Πρώτη προβολή του ντοκυμαντέρ "Κινούμενη άμμος" από την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤOY ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ [είσοδος ελεύθερη]

ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ / ΤΟΠΟΣ  [MOVING SAND / TOPOS]

της Ζανίν Μέραπφελ & του Φλώρου Φλωρίδη 

[ΕΛΛΑΔΑ / ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 2019-2020, έγχρωμη, 47 λεπτά]

H τεχνητή νοημοσύνη έχει σήμερα μετασχηματίσει σχεδόν κάθε τομέα της ζωής. Το ντοκιμαντέρ-δοκίμιο είναι εμπνευσμένο από αυτές τις αλλαγές που επηρεάζουν τον τρόπο που κατανοούμε την έννοια του Τόπου. Συνδυάζοντας εικόνες ταινιών, γραφικά, και δομικά στοιχεία ντοκιμαντέρ, οι δημιουργοί Ζανίν Μέραπφελ και Φλώρος Φλωρίδης επισημαίνουν πως η γεωμετρική πρόοδος των δεδομένων και της τεχνολογίας "αποικίζει" την ανθρώπινη ύπαρξη, αλλάζοντας ριζικά την ισορροπία μεταξύ ψυχολογικών, πνευματικών και βιολογικών πτυχών της ζωής.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγητή τον μουσικό αυτοσχεδιαστή και συν-σκηνοθέτη Φλώρο Φλωρίδη, ο οποίος υπέγραψε και την μουσική επένδυση του ντοκιμαντέρ.

Κινούμενη άμμος / Τόπος [Moving Sand / Topos]

Χώρες παραγωγής: Ελλάδα, Γερμανία

Έτος παραγωγής: 2019/2020

Διάρκεια: 47 λεπτά

Διαγωνίστηκε επίσημα: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Βομβάης

Jeanine Meerapfel: κείμενα, συν-σκηνοθεσία, εικόνες κινητού, αφήγηση, παραγωγή

Φλώρος Φλωρίδης: σύλληψη / σενάριο, συν-σκηνοθεσία, εικόνες κινητού, γραφικά, ζωντανά αυτοσχεδιασμένη μουσική, πνευστά, ηλεκτρονικά

Johann Feindt: κάμερα, διεύθυνση φωτογραφίας

Βάσω Φλωρίδη: μοντάζ ταινίας

Jutta Hell & Dieter Baumann [Tanzcompagnie Rubato]: χορογραφία, χορός

Τίτος Καριωτάκης / Χρήστος Χαρμπίλας [Royal Alzheimer Studio]: ηχογράφηση / μίξη ήχου / ηχητικό μοντάζ

Το εικαστικό ντοκιμαντέρ / οπτικοακουστικό δοκίμιο του Φλώρου Φλωρίδη και της Ζανίν Μέραπφελ συνδυάζει τον ανθρωπολογικό κινηματογράφο με την μουσική, τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία. Αναφέρεται στις μεταβολές και τις συνέπειες που επιφέρει η επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης στις ζωές των ανθρώπων και της σχέσης τους με τη Φύση. Μέσα από τον παραγωγικό συγκερασμό στοιχείων διαφόρων τεχνών αναδεικνύεται πώς η τεχνολογία και η ραγδαία συσσώρευση δεδομένων κατακλύζουν και "αποικίζουν" την ανθρώπινη ύπαρξη επηρεάζοντας την ισορροπία μεταξύ της ψυχικής, της πνευματικής και της βιολογικής υπόστασής της.

Ο χώρος προβολής είναι covid-free και διαθέτει 48 θέσεις, αυστηρά. Τηρούνται τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και ο έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης γίνεται στην κύρια είσοδο του πολυχώρου To Pikap.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά τους δημιουργούς Φλώρο Φλωρίδη και Jeanine Meerapfel για τη διάθεση της ταινίας, καθώς και τον πολυχώρο To Pikap [Ολύμπου 57] για τη διάθεση της αίθουσας.

Επόμενη προβολή [είσοδος ελεύθερη] την Τρίτη 03 Μαΐου 2022,

ώρα 20:00, στο Pikap kato, με τις επτά [7] βραβευμένες ταινίες του

7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας [IASFF]

" Το 7ο φεστιβάλ Αλεξάνδρειας ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