Στο Rock’n’Roll Hall of Fame ζητάνε την ψήφο σου

Rock’n’Roll Hall of FameΟ θεσμός του Rock’n’Roll Hall of Fame είναι και λίγο lame, να τα λέμε αυτά. Φέτος, οι υποψηφιότητες που τέθηκαν σε ψηφοφορία πάντως, είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες. Η Τζόαν Μπαέζ μάλλον ολοκληρώνει τον κύκλο των «μεγάλων που δεν έχουν μπει ακόμα», οι Pearl Jam παίρνουν και αυτοί το δρόμο για την κοιλάδα των δεινοσαύρων (αλλά είναι σίγουρα συμπαθητικότεροι από πολλούς), ενώ αν υπήρχε ένα κομμάτι για να βάλεις τους Journey σε οποιοδήποτε κατάλογο, από το πιο κιτς ντύσιμο και τους impersonators του Richie Blackmore, μέχρι «διαμάντια στη λάσπη», αυτό θα ήταν το Wheel in the sky φυσικά.

Tupac και Yes είναι οι αποδείξεις ότι η σύγχρονη μουσική είναι των άκρων, Jane’s Addiction και Bad Brains στηρίζουμε, Chic επίσης, Janet Jackson νοτ σο ματς, ELO, Chaka Kan, Cars έρχονται από τα ράφια του δισκάδικου που φοβόμασταν να ψάξουμε. Επίσης, οι Depeche Mode ζητάνε την ψήφο σας, αλλά καλύτερα όμως οι Kraftwerk, οι Zombies και ο Joe Tex από τα oldies  but goodies, J. Geils band από κοντά, Steppenwolf βάζουν καρφωτή Δευτέρα και βρουμ-βρουμ, τα-τατα-τααταααα-τα-ταααα-τααααααα, και τέλος (ας θεωρηθεί και τοποθέτηση προϊόντος), οι MC5, αυτή η μεγάλη μπαντάρα από το Ντιτρόιτ. Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν ήδη, εδώ.

To Rock’n’ Roll hall of fame είναι ο δεύτερος λόγος για να επισκεφτεί κανείς το Κλίβελαντ, μετά τον Λεμπρόν Τζέιμς. Φέτος κλείνει 30 χρόνια ζωής και ο πρώτος που «πάτησε πόδι» εκεί, ήταν φυσικά ο Έλβις.