Σαν τα χιόνια! Gomez, 16 Horsepower, Stephin Merritt, Therapy?, David KilgourGomez
Στις 18/3, εννιά μήνες μετά την ηχογράφησή του, θα κυκλοφορήσει το νέο των Gomez 'In our gun'. Σα να μην πιστεύει η Hut στο περιεχόμενο. Κάλχας δεν είμαι, αλλά μαντεύω πως θα ψάχνουν εταιρεία του χρόνου. Σ'ένα κομμάτι του single 'Sure shot' θα συμμετέχει ως νταμπλομπασίστας ο Danny Thompson των Pentangle. Κάποιοι άλλοι πρόσφατα θυμήθηκαν τον Bert Jansch, άντε να ξαναγίνουν για καμιά αρπαχτή οι Pentangle να μην πάει τζάμπα η διαφήμιση.

Δεν διαλύονται οι 16 Horsepower. Μετά το πολύμηνο διάλειμμα (και ποιος ξέρει τί άλλο) οι... απλοί στρατιώτες έπαψαν να έχουν πρόβλημα με τους στίχους του αρχηγού και μπαίνουν μαζί του στο studio για ηχογράφηση νέου δίσκου που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του (φετινού) καλοκαιριού.

Οι Therapy? χώρισαν τους δρόμους τους με τον ντράμερ Graham Hopkins και ως πραγματικοί τζέντλεμεν του ευχήθηκαν να προκόψει με ότι κι αν ασχοληθεί στο μέλλον. Κι ο κιθαρίστας των Pitchshifter ένιωθε ακάλυπτος στις τάξεις τους (πως να μη νιώθει...) και σκάρωσε νέο γκρουπ: The blueprint. O Fieldy των Korn επέλεξε την κλασική οδό: παραμένει στο χρυσοφόρο γκρουπ, αλλά βγάζει στις 22/1 rap δίσκο για την πλάκα του, (από αγάπη για το είδος, λέει αυτός) το 'Rock 'n' roll gangster'.

H νέα ανακάλυψη της Sub Pop ακούει στο όνομα Rosie Thomas. Έπαιζε, λέει, στους Velour 100 μέχρι το 1999. Μετά ετοίμασε μάλλον το 'When we were small' που βγαίνει κι αυτό στις 22/1 αλλά στον ελεύθερο χρόνο της βοήθησε και τον Damien Jurado στο μαγείρεμα του 'The ghost of David'.

Στις 22/1 η Merge θα κυκλοφορήσει το soundtrack της ταινίας 'Eban and Charly', (δε μπήκε στον κόπο να μας αποκαλύψει το όνομα του σκηνοθέτη) που έγραψε και ηχογράφησε ο Stephin Merritt των Magnetic Fields.

Από την ίδια εταιρεία θα κυκλοφορήσει και το νέο cd του αστείρευτου Νεοζηλανδού David Kilgour (Clean) 'A feather in the engine'.

Το Δανέζικο Roskilde festival μας φοράει και φέτος τα γυαλιά. Έκλεισε και ανακοίνωσε ήδη για φέτος (27-30 Ιουνίου) Red Hot Chili Peppers, Garbage και έπεται συνέχεια. Το Rockwave πότε βγάζει τα πρώτα ονόματα, Απρίλιο, Μάιο;

762 εκατομμύρια άλμπουμ πουλήθηκαν το 2001 στην Αμερική. Πολλά; Οι βιομήχανοι θρηνούν για την πτώση του 2.8%. Το 2000 πουλήθηκαν 785 εκατομμύρια. Τα 4 εκατομμύρια ξεπέρασαν μόνο οι Linkin Park, Shaggy, 'N Sync, Enya, Staind και Alicia Keys.