Το Grim Pop των This is Nowhere θα κυκλοφορήσει την 1.2.2020 σε βινύλιο από την Doom Mood Records.

Αυτό είναι ένα δελτίο τύπου για το Grim Pop.

To Grim Pop είναι το τρίτο full length album (καθώς και η έκτη κατα σειρά κυκλοφορία) των This is Nowhere.

Οι This is Nowhere είναι ένα πενταμελές μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πλέον εδρεύει κάπου μεταξύ Βερολίνου, Roermond και συμπρωτεύουσας.

Ξεκίνησαν το 2009 παίζοντας ένα κράμα ψυχεδέλειας, drone’n’roll, θορυβοblues και noise rock, προσπαθώντας να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των ακουσμάτων των μελών τους. Κυκλοφόρησαν τις πρώτες δουλειές τους μέσω της κοοπερατίβας Hands in Sand.

Το 2014 ο πρώτος τους δίσκος “Turn On / Tune Down / Drop D”, σε παραγωγή Shellac Recordings και με artwork από την Replica (με την οποία συνεργάστηκαν για ακόμα 4 κυκλοφορίες), κυκλοφόρησε απ’την βερολινέζικη Nasoni Records.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLbp1gx31utX_6iJh9z-jpQcJu6IfNOHea

Το 2016, κυκλοφόρησαν το δεύτερο full length album τους με τίτλο “Music to Relapse by”, προσθέτοντας στον ήχο τους dub, shoegaze, και στοιχεία πειραματικού rock λόγω καταβολών του νέου τους drummer, Captain Tzek αλλα και του συνεργάτη τους για την ηχογράφηση, Θ. Dzincovic.
https://www.nasoni-records.com/catalogue/this-is-nowhere-release-music-t...

Αργότερα την ίδια χρονιά, το δισκοπωλείο «Λωτός» και η Melotron Recordings κυκλοφόρησαν το “This Is Nowhere doing White Light / White Heat”, μια ζωντανή επανεκτέλεση του κλασικού album των Velvet Underground, σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων, στο πλαίσιο της Record Store Day. Η ηχογράφηση έγινε στο bar Residents με την συμμετοχή του Sonny Touch σε 2 από τα κομμάτια του album.
https://melotronrecordings.bandcamp.com/album/this-is-nowhere-doing-wlwh

Το 2018 βρήκε το συγκρότημα να δουλεύει πάνω στο τρίτο του album. Συνεργαζόμενοι για τέταρτη φορά με τον Κ. Φραγκόπουλο στα Shellac και με την προσθήκη synths και theremin από το νέο, 5ο μέλος της μπάντας (Eva Duru), οι Nowhere παίζουν για ακόμα μια φορά με ετερόκλητα είδη, διατηρώντας πάντα τον conceptual χαρακτήρα του project. Οι minimal μπασσογραμές, το pop στοιχείο, τα ηλεκτρονικά και η χρήση του θορύβου σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό λυσεργικό ροκ της μπάντας δημιουργούν ένα σκοτεινότερο ψυχεδελικό ηχοτοπίο· ένα δυστοπικό μεν, ρομαντικό δε soundtrack για την νέα δεκαετία. Ο δίσκος, ολοκληρώθηκε το 2019, με master από τον Χρήστο Μέγα και artwork από τον Johan Pergenius και ονομάστηκε  “Grim Pop”.

Το Grim Pop θα κυκλοφορήσει την 1.2.2020 σε βινύλιο και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Doom Mood Records.

Links:

This is Nowhere:
https://thisisnowhere.bandcamp.com/    
https://www.facebook.com/thisisnowhere/  
https://soundcloud.com/this-is-nowhere

Doom Mood Records:
https://www.instagram.com/doommoodrecords/
https://soundcloud.com/user-210348444
https://www.youtube.com/channel/UCoAMWQz4YdMFEG456W91ZGQ