Πέθανε ο John McGeoch. Ζουν ακόμα: Nancy Sinatra, Bill Drummond, David Crosby, George Michael

John McGeochΗ μετριοφροσύνη είναι σπάνια αρετή στον χώρο της μουσικής ενώ συνήθως είναι και ανάλογη με την μουσική αξία! Μεγάλη αξία, μεγάλη μετριοφροσύνη! Το ρητό αυτό επιβεβαιώνουν οι δηλώσεις του Chris Martin, του frontman των Coldplay, για τον νέο τους δίσκο ο οποίος είναι «υπό κατασκευή»: «προσπαθούμε να τον κάνουμε τον καλύτερο που ακούστηκε ποτέ»! Ευτυχώς ο δίσκος θα βγεί κατά το 2005 οπότε κι εμείς έχουμε έναν χρόνο μπροστά μας, πριν «κλείσουμε» σαν ακροατές!

O George Michael ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τον χώρο των δισκογραφικών εταιρειών και από δω και πέρα τα album του θα κυκλοφορούν μόνο δικτυακώς, και μάλιστα δωρεάν! Από το site μάλιστα θα δίνεται επιλογή σε όσους θέλουν να πληρώσουν την μουσική που προμηθεύονται, να μπορούν να καταθέτουν ένα ποσό το οποίο θα πηγαίνει για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ριζοσπαστική κίνηση, αν και θα την ευχόμουν από πιο «ανεξάρτητους» και μαχόμενους μουσικούς και όχι από έναν πρώην superstar ο οποίος έχει καταλήξει πλέον στα αζήτητα!

Έρχεται σύντομα το 8ο LP των Escape With Romeo «Psalms of Survival», το οποίο και αυτό θα είναι σταθερό στον γνωστό ζοφερό και ονειρικό τους ήχο. Μήπως ήρθε και η ώρα οι πολυπληθείς φίλοι των «Διάφανων Κρίνων» να ανακαλύψουν μια μεγάλη τους επιρροή;

They fight the law, but the law ...seems to win! Μπλεξίματα με τον νόμο είχαν τη περασμένη εβδομάδα ο David Crosby, ο οποίος συνελήφθη για κατοχή όπλου και μαριχουάνας και η ατίθαση Courtney Love η οποία προσέθεσε στο «ένδοξο» παλμαρέ της άλλη μία κατηγορία για χρήση ουσιών (παλιά μου τέχνη...) O δε Jack White μετά την ...ξυλουργική του δραστηριότητα με θύμα τον τραγουδιστή των Von Bondies (όχι ότι τους χάλασε πολύ τελικά), καταδικάστηκε σε πρόστιμο και σε παρακολούθηση μαθημάτων διαχείρισης του θυμού!

Η κιθάρα του John McGeoch, η οποία συντρόφεψε τα μουσικά ταξίδια της Siouxsie, των Magazine και των P.I.L (και τα δικά μας συγχρόνως), μπορεί να είχε ουσιαστικά σιγήσει εδώ και αρκετά χρόνια... Δεν παύει όμως η είδηση του χαμού του (πέθανε στον ύπνο του σε ηλικία 48 ετών) να είναι πικρή...

Ο P.Diddy σε δηλώσεις του «απειλεί» ότι θα αποσυρθεί από την δισκογραφία μετά την κυκλοφορία του επερχόμενου δίσκου του «PD5» καθώς επιθυμεί να αφιερωθεί στο θέατρο (κι αυτό εξίσου απειλητικό ακούγεται), καθώς τον επόμενο μήνα κάνει το θεατρικό του ντεμπούτο στο Broadway, στο έργο «A Raisin In The Sun». Ελπίζουμε να μην μας απογοητεύσει και να μείνει συνεπής στις δηλώσεις του!

Πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο, με 330 ψήφους υπέρ και 151 κατά, ο νέος νόμος προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας ο οποίος θα καλύπτει ένα τεράστιο εύρος, από ποδοσφαιρικές φανέλες έως και τραγούδια. Πάντως η Ευρώπη είναι ένα βήμα «πίσω» από τις Η.Π.Α. και στον τομέα αυτό, καθώς ο νόμος δεν προβλέπει φυλακίσεις για τέτοια αδικήματα ενώ «προστατεύει» τους κοινούς χρήστες που κατεβάζουν «με καλή πίστη» αρχεία mp3 από file-sharing δίκτυα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εισηγητής του νόμου ήταν η κυρία Janelly Fourtou, σύζυγος του ιδιοκτήτη του γίγαντα των ΜΜΕ Vivendi Universal. Τελικά μπροστά σε κάτι τέτοια οι Έλληνες διαπλεκόμενοι είναι απλοί «ψιλικατζήδες»!

Morrissey, Jarvis Cocker και Bono παίρνουν υπό την «προστασία» τους την Nancy Sinatra γράφοντας τραγούδια για το album επιστροφής της με τίτλο «To Nancy, with Love». Δύσκολο πάντως να τα καταφέρουν καλύτερα από τον μεγάλο Lee Hazlewood.

Είχε χρόνια να ακουστεί ο Bill Drummond (θυμάστε τους KLF;) είτε για κάποιο μουσικό έργο είτε για κάποια από τις διαβόητες τρέλες του (επικαλούμαι πάλι την μνήμη σας: θυμάστε που είχε κάψει ένα εκατομμύριο λίρες σε ένα σκωτσέζικο νησί;) Για να επανέλθει στο προσκήνιο επέλεξε πάλι μια τρέλα: αν λοιπόν μένετε πάνω στην νοητή γραμμή που ενώνει το Νότινγχαμ με το Μπέλφαστ έχετε το δικαίωμα να καλέσετε τον Drummond σπίτι σας για να σας φτιάξει ....μια σούπα!! Το project με τον τίτλο «The Soup Line» θα λάβει χώρα τον Μάη.