Πέθανε ο Malcolm McLaren


Malclom McLaren

Πέθανε στις 8 Απριλίου από Mesothelioma, μια σπάνια μορφή καρκίνου, ο πολυπράγμων λονδρέζος Malcolm McLaren σε ηλικία 64 ετών.

Το 1971 με την σύντροφό του Vivienne Westwood άνοιξαν στο Λονδίνο τη μπουτίκ Let It Rock που αργότερα μετονομάστηκε δις. Πρώτα σε Τoo Fast To Live Too Young To Die και μετά σε SEX. "Έντυσαν" τους New York Dolls τους οποίους και μανατζάρισε o Malcolm αλλά οι Dolls αποδείχτηκαν απλή πρόβα γι'αυτό που ακολούθησε.

To 1975 o MacLaren ανέλαβε κάποιους The Strand για τους οποίους ανακάλυψε έναν τραγουδιστή που λεγόταν Johnny Rotten. Με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα τους έκανε πρώτη είδηση και τα υπόλοιπα ήρθαν μόνα τους. Μιλάω βέβαια για τους Sex Pistols.

Το 1980 έφτιαξε τους Bow Wow Wow με μέλη των Adam & the Ants και την 13χρονη τραγουδίστρια Annabella Lwin, στους οποίους επίσης κράτησε και το ρόλο του μάνατζερ.

Το 1982 έβγαλε το σινγκλ "Buffalo Gals", ακολούθησε το "Double Dutch" και το άλμπουμ "Duck Rock" στο οποίο συμμετείχαν οι Thomas Dolby και μέλη των Art of Noise. Το στυλ του ήταν ένα κοκτέιλ από αφρικάνικα, λάτιν, electro και hip-hop. Στο δεύτερο δίσκο του "Fans" έκανε στροφή στην όπερα ενώ στο πέμπτο άλμπουμ "Paris" συμμετείχαν με φωνητικά οι Catherine Deneuve και Francoise Hardy.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία και έκανε διαλέξεις σε συνέδρια μανατζαρέων γιατί πάνω απ'όλα ήταν ένας πετυχημένος μάνατζερ.