Οι Koop Oscar Orchestra στο Gagarin 205


Oscar ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
KOOP OSCAR ORCHESTRA

Υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που δεν έχει ακούσει το Koop Island Blues; Η απάντηση είναι σίγουρα όχι - και τώρα, μετά την καθολική επιτυχία του single και του άλμπουμ των Koop, o Oscar Simonsson, ήμισυ του ντουέτου, επιστρέφει στη δισκογραφία με νέα κομμάτια.

O Simonsson σκεφτόταν πολύ την επόμενη καλλιτεχνική κίνησή του, ήδη από τη στιγμή που τελείωσε το τελευταίο live των Koop: καθώς ο κύκλος για το επιτυχημένο σχήμα είχε κλείσει, αναζητούσε το "δύσκολο" μετά, όντας όμως σίγουρος ότι δεν θέλει να πάψει να ασχολείται με τη μουσική. Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα και δύο παιδιά, και με πολλά νέα τραγούδια να του έρχονται συνεχώς στο μυαλό, ο Oscar αποφάσισε να συνεχίσει ως solo artist, με τρόπο, ωστόσο, διαφορετικό: ενώ αγαπούσε την ηλεκτρονική μουσική, αποζητούσε τη χημεία μιας μπάντας, ενώ τον γοήτευαν οι ήχοι που γεννούσε το laptop, του έλειπε το αίσθημα συντροφικότητας που γεννιέται όταν παίζεις μουσική μαζί με άλλους, "ήθελε να κατεβαίνει από τη σκηνή και να αγκαλιάζει τον ιδρωμένο ντράμερ, και όχι τον τεχνικό στα φώτα". Ο Oscar Simonsson έψαχνε το "back to basics".

Μετά από εμφανίσεις σε φεστιβάλ, ο πρώην Koop και νυν Koop Oscar Orchestra ήταν πλέον βέβαιος: είχε μια δεύτερη ευκαιρία με τη μουσική, και θα επέστρεφε διαφορετικός αλλά και εντελώς ειλικρινής, με κομμάτια που πέρασε μήνες να παίζει στο πιάνο και με περισσότερο αναλογική και λιγότερο digital κατεύθυνση.

Οι Koop Oscar Orchestra είναι πλέον μια επταμελής μπάντα, που παίζει κομμάτια θλιμμένα και χαρούμενα, παλιά και νέα και δέχεται και παραγγελιές. Μισεί το playback και αποτελείται από φυσικά όργανα (πιάνο, ακορντεόν, τρομπέτα, ντραμς, σαξόφωνο, bongos, congas, ξυλόφωνο) και ένα sampler.

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 15 ευρώ , ταμείο 18 ευρώ

Σημεία προπώλησης :viva.gr, καταστημάτα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54)