Προβολή του Das Cabinet des Dr. Caligari στο Βόλο και τη Θεσσαλονίκη με ζωντανή μουσική από τους the Prefabricated Quartet

The Prefabricated Quartet

Το μουσικό σύνολο the Prefabricated Quartet με έδρα τη Θεσσαλονίκη και πολυετή καλλιτεχνική παρουσία -ως σύνολο, αλλά και ατομικά- έχει συνθέσει και ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής, πρωτότυπη Μουσική, συνοδεία της εμβληματικής ταινίας του Γερμανικού Εξπρεσιονισμού Das Cabinet des Dr. Caligari (the Cabinet of Dr. Caligari), 1920 (σκην. Robert Wiene).

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας Das Cabinet des Dr. Caligari  (26.2.1920), η οποία θεωρείται μια από τις πρώτες ταινίες τρόμου.

Με την καλλιτεχνική ώσμωση που πραγματοποιείται με τη Μουσική των the Prefabricated Quartet, αναδεικνύεται όχι μόνο η σημαντικότητα του αυτόνομου κινηματογραφικού έργου, αλλά και η διαχρονικότητά του, μέσω σύνθεσης και συνέργειας εικόνας και ήχου, που μπορούν και να απέχουν μεταξύ τους, έναν ολόκληρο αιώνα.

Κυριακή 9 Ιουνίου: Θερινός Κινηματογράφος «Εξωραϊστική»
Δημητριάδος 263, Βόλος
Εισιτήριο: 7€ Γενική.

Τετάρτη 12 Ιουνίου: «Ύψιλον»
Εδέσσης 5, Θεσσαλονίκη
Είσοδος ελεύθερη

the Prefabricated Quartet

Το μουσικό σύνολο the Prefabricated Quartet σχηματίστηκε το 2005 στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι το 2011 κυκλοφόρησαν δύο δίσκους (Side the Sail, 3 Στιγμές (soundtrack)), πραγματοποίησαν αρκετές ζωντανές εμφανίσεις -κυρίως στη Θεσσαλονίκη- και συνέθεσαν πρωτότυπη μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση (Attractive Illusion, σκην. Π. Σεβαστίκογλου, Κανένας, σκην. Χ. Νικολέρη, Τρεις Στιγμές, σκην. Π. Σεβαστίκογλου, Άγρια Παιδιά (τραγούδι τίτλων τηλεοπτικής σειράς), σκην. Χ. Νικολέρη κ.ά.). Συνέθεσαν πρωτότυπη μουσική για το αριστούργημα του βωβού κινηματογράφου the Crowd (σκην. King Vidor), το οποίο παρουσίασαν στα πλαίσια του 50ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2009) με ζωντανή συνοδεία Μουσικής.  Μουσική και τραγούδια τους βρίσκονται σε αρκετές συλλογές.

Από το 2018 το μουσικό σύνολο the Prefabricated Quartet επανενώθηκε και μέσα στο 2019 παρουσιάζει την πρωτότυπη μουσική του προσέγγιση για την εμβληματική ταινία του Γερμανικού Εξπρεσιονισμού Das Cabinet des Dr. Caligari (the Cabinet of Dr. Caligari), 1920 (σκην. Robert Wiene).

the Prefabricated Quartet

Μιχάλης Σιώνας: φωνή & μπάσο
Θοδωρής Παπαδημητρίου: τσέλο
Χρήστος Γούσιος: ηλεκτρική κιθάρα
Αλέξανδρος Γεωργελής: τύμπανα

https://www.facebook.com/ThePrefabricatedQuartet