The Monochrome Set, Zounds, Theatre of Hate, The Astronauts & Sex Gang Children το φθινόπωρο στο An Club

Monochrome SetThe Monochrome Set
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Γεννημένοι στη δύση των 70’s σε ένα Λονδίνο που έβραζε από τις ηλεκτρικές εκκενώσεις των παιδιών με τις παραμάνες, διατηρούν τις ρίζες τους στις στάχτες των περίφημων Adam & the Ants αφού τα μέλη τους χρημάτισαν πρωτοπαλίκαρα του Adam Ant.

Απελευθέρωσαν ένα τόσο αρτίστικο και γοητευτικό κρυφτούλι με τη θλίψη της Γηραιάς Αλβιόνος, ώστε η Rough Trade τους τσίμπησε αμέσως για να κυκλοφορήσουν το ’79 τρία πολύτιμα singles: He’s Frank, Eine Symphonie des Grauens και το ιστορικό φερώνυμο Monochrome Set - άπαντα μαγικά μέσα στη διαφορετικότητά τους.

Το Post-Punk, το new wave και τα indie καλούδια πριν καν οριοθετηθούν επίσημα από τους επιγόνους, κλείνουν μοναδικά το μάτι σε μια από τις πιο όμορφες εκφάνσεις που γνώρισε ποτέ η Βρετανική εκλεκτική Art Pop σε ολόκληρο το φάσμα της εξαιρετικής δισκογραφία τους: Strange Boutique (1980), Love Zombies (1981), Eligible Bachelors (1982), The Lost Weekend (1985), Fin (1986), Dante’s Casino (1990), Jack (1991), What a Whopper! (1992), Charade (1993), Live (1993), Misere (1994), Trinity Road (1995), Platinum Coils (2012), Super Plastic City (2013), M-80 (2013), Spaces Everywhere (2015), Cosmonaut (2016), Maisieworld (2018).

Με τη νέα εξαιρετική συλλογή The Monochrome Set 1979-1985 (boxset) αλλά και ολοκαίνουριο άλμπουμ στις αποσκευές τους, οι μυθικοί The Monochrome Set έρχονται στην Ελλάδα για μία και μοναδική ζωντανή εμφάνιση στο AN Club το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, στο πλαίσιο μιας νύχτας όπου η πεντάμορφη μελαγχολία των χαμένων Punk-New Wave ονείρων των 80’s & 90’s θα έχει την τιμητική της.

Facebook event

 

Zounds
Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Facebook event

 

Theatre of Hate
Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της Post-Punk και Gothic Σκηνής, οι Theatre of Hate γεννήθηκαν με την ανατολή της δεκαετίας του ’80 στο Λονδίνο. Αδιαφιλονίκητος ηγέτης τους ο ένας και μοναδικός, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης Kirk Brandon (πρώην αρχηγός των punk rockers The Pack).

Η χαρακτηριστική φωνή του σημάδεψε ολόκληρες γενιές οπαδών του Σκοτεινού Ήχου από τους πρώτους ύμνους της εποχής στα καταγώγια του Λονδίνου μέχρι τις μέρες μας και μάλιστα με διαφορετικά εκφραστικά οχήματα, αφού αυτός είναι ο δημιουργός και των Alternative-Indie Rockers, Spear of Destiny αλλά και του Rock Supergroup των Dead Man Walking στο οποίο κατά καιρούς συμμετείχε πλήθος προσωπικοτήτων της Μουσικής Κοινότητας, από τον Mick Jones (The Clash, Carbon, Silicon, Gorillaz), τον Glen Matlock (Sex Pistols), τον Derek Forbes (Simple Minds) και τον Billy Duffy (The Cult) μέχρι τον Brian Setzer (Stray Cats) και τον Lemmy (Motorhead).

Είναι όμως με τους Theatre of Hate που σχεδόν ό,τι κι αν έκανε ο Kirk Brandon, αυτό λάμβανε μυθικές διαστάσεις στο διάβα του Χρόνου τόσο σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων όσο και σε δισκογραφικό: He Who Dares Wins-Live at the Warehouse Leeds (1981 και στην κορυφή των Indie Charts του Ηνωμένου Βασιλείου), Live at the Lyceum (1981), Westworld (1982), He Who Dares Wins (1982 και στο Νο3 των Indie Charts του Ηνωμένου Βασιλείου), Original Sin (1985), Ten Years After (1993), Retribution Over the Westworld (1996), He Who Dares Wins/He Who Dares Wins II (1996), Retribution (1996), Aria of the Devil (1998), Love Is a Ghost (2000), Live at the Astoria 91 (2006), Live in 82 (2006), Live in Sweden (2006), Live 2013 (2014), Kinshi (2016).

Οι θρυλικοί Theatre of Hate έρχονται πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία, μοναδική και πολυαναμενόμενη ζωντανή εμφάνιση στο AN Club τo Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019. Πρόκειται για μια άχαστη συναυλία που είναι ένα μεγάλο ραντεβού με την ίδια την Ιστορία του Post-Punk και του Goth Rock.

