Πέθανε ο Vic ChesnuttVic ChesnuttΈπεσε σε κώμα την παραμονή μετά από υπερβολική κατανάλωση μυοχαλαρωτικών χαπιών και πέθανε τη μέρα των Χριστουγέννων αφού για πολλές ώρες το δίκτυο είχε πάρει φωτιά από τις αντικρουόμενες πληροφορίες που κυκλοφορούσαν για την κατάστασή του.

Άφησε σημείωμα να ειδοποιήσουν τη φίλη του Kristen Hersh που πρώτη ανακοίνωσε στο twitter την είδηση της απόπειρας. Tina Chesnutt needs all the love you can send her right now έλεγε ένα από τα μηνύματά της. Η Tina ήταν η γυναίκα του και μπασίστριά του.

Γεννήθηκε στη Georgia πριν από 45 χρόνια. Στα 18 τραυματίστηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και καθηλώθηκε σε αναπηρικό καρότσι. Το αλκοόλ, η μαριχουάνα, η κατάθλιψη και τα χρέη έγιναν σύντροφοί του. Σε συνέντευξή είχε αποκαλύψει πως έκανε τέσσερις απόπειρες αυτοκτονίας.

Τον ανακάλυψε πριν 20 χρόνια ο Michael Stipe και έκανε παραγωγή στους δύο πρώτους δίσκους του "Little" και "West of Rome". Οι R.E.M. και μεγάλα ονόματα όπως οι Smashing Pumpkins, Madonna, Garbage, Soul Asylum και Sparklehorse συμμετείχαν στο tribute "Sweet relief" που έγινε προς τιμήν του.

Κυκλοφόρησε 13 δίσκους σε διάφορες εταιρίες. Οι τελευταίοι του κυκλοφόρησαν από την καναδική Constellation και στην ηχογράφηση συμμετείχαν μέλη συγκροτημάτων του Montreal. Κυκλοφόρησε και δυο δίσκους ως Brute με τη συμμετοχή των Widespread Panic.

Πρόσφατα ηχογράφησε περίπου τριάντα τραγούδια μαζί με τον Jonathan Richman και τον ντράμερ του, που δεν έχουν ακόμα κυκλοφορήσει.

Η πρώτη μου επαφή με τη μουσική του έγινε με το "Free of hope" απ'το "Is the actor happy?" album, που έγινε αμέσως ένα απ'τα κομμάτια της ζωής μου. Παλαιότερα και νεότερά του έφτιαξαν μια αλυσίδα αγαπημένων: Sponge, Miss Mary, Doubting woman, Stupid preoccupations, Bourgeοis and biblical, Betty lonely, Laddle, Threads...

Αναπαύσου βασανισμένε φίλε μου...