Οι Hüsker Dü επανασυνδέονται και παίζουν στη Θεσσαλονίκη;

Hüsker DüNew day rising… New day rising… New day rising

Ευχάριστα και αναπάντεχα τα νέα για τους απανταχού θαυμαστές των Hüsker Dü, καθώς όπως έγινε γνωστό το δημοφιλές αυτό τρίο από τη Μινεάπολις θα βρεθεί και πάλι μαζί για μία σειρά συναυλιών (δεκατεσσάρων στο σύνολο) το προσεχές φθινόπωρο.

Όπως δήλωσε ο “frontman” του γκρουπ Bob Mould σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μινεσότα, οι σχέσεις του με τον ντράμερ του συγκροτήματος Grant Hart έχουν αποκατασταθεί πλέον και βρίσκονται στο καλύτερο σημείο από ποτέ. Συμπλήρωσε επίσης πως η απόφαση πάρθηκε από κοινού και μετά από μεγάλη πίεση χιλιάδων θαυμαστών τους οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να τους δούνε μαζί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Hart στην ιστοσελίδα ikehusker.no, όπου τόνισε πως αρχικά υπήρχαν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες οι οποίες είχαν να κάνουν με τη συμμετοχή του Greg Norton, μπασίστα του συγκροτήματος, ο οποίος εξ’ αιτίας ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσε να λείψει για μεγάλο χρονικό διάστημα από τον τόπο διαμονής του, τελικά όμως βρέθηκε η χρυσή τομή, και έτσι το τρίο θα βρεθεί και πάλι μαζί σε περιοδεία τριάντα χρόνια μετά τη διάλυσή του.

Το σχέδιο είναι να παίξουν σε οχτώ συναυλίες στην Αμερική και έξι στην Ευρώπη, εκεί όπου έχουν κλειδώσει κατ’ αρχάς το Ρέικιαβικ, η Μάλαγα, η Κολωνία και η Μπολόνια, ενώ καυτό αουτσάιντερ στο να γευτεί τον ανεπανάληπτο ήχο του γκρουπ είναι και η Θεσσαλονίκη με επικρατέστερο χώρο το «κρατικό της Πυλαίας».

Το παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης έχει να κάνει με τον Grant Hart, ο οποίος τρέφει ισχυρά αισθήματα για την πόλη και τους κατοίκους της που τον φιλοξένησαν δύο συνεχόμενα χρόνια, και μάλιστα στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του. Είχε δηλώσει μάλιστα και είχε υποσχεθεί πως αν ποτέ ξαναγύριζε θα ήταν για συναυλία με τους Hüsker Dü.

Οι τελικές και επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε θα γνωρίζουμε οριστικά και τις ακριβείς ημερομηνίες των συναυλιών και τους τόπους διεξαγωγής αυτών.

[Χοχο, για κοιτάξτε την ημερομηνία].