Προβολές ντοκιμαντέρ για Rowland S. Howard, Morphine, The Clash και Caspar Brötzmann στο Black Box Mini Festival

Black Box Mini FestivalΤο Black Box είναι ένα νέο μίνι φεστιβάλ, που εστιάζει σε ταινίες για την μουσική (κυρίως ντοκιμαντέρ και όχι μόνο), από το πεδίο του πανκ, το μεταπάνκ και της σύγχρονης αβαν γκαρντ.  Η πρώτη έκδοση του Black Box, παρουσιάζεται την Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4 Μαρτίου, στον χώρο Τέχνης Cinemarian, Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, στο Κουκάκι.

Περιλαμβάνει, το βιογραφικό ντοκιμαντέρ «Autoluminescent» (Αυτόφωτος), για έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές της Αυστραλιανής ποστ πανκ σκηνής, τον κιθαρίστα, συνθέτη και ερμηνευτή Rowland S. Howard (Birthday Party, Crime and the City Solution), ταινία με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων του Νικ Κέιβ και του Βιμ Βέντερς, το «Journey of Dreams» (Ταξίδι μέσα από τα όνειρα), ένα χρονικό της εμβληματικής καλτ μπάντας των Morphine, το «That’s when the world is mine» (Έτσι γίνεται, όταν ο κόσμος είναι δικός μου), ένα πορτρέτο του μεγάλου αβάν γκαρντ κιθαρίστα Κάσπαρ Μπρέτσμαν (γιου του σημαντικού φρι τζαζ μουσικού Πέτερ Μπρέτσμαν, με πολλές εμφανίσεις και στην Ελλάδα, στις δεκαετίες 70, 80) και τέλος, το απόλυτο ντοκιμαντέρ για τους Clash, «From Westway to the world» (Από το Westway, στον κόσμο).

Σημειώνεται ότι οι ταινίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (φυσικά με ελληνικούς υποτίτλους), ενώ επίσης, συμμετείχαν σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Carousel Films και το Cinemarian, με τη συνεργασία των δημιουργών - παραγωγών των ταινιών.

Η είσοδος ανέρχεται στα 2,5 Ευρώ ανά προβολή και ηθελημένα δεν υπάρχουν κανενός είδους χορηγοί, τα έσοδα καλύπτουν τα λειτουργικά κόστη και κάποιες συμβολικές αποζημιώσεις των δημιουργών.

Δύο προβολές καθημερινά, ώρες έναρξης 20.00  και 22.00. Στον χώρο λειτουργεί καφέ - μπαρ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ:
20.00-22.00 // «Journey of Dreams» ( Morphine )
22.00-00.00 // «Autoluminescent» ( R.S.Howard )

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ:
20.00-22.00 // «Autoluminescent» ( R.S.Howard )
22.00-00.00 // «From Westway to the world» ( Τhe Clash )

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ:
20.00-22.00 // «That’s when the world is mine» (Caspar Brötzmann)
22.00-00.00 // «Journey of Dreams» ( Morphine )

Συγκεκριμένα:
Tο «Journey of Dreams» (Ταξίδι φτιαγμένο από όνειρα), ένα χρονικό της εμβληματικής και ιδιαίτερης μπάντας των Morphine.

Tο «Autoluminescent» (Αυτόφωτος), βιογραφικό ντοκιμαντέρ για έναν από τους σημαντικότερους συντελεστές της Αυστραλιανής post punk σκηνής, Rowland S. Howard (Birthday Party, Crime and the City Solution), ταινία με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων του Νικ Κέιβ και του Βιμ Βέντερς.

Το «From Westway to the world» (Από το Westway προς τον κόσμο), ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους πρωτοπόρους της punk σκηνής της Αγγλίας, Τhe Clash.

Tο «That’s when the world is mine» (Έτσι γίνεται, όταν ο κόσμος είναι δικός μου), ένα πορτρέτο του μεγάλου avant garde κιθαρίστα Κάσπαρ Μπρέτσμαν (γιου του σημαντικού φρι τζαζ μουσικού Πέτερ Μπρέτσμαν).

Σημειώνεται ότι οι ταινίες προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (με ελληνικούς υποτίτλους). Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Carousel Films και το Cinemarian, με τη συνεργασία των δημιουργών – παραγωγών των ταινιών.

https://www.facebook.com/events/583183865370571/