«Το εργαστήρι του Δρ. Καλιγκάρι» στο Φαργκάνη με ζωντανή μουσική των The Prefabricated Quartet

Σχετικά με την εκδήλωση: Το Εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι (γερμ. Das Cabinet des Dr. Caligari) είναι γερμανικό ασπρόμαυρο έργο του βωβού κινηματογράφου του 1920. Θεωρείται ως έργο-ορόσημο στην ιστορία του κινηματογράφου και ειδικότερα του κινήματος του γερμανικού εξπρεσιονισμού. Με αφορμή τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της ταινίας, Το εργαστήρι του Δόκτορα Καλιγκάρι (1920) έρχεται με ζωντανή μουσική (και σύνθεση) από τους THE PREFABRICATED QUARTET την Κυριακή 19 και 26 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδι στο θέατρο Φαργκάνη.

Σύνοψη ταινίας: Σε ένα υπαίθριο λούνα παρκ, ο ιδιόρρυθμος υπνωτιστής Δρ. Καλιγκάρι, που είναι ο διευθυντής μιας ψυχιατρικής κλινικής κατευθύνει τον Καίσαρα με τη μέθοδο της ύπνωσης, στο να σκοτώνει χωρίς κίνητρο και λογική. Όλη η πόλη καταδιώκει τον υπνοβάτη, που περιπλανιέται μέσα στη νύχτα, χωρίς να γνωρίζουν πως η κινητήριος δύναμη είναι ο Καλιγκάρι.

Live Μουσική: Οι "the Prefabricated Quartet" έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους (Side the Sail, 3 Στιγμές (soundtrack)), πραγματοποίησαν αρκετές ζωντανές εμφανίσεις και συνέθεσαν πρωτότυπη μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Συνέθεσαν πρωτότυπη μουσική για το αριστούργημα του βωβού κινηματογράφου the Crowd (σκην. King Vidor). Μουσική και τραγούδια τους βρίσκονται σε αρκετές συλλογές.  Από το 2018, παρουσιάζουν την πρωτότυπη μουσική τους προσέγγιση για την εμβληματική ταινία του Γερμανικού Εξπρεσιονισμού Das Cabinet des Dr. Caligari (the Cabinet of Dr. Caligari), 1920 (σκην. Robert Wiene).

Χώρος: Κινηματοθέατρο Φαργκάνη ART. Διεύθυνση: Αγίου Παντελεήμωνος 10 (περιοχή Καμάρα), τηλ. 2310208007

Εισιτήρια: Προπώληση εισιτηρίων: Viva
Πληροφορίες κρατήσεις στο 2310208007
Τιμή: 12 Ευρώ / 10 Ευρώ Ανέργων – Φοιτητικό

Ημερομηνίες: Κυριακή 19 και 26 Ιανουαρίου στις 8.30μμ

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Βίνε
Σενάριο: Χανς Γιάνοβιτς, Καρλ Μάγιερ
Πρωταγωνιστούν: Βέρνερ Κράους (δρ. Καλιγκάρι), Κόνραντ Φάιτ (Τσέζαρε), Φρίντριχ Φέερ (Φράνσις), Λίλ Ντάγκοβερ (Τζέην Όλσεν)

Live Μουσική, σύνθεση – εκτέλεση:
Μιχάλης Σιώνας: φωνή & μπάσο
Θοδωρής Παπαδημητρίου: τσέλο
Χρήστος Γούσιος: ηλεκτρική κιθάρα
Αλέξανδρος Γεωργελής: τύμπανα

Παραγωγή Εκδήλωσης: Underdog Entertainment, κατόπιν συμφωνίας με το ίδρυμα FW Monrau

Media:

https://www.facebook.com/ThePrefabricatedQuartet/

https://www.imdb.com/title/tt0010323/

https://artic.gr/dr-kaligari/