Πέθανε ο Karlheinz StockhausenStockhausen 1Τί χαρά! Η πρώτη φορά που μου ζητάνε να γράψω κάτι για τον ΚαρλΧάιντς Στοκχάουζεν είναι, όπως μου συνέβη παλιότερα και αλλού με τον Ιάννη Ξενάκη, για να τον νεκρολογήσω. Λαλού!

Αουφβίντερζεεν, χερ Ηλεκτρονικέ Μουσικέ του 20ου αιώνα. Αφήνεις μόνα ένα κάρο μαλακιστήρια που σε λατρεύουμε, αν και κάπου μας την σπάει που βρίσκεις χαζά τα μπίτια και τα εφέ μας. Δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο ρε δάσκαλε, εμείς γουστάρουμε τη φτήνια γιατί στην εποχή μας μας παίρνει, μην κοιτάς εσύ με το δεύτερο παγκόσμιο κουτουλουπού κουτουλουπού. Να χορέψουμε, να φτιαχτούμε, να μοστράρουμε, τέτοια.


Stockhausen 2Πάντως, μια καλή κουβέντα είχες για όλους μας, από Τζέφερσον Έρπλεϊν και Γκρέϊτφουλ Ντεντ μέχρι Σκάννερ και Έϊφεξ Τουίν. Αλλά κι εμείς, από Μάϊλς Ντέϊβις και Φρανκ Ζάππα, μέχρι Καν, Κράφτβερκ (ο πιο καλόος ο μαθητήης, ε Χόλγκερ; ε Φλόριαν;) και Μπγιόρκ έως απαξάπαντες τους μπλιμπλικάδες σαν καληώρα τους παραπάνω, σε φοράμε κονκάρδα στα μπουφάνια μας. Όσο ζει έστω κι ένας μας (γιατί πολλοί σε πρόλαβαν), έστω κι ένας μας, λέω, δε θα πεθάνεις ποτέ. Ποτέ (και συγγνώμη για τις μαλακίες που παίζουμε κι ακούμε).

KarlHeinz Stockhausen. 22 Αυγούστου 1928 - 5 Δεκέμβρη 2007