ΘΡΙ ΣΙΞΤΥ presents Counter Culture


James Pants Counter Culture
live - dj sets - lecture - workshop

Ψυχαγωγία, ανταλλαγή ιδεών και εκπαίδευση!

Το ΘΡΙ ΣΙΞΤΙ Independent Record Store θέλοντας να δώσει μία νέα και πιο δημιουργική προοπτική στον όρο "event", προ(σ)καλεί το κοινό σε έναν μουσικό διάλογο που, εκτός από live show και dj sets, θα περιέχει μία σειρά από Red Bull Music Academy Workshops και διαλέξεις σε συνεργασία με την Red Bull Music Academy, την παγκόσμια πλατφόρμα προώθησης της underground μουσικής κουλτούρας, με το δημιουργικό στούντιο Φ a b r i k a Sonic Arts και την SAE. Στο διάλογο αυτό θα συμμετέχουν καλλιτέχνες-κλειδιά της ανεξάρτητης μουσικής σκηνής που με τον τρόπο τους επηρεάζουν το παγκόσμιο μουσικό γίγνεσθαι.

Στόχος των Counter Culture events είναι η παρουσίαση νέων καθώς και καταξιωμένων καλλιτεχνών συνδυασμένη με τη δημιουργική αλληλεπίδραση τους με νέους παραγωγούς, μουσικούς, djs, ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας αλλά και “music lovers” με σκοπό την αντίσταση στη συρρίκνωση της μουσικής δημιουργίας και στη βαθύτερη προσέγγιση και εξερεύνηση του σύγχρονου ήχου.

Τα Red Bull Music Academy Workshops και οι διαλέξεις δίνουν την ευκαιρία να τεθούν ερωτήματα αλλά και να βρεθούν απαντήσεις σε ζητήματα που δεν απέχουν πολύ από το να προσφέρουν μια σπίθα δημιουργίας αλλά και γνώσης, που πολλές φορές δίνει τη σωστή δόση έμπνευσης για καλύτερη μουσική, καλύτερη διασκέδαση, μεγαλύτερα χαμόγελα!!

Πρώτος στη λίστα των καλεσμένων είναι ο James Pants ή αλλιώς ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον πάταγο που έχει δημιουργήσει, τα τελευταία χρόνια η Stones Throw Records, σημείο αναφοράς για πολλούς καλλιτέχνες του σύγχρονου hip hop -με γερές δόσεις από funk, soul και jazz- ήχου. Μια μοναδική ευκαιρία για τους sample freaks αυτής της πόλης να έρθουν σε επαφή με έναν από τους ήρωές τους, την επόμενη μέρα της live εμφάνισής του.

Επόμενος στη λιστα των εκλεκτών καλεσμένων είναι ο "Πατέρας της ethio-jazz", Mulatu Astatke, ευρύτερα γνωστός από το soundtrack της ταινίας "Broken Flowers" του Τζιμ Τζάρμους και της σειράς συλλογών "Ethiopiques", όπου μαζί με τους Heliocentrics ξεσήκωσε 5.000 περίπου κόσμο από τη μεγάλη σκηνή του Synch Festival. Μετά τις διαλέξεις που έχει δώσει στο Χάρβαρντ και στο MIT, o 70χρονος καλλιτέχνης θα μοιραστεί τις γνώσεις του με το ελληνικό κοινό, μία μέρα πριν την πρώτη εμφάνισή του σε κλειστό συναυλιακό χώρο.

Στη σειρά των εκπαιδευτικών events προστίθεται o Ιταλός Bepe Loda, ένας από τους πρωτοπόρους της DJ κουλτούρας (πρώτο dj set το 1973), ο οποίος συνέβαλε στην εξέλιξη του “Italo Synth” ήχου και πρωτεργάτης της “Cosmic Disco” σκηνής.

Περισσότερα Counter Culture events θα ανακοινωθούν σύντομα!

COUNTER CULTURE SCHEDULE

James Pants (Stones Throw) - live
12/3: Live @ ΤΩΡΑ K44
13/3: Lecture @ ΤΩΡΑ K44
13/3: Music Production Workshop @ Φ a b r i k a Sonic Arts Studio

Mulatu Astatke & The Heliocentrics
16/4: Workshop @ Six D.o.g.s
17/4: Live @ Fuzz

Beppe Loda
13/5: Music Production Workshop @ Six D.o.g.s
14/5: Dj set @ Six D.o.g.s

Concept by
ΘΡΙ ΣΙΞΤΥ
www.360records.gr myspace facebook

Eλασιδών 29 , Κεραμεικός Τηλ : 210 3453 307 email : info@360records.gr