Οι Mechanimal μαζί με την May Roosevelt στις 12 Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, τα ηλεκτρονικά ηχοτοπία της May Roosevelt συναντούν το μηχανικά beats των Mechanimal στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ για τη σειρά συναυλιών Music Escapades.

Η συνθέτης, παραγωγός και θερεμινίστρια May Roosevelt έρχεται να παρουσιάσει ζωντανά το τελευταίο της άλμπουμ Junea, παρασύροντάς μας σ’ ένα παράλληλο σύμπαν, ονειρικό και τρισδιάστατο, που αποτυπώνει τον πειραματισμό της δημιουργού με νέες μουσικές συντεταγμένες. Τα αιθέρια φωνητικά και οι κωδικοποιημένοι στίχοι μάς συστήνουν την ηρωίδα του δίσκου, Junea, και τον ψηφιακό της κόσμο. Γέφυρες φτιαγμένες από κρυστάλλινους, ηλεκτρονικούς ήχους και pixels ενώνουν την πραγματικότητα με το φανταστικό, και δημιουργούν ένα πολυεπίπεδο ηχητικό περιβάλλον, όπου βασιλεύουν το synthesizer και τα ρυθμικά beats.

Στη συνέχεια, το industrial σύνολο των Mechanimal επιστρέφει, μετά από μία δισκογραφική και συναυλιακή απουσία, με την αρχική δυαδική του σύνθεση, αποτελούμενο από τους Γιάννη Παπαϊωάννου και Freddie F. Μέσα από θεατρικά φωνητικά, παλλόμενα sequences και κιθαριστικές παραμορφώσεις, θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν και επί σκηνής το motorik drone ‘n’ roll στις πολύτιμες πρώτες ύλες του, έτσι όπως το όρισαν οι ίδιοι μέσα στην τελευταία δεκαετία. Εκτός των δύο κομματιών από το νέο τους single, το set περιλαμβάνει και κομμάτια από ολόκληρη τη δισκογραφία τους, που συνθέτουν την πρωτοποριακή μουσική ταυτότητα των Mechanimal.

Μία συναυλία για την οποία οι ίδιοι οι Mechanimal έχουν ανυπομονησία μιας και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η ανανεωμένη σύνθεση του σχήματος όπως και νέα τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο τους.

Οι Mechanimal κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο το White Flag Single (με τις συνθέσεις Easy Dead  και Red Mirror να καταλαμβάνουν την Α και Β όψη του single αντίστοιχα) από την Inner Ear (και το οποίο είναι ήδη sold out ενώ μάζεψε εγκωμιαστικές κριτικές από Ελλάδα και εξωτερικό) ενώ αυτή την περίοδο βάζουν τις τελικές πινελιές στο νέο τους album που θα κυκλοφορήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σειρά εμφάνισης:

May Roosevelt (θερεμίνη, φωνή)

Mechanimal

Γιάννης Παπαιωάννου (keyboards)
Freddie F. (φωνή)
Αντώνης Χαραλαμπίδης (ντραμς)
Αγγελική Βρεττού (visuals)

Πέμπτη 12/09, 21.00

Ελεύθερη είσοδος