Οι Sleep Party People το Μάρτιο στο Gagarin 205


Sleep ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

Οι Sleep Party People είναι, στην πραγματικότητα, το μουσικό όχημα του Brian Batz - όχημα που τον οδήγησε στο επίκεντρο της προσοχής της μουσικής σκηνής της Δανίας. Οι Boards Of Canada, David Lynch και Erik Satie αποτελούν τις βασικές επιρροές του Batz και των κουνελιών του: οι συνεργάτες του δεν δείχνουν ποτέ τα πρόσωπά τους στη σκηνή, και σε κάθε ζωντανή εμφάνισή τους φορούν τις, σήμα κατατεθέν πλέον, μάσκες που μιμούνται το συμπαθές ζωάκι.

Οι Sleep Party People ξεκινούν τα κομμάτια τους με lo-fi νανουρίσματα για να καταλήξουν σε δυνατές, χαώδεις κιθάρες - το post rockτων ντροπαλών Δανών, που χρησιμοποιούν τις μάσκες για να καταπολεμήσουν το strage fright, είναι βασισμένο στην ambient και τα παλιά όργανα και εμπνευσμένο από τις "συναδελφικές" δουλειές συγκροτημάτων όπως οι Mogwai και οι Sigur Ros. Καλώδια, κουμπιά και distortion συνθέτουν το διαταραγμένο ποπ όνειρο του Batz, που έχει ήδη κυκλοφορήσει τρία άλμπουμς που οι μουσικοκριτικοί υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό.

Ο ηλεκτρονικός θόρυβος της μπάντας την κατατάσσει μεταξύ εκείνων των περίεργων διασταυρώσεων: η μουσική του Batz και των κουνελιών είναι κάτι μεταξύ shoegaze και noise rock, με μελωδικά διαλείμματα και ονειρικά φωνητικά.

O Brian Batz, που δεν διστάζει να δείξει το πρόσωπό του σε αντίθεση με τους υπόλοιπους μουσικούς του, γράφει τα περισσότερα κομμάτια στο σπίτι ή στο στούντιό του στην Κοπεγχάγη και δηλώνει ότι η αγάπη του για τη μουσική προήλθε από τη βαρετή εφηβεία του, την οποία πέρασε σε ένα πραγματικά "βαρετό" μέρος, το Bornholm της Σουηδίας: όταν οι συνομίληκοί του έπιναν και προσπαθούσαν πάση θυσία να το ρίξουν έξω, το δικό του καταφύγιο ήταν να συνθέτει και να συναναστρέφεται ταλαντούχους ανθρώπους, φτιάχνοντας μάλιστα την πρώτη του μπάντα στα 14: "ήταν απαίσια", ομολογεί τώρα.

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, οι Sleep Party People έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και φέρνουν στη σκηνή του Gagarin έναν συνδυασμό Elisabeth Fraser, M83 και "νανουρισμάτων για υποψιασμένους", μια μουσική που μπορεί "να σε κάνει να χαμογελάσεις αλλά και, ανά στιγμές, να κλαις μέσα σου".

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 20 ευρώ, ταμείο 22 ευρώ
Σημεία προπώλησης: www.viva.gr , καταστημάτα Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54)