Προβολή της «Διπλωματικής βαλίτσας» συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Τηλέμαχο Μούσσα και τον Απόστολο Λεβεντόπουλο

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΒΑΛΙΤΣΑ (1927) το ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ του ALEKSANDR DOVZHENKO για πρώτη φορά στην ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ συνοδεία ζωντανής μουσικής

ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΜΟΥΣΣΑΣ (πολυοργανίστας) και o ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ (κιθάρα) διαδρούν ηχητικά αυτοσχεδιάζοντας, θα δημιουργήσουν την δική τους ηχητική/μουσική επένδυση.

ΤΡΙΤΗ 22/10/2019 στις 20.30
STUDIO new star art cinema:
ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ 33 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Τηλ 210-8640054 --2108220008

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 7.00 ΕΥΡΩ

Σκηνοθεσία: Aleksandr Dovzhenko. Σενάριο: Aleksandr Dovzhenko, Boris Shcharansky, Yurij Yanovskyi, Moisei Zats. Πρωταγωνιστούν: M. Buyukli, A. Klymenko, Heorhii Zelondzhev-Shypov, Ida Penzo, Boris Zagorsky. Φωτογραφία: Nikolai Kozlovsky. Παραγωγή: Ουκρανία (Upravlinnia-VUFKU) (1927).

Υπόθεση: Το έργο είναι βασισμένο στην αληθινή δολοφονία του ταχυμεταφορέα διπλωματικών εγγράφων της σοβιετικής ένωσης, Theodor Nette. Η πολύτιμη βαλίτσα εκλάπη από Βρετανούς κατασκόπους, μα βρίσκεται πλέον στα χέρια ναυτών ενός πλοίου, που οδεύει προς το Leningrad.

Η υπηρεσία πρακτόρων πληροφοριών καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να την επανακτήσει. Κινηματογραφικό αποτύπωμα: Είναι αρκετά ειρωνικό και πραγματικά
βολικό το γεγονός, πως ο Aleksandr Dovzhenko προτού ασχοληθεί με την κινηματογράφηση, είχε διατελέσει ως εργαζόμενος στο χώρο της διπλωματίας. Και μάλιστα στην ίδια ακριβώς θέση με τον Theodor Nette.

Απλά ο A. Dovzhenko ήταν απεσταλμένος στην πρεσβεία της σοβιετικής ένωσης σε Λονδίνο και Βερολίνο. Φυσικά ο θάνατος του κάποτε συναδέλφου του αποτέλεσε την κύρια αφορμή για τα γυρίσματα της ταινίας. Σε αυτή το έργο ο δημιουργός συνεργάζεται με τον διευθυντή φωτογραφίας Nikolai Kozlovsky και έρχεται σε επαφή με “τεχνικές περικοπής.” Δηλαδή εικόνες υπό ασυνήθιστες γωνίες, νυχτερινές λήψεις και εξπρεσιονιστικές τεχνικές (μέσω οπτικών πρισμάτων). Εδώ ο Aleksandr Dovzhenko εμφανίζεται για πρώτη και τελευταία φορά μέσα σε ταινία του, σε μια σύντομη συμμετοχή.

Τα αρχικά κάδρα του έργου μεταφέρουν με τον πιο ιδανικό τρόπο μια ασυγκράτητη, δραματική ατμόσφαιρα γεμάτη με αγωνιώδη εξέλιξη στις ζωές των ηρώων/ ηρωίδων.
Ανεξάρτητα από τους πράκτορες θα δούμε χαρακτήρες, όπως ναύτες σε κλίμα διασκέδασης, πόρνες που αναζητούν με λαγνεία μόνο τα χρήματα και μεθοδικούς μουσικούς.

Η ολότητα της επαγγελματικής δράσης των τελευταίων θα πραγματοποιηθεί με την  διαμοίραση της απεικόνισης μιας μηχανικής έκφρασης.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΜΟΥΣΑΣ

Ο  πολυοργανίστας και συνθέτης έχει συνθέσει μουσική για παραστάσεις θεάτρου, χορού, για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Brooklyn Academy of Music, το CCRMA του Stanford University, το Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου,TedX Πανεπιστημίου Πειραιώς κ.α. Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής εταιρίας ODC. 'Εχει λάβει το διεθνές βραβείο Music Theater Now 2018 &  έχει βραβευθεί με το 1ο Βραβείο στο Βe  Festival of Birmingham. 'Εχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ και χώρους όπως τα: Brooklyn Academy Of Music, Copenhagen Opera Festival, Aalborg Opera Festival, Operadagen Festival of Rotterdam, Neukollner Oper Berlin, Singapore Arts Festival, Musiktheatertage Wien, Malta Cultural Capital of Europe, SANI Jazz Festival κ.α. Kατέχει Master of Music από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ , Bachelor στις Παιδαγωγικές Σπουδές και στην Γεωπονία και εργάζεται και ως εκπαιδευτικός στην Ειδική Αγωγή. Έχει συνεργαστεί με μουσικούς όπως οι: Damo Suzuki, Blaine L. Reininger, Σαβίνα  Γιαννάτου, Pamelia Kurstin, Γεωργία Συλλαίου, Lena Norin, Θάνος Ανεστόπουλος, Michel Hatzigeorgiou, Julia Kent, Missirli Ahmet, Μra Oma, Δημήτρης Βασιλάκης, Δημήτρης "Χαΐνη" Αποστολάκης, Μαρία Βουμβάκη, Νίκο Γιούσεφ, Δ. Καμαρωτός, και άλλους σημαντικούς μουσικούς. Έχει συμπράξει επί σκηνής  με καλλιτέχνες της Jazz  όπως οι Chico Freeman, Sheila Jordan και με τον θρυλικό Beatnik ποιητή Jerome Rothenberg και έχει ανοίξει συναυλίες των Anouar Brahem, Nouvele Vague, Brendan Perry (Dead Can Dance), Ozric Tendacles, Manhattan Vibes κ.α. Συμμετείχε στα group «Μπλε», «Xaxakes», «LoveLab», «Acetic Voice», «Medieval Death» κ.α. Έχουν εκδοθεί  3 cd με συνθέσεις του από την εταιρία Αnkh Records που κινούνται υφολογικά στο χώρο της σύγχρονης Jazz και 3 cd με συνθέσεις για το θέατρο από την εταιρία ODC.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Απόστολος Λεβεντόπουλος είναι κιθαρίστας με σπουδές κλασικής, και τζαζ κιθάρας στο Berklee College of Music της Βοστώνης. 'Εχει παίξει με πολλούς γνωστούς έλληνες και ξένους jazz μουσικούς (Sean Corby, Alex Foster, Marek Patrman, Logan Richardson, Rex Richardson, Peter Slavov, Yoel Soto, Dayna Stephens, Erik Vermeulen, Jason Yarde, κ.α.), σε jazz, funk και ethnik σχήματα, και έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και clubs σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (Η.Π.Α., Βραζιλία, Αγγλία, Γαλλία, Σιγκαπούρη, Ιταλία, Πορτογαλία κ.α.). Έχει επίσης συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, την Ελληνική Θεαμάτων, και πολλές ομάδες χορού και θεάτρου (Oktana, Dameblanche, Fingersix, θεατρική εταιρία ''Πόλις'', Theatre Lab Company, Creo Dance Company, κ.α.), ως συνθέτης, ενορχηστρωτής η μουσικός.