Ραδιο...+θέσεις



Ραδιοθέσεις
Εννέα παραγωγοί - συνεργάτες του σταθμού, συμβάλλουν με τη μουσική τους στην έκδοση αυτού του cd για τα εννέα χρόνια λειτουργίας του 9,58 fm.

H Γεωργία Συλλαίου,ανοίγει την 'αυλαία',με τον καλύτερο τρόπο, επιλέγοντας τρία τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη,σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη και Γιάννη Θεοδωράκη, ακολουθεί ο Μr.Blues Wire, Ηλίας Ζάικος με τα γνώριμα του blues, ο Πάρις Παρασχόπουλος με μουσική αφιερωμένη στα παιδιά -για κιθάρα και βιόλα, ο Χρήστος Κίλιας παρουσιάζει δύο ατμοσφαιρικά οργανικά θέματα, ο Θανάσης Ζλατάνος και οι Medousa,στο 'Realize' ηχογραφημένο στο Oslo το ΄78, μας ταξιδεύουν σε εποχές όπου το progressive rock κυριαρχούσε, αλλά με το 'Xidarockin' μας επαναφέρει στους σύγχρονους ήχους, ο Σάκης Παπαδημητρίου και τα 'Κύματα' με τον Λευτέρη Αγγουριδάκη και τον Gianni Gebbia (soprano sax) από το 6ο Φεστιβάλ Τζάζ, στον θρυλικό Ελλήσποντο της Αγγελάκη.

Ο Μιχάλης Λουκοβίκας σε μια δική του προσέγγιση στο παραδοσιακό μικρασιάτικο 'Και γιατί δεν μας το λες', ενώ ο Κώστας Βόμβολος με δύο αποσπάσματα από το θεατρικό 'Η Γυναίκα του Κανδαύλη' της Μαργ. Λυμπεράκη, που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά το '97 από την Πειραματική Σκηνή Τέχνης. Τέλος ο Δημήτρης Ιωάννου κλείνει την συλλεκτική έκδοση με τέσσερα κομμάτια για λαούτο του Γερμανού συνθέτη του 18ου αιώνα David Kellner.

Όλες οι συνθέσεις αποτελούν ακυκλοφόρητα έργα των καλλιτεχνών, ενώ οι Δ. Ιωάννου και Μ. Λουκοβίκας ηχογράφησαν αποκλειστικά τα κομμάτια τους στο στούντιο του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΤ3, με ηχολήπτη τον Παναγιώτη Γιολτζίδη.

Ιδέα-Επιμέλεια παραγωγης : Πάνος Ηλιόπουλος - 'Η πόρτα που ανοίγει' και 9,58 -ΕΡΤ3.(e-mail: 958fm@ert3.gr)