The Thing Live in Athens!

The ThingΟι The Thing, η θρυλική avant jazz/punk μπάντα των Mats Gustafsson, Ingebrigt Håker Flaten και Paal Nilssen-Love, επισκέπτονται την Αθήνα για πρώτη φορά, για μια μοναδική ζωντανή εμφάνιση στο ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17), την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, στις εννιά το βράδυ, καλεσμένοι του Underflow Record Store & Art Gallery.

Η πώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει και γίνεται αποκλειστικά από τον χώρο του Underflow Record Store & Art Gallery, Καλλιρόης 39, Σταθμός Μετρό Συγγρού-Φιξ. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά (2114039926) ή μέσω email (info@underflow.gr)
Τιμή εισιτηρίου: 30 ευρώ
Opening Act: TBA

Βιογραφικό:
Οι The Thing σχηματίστηκαν το 1999, με αρχικό στόχο να ηχογραφήσουν ένα άλμπουμ διασκευών σε συνθέσεις του μεγάλου τρομπετίστα Don Cherry. Γρήγορα εξελίχθηκαν σε ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της ευρωπαϊκής avant jazz σκηνής, καταγράφοντας στην πορεία συνεργασίες με τεράστιους καλλιτέχνες όλων των μουσικών ιδιωμάτων, τα ονόματα των οποίων προκαλούν ζάλη: Peter Brötzmann, Jim O’Rourke, Thurston Moore & Sonic Youth, The Ex, Arto Lindsay, Kieran Hebden, Steve Reid, Merzbow, Guy Picciotto κλπ. Έχοντας στο ενεργητικό τους πάνω από 600 συναυλίες παγκοσμίως και μια εκτεταμένη δισκογραφία, οι The Thing συνεχίζουν να δοκιμάζουν τα όρια του ήχου τους και να παίζουν  χωρίς συμβιβασμούς το εκρηκτικό avant jazz/punk μείγμα που τους έχει κάνει τόσο αγαπητούς.

Σύνθεση:
Mats Gustafsson – alto, tenor, baritone and slide saxophone, live electronics
Ingebrigt Håker Flaten – double bass and bass guitar
Paal Nilssen-Love – drums

Mats Gustafsson
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής jazz σκηνής, ηγετική φιγούρα των The Thing αλλά και των Fire!/Fire! Orchestra, ο Mats Gustaffson γεννήθηκε το 1964 στη Σουηδία και εμφανίστηκε στα μουσικά δρώμενα της χώρας του στα μέσα των 80s. Η αγάπη του για τo punk της εφηβείας του παραμένει εμφανής στον τρόπο με τον οποίο επιτίθεται στο σαξόφωνό του, τόσο στις ηχογραφήσεις όσο και στις ζωντανές του εμφανίσεις. Το 2011 έλαβε το Nordic Council Music Prize, το σημαντικότερο μουσικό βραβείο των σκανδιναβικών χωρών. Εκτός από διακεκριμένος μουσικός, ο Mats  Gustaffson παραμένει φανατικός λάτρης της μουσικής και μανιώδης συλλέκτης δίσκων, με μια συλλογή βινυλίων που ζυγίζει περίπου 2,5 τόνους -περισσότερα εδώ.

Ingebrigt Håker Flaten / Paal Nilssen-Love
Συνεργάζονται σε διάφορα μουσικά σχήματα από το 1992 και θεωρούνται δικαίως το βαρύτερο rhythm section της Νορβηγίας.

Επιλεγμένη δισκογραφία:
She Knows, with Joe McPhee (2001)
Garage (2004)
Action Jazz (2006)
Bag It (2009)
Mono (2011)
The Cherry Thing, with Neneh Cherry (2012)
Boot! (2013)
Live, with Thurston Moore (2014)
Shake (2015)
Baby Talk, with James Blood Ulmer (2017)

Facebook event

Underflow Record Store & Art Gallery:
http://underflow.gr
https://www.facebook.com/underflowathens
Το Vinyl Factory μας συμπεριέλαβε στα καλύτερα δισκοπωλεία του κόσμου!

ΙΛΙΟΝ plus:
https://www.facebook.com/ilionplus/