Το 13ο TiSFF στα 54α Δημήτρια

Το TiSFF / Thessaloniki International Short Film Festival είναι το διεθνές ραντεβού δημιουργών ταινιών μικρού μήκους, που πραγματοποιείται για 13η συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Το 13ο TiSFF καταλαμβάνει ένα κινηματογραφικό 4ήμερο, από την Πέμπτη 17 έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, με ταινίες μικρής διάρκειας, στις αίθουσες Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα, προβάλλοντας ότι δεν τολμά να «αγγίξει» το εμπορικό σινεμά, συμμετέχοντας έτσι στα 54α Δημήτρια, τις γιορτές της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Αποτελεί διεθνές φεστιβάλ που στόχο έχει την προβολή και προώθηση πρωτοποριακών ιδεών και τάσεων, όπως αποτυπώνονται σε μικρής διάρκειας ταινίες (έως 45 λεπτών), συμπυκνώνοντας και καταγράφοντας την πορεία του πλανήτη σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτικό, ερωτικό, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά και κάθε είδους καλλιτεχνικής οπτικής.

Φέτος, η ThessFest, διοργανώτρια εταιρία του TiSFF, σε συνεργασία με το ΑΖΑ Cinema Club, για πρώτη φορά εισάγει ένα πρωτοπόρο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα φεστιβάλ, παρουσιάζοντας στο κοινό της Θεσσαλονίκης το INTIMATE, που θα λάβει χώρα την τελευταία μέρα του κινηματογραφικού τετραημέρου, στοχεύοντας να αγγίξει το κοινό χωρίς να αποφεύγει την οικειότητα και τον αισθησιασμό στην οθόνη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το TiSFF φιλοξενεί δεσπόζουσες μορφές του ελληνικού κινηματογράφου, όπως οι Γιάννης Οικονομίδης και Βαγγέλης Μουρίκης, καθώς και δημιουργούς από όλο τον κόσμο.

Επί ένα τετραήμερο τα απογεύματά μας και τα βράδια μας γεμίζουν με ό,τι δεν τολμάει να δείξει το εμπορικό σινεμά.

Ώρα έναρξης καθημερινά στις 5μμ. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό 5€, μειωμένο 4€ (φοιτητές & ΑΜΕΑ), ημερήσιο 7€, 4ήμερο 20€. Δωρεάν για ανέργους στη πρώτη τρίωρη προβολή.

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα

FB
 
WEB (preview) (live soon)
 
Trailer