Facebook event

 

The Astronauts
Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Η θρυλική φιγούρα του Mark Astronaut στέκεται ακόμα στο τιμόνι ενός από τα πλέον προχωρημένα αλλά και παραγνωρισμένα συγκροτήματα της Βρετανικής Post Punk Σκηνής επιβεβαιώνοντας το The Astronauts = Mark Astronaut -ήταν, είναι και θα είναι έτσι όσο αναπνέει ο Μαρκ στον πλανήτη Γη. Δημιούργησε τους Αστροναύτες 42 χρόνια πριν, το 1977 κι ενώ η Μεγάλη Βρετανία πνιγόταν από τις τοξικές αναθυμιάσεις των εκρήξεων της γενιάς της παραμάνας.

Με ιδιαιτέρως φανατικό κοινό στην Ελλάδα αφού τα δύο πρώτα εξαιρετικά LPs τους, “Peter Pan Hits The Suburbs” & “It’s All Done By Mirrors” έγραψαν ιστορία ως ελληνικές cd κυκλοφορίες της Lazy Dog πίσω στα μέσα των 90s, με κλασικούς ύμνους των 80’s όπως το Protest Song να προκαλούν ακόμα ρίγη στο άκουσμά τους και ισχυρούς δεσμούς αίματος με ιστορικές πάνκικες κολεκτίβες όπως οι Crass, οι Zounds και οι The Mob, οι μυθικοί Αστροναύτες ξύνουν ακόμα τις παλιές πληγές μιας Γηραιάς Αλβιόνας που χάθηκε για πάντα…

Η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός: ο Μαρκ και το πλήρωμά του κατηφορίζουν με το διαχρονικό διαστημόπλοιό τους στα μέρη μας για μία και μοναδική αποκλειστική ζωντανή εμφάνιση. Το Σάββατο 9 Νοέμβρη τρέχοντος έτους προσεδαφίζονται στο AN Club, στο ίδιο μέρος που πριν από 12 και πλέον χρόνια πραγματοποίησαν εκείνη την αξέχαστη συναυλία τους την άνοιξη του 2007. Μάλιστα, τούτη τη φορά ο Μαρκ είναι αποφασισμένος να μας προσφέρει απλόχερα όλη την αγάπη του, αφού οι Αστροναύτες θα ερμηνεύσουν για πρώτη φορά επί σκηνής ολόκληρο το μυθικό πρώτο άλμπουμ τους “Peter Pan Hits The Suburbs” κι επιπλέον όλα τα χάιλαϊτς της συναρπαστικής πορείας τους καταμεσής του Εγγλέζικου αντεργκράουντ αλλά και νέες συνθέσεις!

Facebook event

 

Sex Gang Children
Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 at AN Club

Για πολλούς η πιο αυθεντική Γκόθικ μπάντα που αναδύθηκε ποτέ από τα υγρά λαγούμια του Ηνωμένου Βασιλείου, οι Sex Gang Children οριοθέτησαν το Goth Rock με την ανατολή της δεκαετίας του ’80 επιλέγοντας ένα από τα πιο σκοτεινά γοητευτικά και συνάμα δυνατά ονόματα σε ολόκληρη τη Μουσική Ιστορία -με ρίζες στα κείμενα του William Burroughs.

Η δισκογραφία τους ορίζει το Γκόθικ με τρόπο μοναδικό κι ανεπανάληπτο αποκτώντας διαστάσεις ιερές και απαραβίαστες για άπαντες τους μαυροντυμένους οπαδούς του σκοτεινά μελαγχολικού ήχου.

Με μπροστάρη τη σχεδόν μυθική περσόνα του Andi Sex Gang και στο πλαίσιο της ήδη θρυλικής Electric Jezebel Tour, άπαντες οι Sex Gang Children έρχονται 1η φορά στην Ελλάδα για μία και μοναδική αποκλειστική ζωντανή εμφάνιση στη σκηνή του AN Club.

Και μάλιστα, εκτός από τα μεγάλα highlights από τη σχεδόν 40χρονη πορεία τους στη σκοτεινή πλευρά της σελήνης, θα ερμηνεύσουν επί σκηνής και ολόκληρο το συγκλονιστικό άλμπουμ τους Song and Legend.

Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, οι τυχεροί παρευρισκόμενοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν επιπλέον, αντί για ένα απλό opening act, αγαπημένα τραγούδια των Sex Gang Children έτσι όπως δε ξανακούστηκαν ποτέ. Με τον Andi συνοδεία έτερου μέλους της μπάντας να παρουσιάζουν για 1η φορά ακουστικές εκδοχές γνωστών συνθέσεων του συγκροτήματος αλλά και σόλο. Μια μοναδική βραδιά γεμάτη Sex Gang Children!

Facebook event