είχαν υποχωρήσει, ακούσαμε περισσότερα κρουστά και χάλκινα πνευστά, ο Gropper υπέγραψε πιο ώριμες συνθέσεις. Ακολούθησαν 36 sold out συναυλίες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι μεταξύ άλλων ο Konstantin Gropper έχει γράψει ένα κομμάτι για την ταινία Palermo Shooting μαζί με τους Portshead και τον Nick Cave, ενώ έχει συνθέσει και το soundrack για την Γαλλική σειρά Xanadu. Μέσα στο 2012 περιμένουμε και το τρίτο άλμπουμ τους, ενώ έχουν ήδη ανακοινώσει μια κοινή εμφάνιση στην Ελβετία με τους Sigur Ros.

Στις 27 Απριλίου η σκηνή του Passport φιλοξενεί την εξαμελή μπάντα των Get Well Soon. Ώστε να νιώσουμε και live την αισθαντική και κινηματογραφική ατμόσφαιρα των δίσκων τους. Θα ακούσουμε κλασικά rock όργανα, πιάνο, βιολί, τρομπέτες, όμορφα μελωδικά περάσματα με folk στοιχεία αλλά και pop μελωδίες.

Οι εραστές της βορειοευρωπαϊκής μελαγχολίας ήδη παίρνουν θέση. Να είστε εκεί!

Links:
http://www.youwillgetwellsoon.com
http://www.myspace.com/youwillgetwellsoon

Info:
27 Απριλίου 2012
Καραίσκου 119, Πλατεία Κοραή,Πειραιάς
τηλ.210 4296401

Eισιτήρια: 25 ευρώ
Σημεία Προπώλησης:Metropolis, Public, Ticket House, Ticketservices.gr, Livetickets.gr

Παραγωγή - Διοργάνωση: Live2 www.live2.gr, t.210 7475080